News:

Koristeći Profile, Modify profile i Look and Layout možete promijeniti izgled foruma, odnosno izabrati neku drugu temu.

Main Menu

Mart 2013.

Started by Cirius, February 26, 2013, 20:00:34

Previous topic - Next topic

Cirius

Prvi dani marta biće uglavnom suvi i pretežno vedri na jugu CG,  uz mogući jači vjetar kontinentalnih pravaca usljed malog ciklona koji tokom subote prolazi preko Jonskog mora prema istoku. 
U planinsko-kontinentalnom dijelu može biti više oblačnosti.     
Premještanje AC polja sa NW na SE Evrope nagovještava stabilne vremenske prilike i do sredine sljedeće sedmice.  Early spring ...  Enjoy   :105:

Nikola

Do 5-tog Marta na jugu suvo.Za vikend na jugu slabije zahladjenje,na sjeveru jace,od ponedeljka postepen porast T.Vjetar ce uglavnom biti sjevernih pravaca promjenjive jacine.

Miloš

Izgleda da nam ponovo stiže dugotrajnija ciklonska aktivnost. Prema poslednjem izlazu EC-a, svakodnevne padavine sve do 14. marta. Ni GFS se ne razlikuje značajnije.

Fraka

S tim da GFS za 7 dana daje -16 iznad Gorskog kotara  :52: A nesto kasnije ga spusta i kod nas  :75:
Prilicno tesko ostvarivo, ali s obzirom na ekstreme ovih godina... sto da ne.

Стенли

Ljudi u neku trku sam svaki dan, ako ko ima vremena nek mi ukratko makar iskuca vrijeme sad za vikend subota i nedelja..? ili makar nedelju samo, hvala  :121:

nocas cu uskocit da procitam

Nikola

Quote from: Стенли on March 05, 2013, 14:02:11
Ljudi u neku trku sam svaki dan, ako ko ima vremena nek mi ukratko makar iskuca vrijeme sad za vikend subota i nedelja..? ili makar nedelju samo, hvala  :121:

nocas cu uskocit da procitam
Promjenjivo do potpuno oblacno,povremeno sa slabom do umjerenom kisom,bice i suvog vremena u subotu,slab juzni i jugozapadni vjetar,prijatno vrijeme.

Južina

Da li se ovo 14 marta očekuje posljednji udar zime ove sezone, nadam se snijegu :79:

Fraka

Modeli vec nekoliko izlaza vide veliko obrusavanje hladnoce za 6-7 dana i dalje... Ovo bi moglo bit neocekivano jako

skener

Da, sada bi vec mogli reci da ce to biti jos jedan,mozda i poslednji prodor hladnog vazduha prije kaledarskog pocetka proljeca...samo se jos ne zna da li ce biti suvo zahladjenje ili ima sanse da tu uleti neki ciklon

Cirius

Skromno je to zahlađenje po EC-u i na samoj margini njegovog dometa ...   ono što je izvjesno je samo još jedan tunel oblaka i kiše od śutra ...   posle onog dugog januarskog,  drugog koji se završio prošle sedmice,  ovo je treća situacija da se dug niz dolina i ciklončića sprema za Mediteran ...   nema joj kraja,  EC  je daje tokom cijelog prognostičkog perioda ...  od toga su prvih 7-8 dana prilično pouzadni.  Imam utisak da je sve bolji i situacije koje su nekad bile npr na +192 h sa relativno skromnim procentom pozdanosti,  danas u većini slučajeva "dolaze"    :22:   

Nikola

Ned-pon-uto pretezno oblacno,sa kisom uglavnom bez intezivnih padavina.Od srijede do petka prijepodne pretezno oblacno sa umjerenim do obilnim padavinama.
Vjetar tokom cijelog perioda juznih smjerova i bice prijatno vrijeme.

Fraka

Ja znam da u mart zna bit doboga studa, ali -10 da se spusti do primorja nisam siguran da moze... Ovo ce bit strasno.. a evo i EC lijepo prati GFS. Bice cuda izgleda  :33:

sanjin

Fraka

Po novom GFS mi u Bg bi imali ubjedljivo najveci snijeg ove godine 15 marta  :67:

Salu na stranu, kakav izlaz  :01:

scepo

Za nas nize nista zanimljivo jel tako :32:

Fraka

Nije ti zanimljiv okret od 30 stepeni?

A nije snijeg jedina pojava majku mu  :57:

Mada sve je otvoreno cak i za takve bajke...

Južina

Ovo što EC prognozira je nestvarno.Prema yr.no -2 i 8mm padavina-15marta, a dan prije tj.14marta 45mm kiše/snijega.

Nikola

Nije nestvarno,ni u ZB ravnici da bude pahulja,do tada bice obilne kise.Ne raduje to sto modeli potenciraju i nakon zahladjenja kisno vrijeme.

Južina

Koja kiša se samo crta ovih dana.Na Žabljak vjerovatno dodatnih 50+cm snijega.

sanjin

Crta se metar snijega na Zabljaku.  :67:

Fraka

Moze biti ludo za koji dan casti mi  :27:

GFS je zbilja strasan... moze biti obilnih padavina, svasta je moguce  :114:

Fraka

Da probam i ja ovak tapatalk, cini mi se odlican..
Htjedoh reci da se ovo zahladjenje definitivno ne sali i da ocekujem padanje snijega u svim predjelima se primorja i pg.. a i tu moze biti susnjezice.

Sent from my GT-N7100 using Tapatalk 2

Nikola

Realno je da kod ovakvog zahladjenja moze biti pojave snijega ili susnjezice ponegdje i u nizim predjelima na jugu.

Fraka

Ako ostane sto padavina za drugi dio dana u petak, to mogu bit snijezne padavine uz jak sjever.. pokrivac je domen teorije, ali padanja snijega ili susnjezice bi mogli biti i na samom jugu.

Mađo

Takojé.  :27:
Ja očekujem snijeg ot petka i formiranje pokrivača.  :109:
Umije ođen da pada už śever.  :27: