News:

Omogućen je pristup forumu TAPATALK-om

Main Menu

Januar 2013.

Started by bole, December 31, 2012, 08:30:56

Previous topic - Next topic

Vasilije

Moram ugrabit da sidjem sub-ned zbog padavina a ima 7km do prohodnog puta.

I dalje pada za 1:30h palo oko 10cm.

prenka

Vasilije kako je stanje sa strujom i hranom?(treba napuniti tel.) u Podgorici kisa ne staje.T 5.9c.  rijeka Ribnica prijeti izlivanju na nekoliko mjesta u gradu. Ispod mosta Brace Zlaticanin a hvali jos nekih 30-40cm da se izlije na livadu(rusevine)gdje je nekad bila zgrada starog komunalnog.ako kisa nastavi ovakvim intezitetom i u toku noci,u opasnosti su i naselja masline i murtovina.

Vasilije

Struje naravno nema, niti ce je biti do ljeta, hrane ima za jos dugo, bateriju punim na agregat.

Stefan600

Quote from: Vasilije on January 17, 2013, 19:04:19
Struje naravno nema, niti ce je biti do ljeta, hrane ima za jos dugo, bateriju punim na agregat.
koji moze da radi jos 4-5h, usput, jer goriva ponestaje  :37:
Februar 2012. :)

sanjin

Ako sam dobro vidio, Kolasin 99cm.  :29:

Nikola

Quote from: Vasilije on January 17, 2013, 19:04:19
Dobro je kad ima hrane,kad nije neka daljina od prohodnog puta a i ja bih volio tako na 2-3 dana gledat snijeg kako pada,mjerit ga i sve te cari ali vise ne.

SnowHunter

Vasilije svaka čast na izvještajima, kako bih se rado mijenjao s tobom.  :109:
Ovaj podatak iz Kolašina stvarno izgleda nevjerovatno.  :75: Nije isključeno da je neka greška, jer količina padavina (10mm) definitivno ne odgovara povećanju snijega za 40cm. S druge strane možda padavine nijesu dobro izmjerene jer po Vasilijevom izvještavanju (a to je bliski kolašinski komšiluk) snijeg stvarno trpa cijeli dan. Žabljak je danas usporio, i pored 8mm padavina snijeg je porastao teko nekoliko centimetara, što je i normalno, mora se slijegati. Vidjećemo šta će Kolašin javiti ujutru?  :78:

sanjin

Ja mislim da je neka greska.Mada, i u Kolasinu je trpalo cijeli dan jer je na sajtu HMZ-a staljno javljao umjeren do jak snijeg.
Mozda umjesto 9 treba 6 - 69cm?

mareeram

Evo sad je an RTS-u u vremenskoj prognozi bilo o nevoljama u CG sa snegom i obilnoj kisi...

sanjin

Da dodam - Zabljak 131cm.

Podgorica 6 stepeni..nista novo...kisa. :67:

Nikola

Quote from: sanjin on January 17, 2013, 19:26:41
Ja mislim da je neka greska.Mada, i u Kolasinu je trpalo cijeli dan jer je na sajtu HMZ-a staljno javljao umjeren do jak snijeg.
Mozda umjesto 9 treba 6 - 69cm?
Najlogicnije je da je to jer je kod Vasilija na 1300mnv oko 100cm,gdje su jos jace padavine.

mecava

Slab snijeg, mada je i to dobro posle slabe kise koja je povremeno padala.  :03:

Стенли

Od 'Veljka' u Danilovgradu oko 230mm do nocas u 18h.  Fina cifra.   :109:

prenka

Dobro je Vasilije kad hrane ima,a ni snijega ne hvali.:D  salu na stranu ,hvalice nam tvoji izvjestaji iz Recina kad se vratis u Pg.edit:nista se nije promijenilo od mog prethodnog posta

Bura

U Baru pada jaka kiša, ljušti. T 9.5°C.
Čitav dan je padala kiša svih intenziteta sa rijetkim i kratkim prekidima. Biće sjutra finih padavinskih brojki iz cijele Crne Gore, i za danas, a i od Veljka.
Bolje gram nafake no kilo mozga.

Vasilije

I dalje jako pada. 
Ako se kad vratim, a mozda budem i do proleca izvjestavao.

demijan

vasilije,ako ne fali brašna,drva pa skorupa i kisjela mlijeka uz kakvo suvo i ljute,ja bih bio do proljeca u toj idili da mi se moze  :105:ako se nekada napravi stanica ne kakav vrh 2000m i preko,odmah se prijevljujem za zimske osmatrace... :03:
neka greska mora biti u kol izvjestaju..ili u kol padavina ili u visini snijega,a prije bih kazao u kol padavina  :78:
u bg palo do 19h 2,6 l kiše.max t 7,0.trenutno 5,3 .cekamo jutro da vidimo sta ce donijeti...

Mađo

Društvo pozdrav.  :47:
Njeguši drugi dan bez struje.  :16: Danas je ipak okišilo i temperatura je čak bila iskočila na preko 5°.
Pala je vrlo obilna kiša plus onaj dio snijega što je ostao u kišomjeru od Davisa se dodatno otopio.  :27:
Snijega i dalje ima svuđe preko 10 cenata.
Sad pada slaba kiša.  :81:
Temperatura zraka:  2.2°C
Smjer i brzina vjetra:  NW --- m/s
Relativna vlaga:  93%
Tlak zraka:  899.1 hPa
Oborine danas:  67.4 mm

Neprekidne oborine:  303.0 mm  !!!  :52:

Najniža temperatura zraka:  0.1°C u 3:24
Najviša temperatura zraka:  5.3°C u 15:20

Najviša brzina vjetra:  8.5 m/s u 15:21

snesko belic

Pogledajte kakav je intezitet padavina bio danas u Kolasin 0:17

Stefan600

Hvala na izvjestaju Madjoni!  :45:
Nije lako bez struje, no sreca te imas taj agregat.. No i to vuce gorivo, nema..  :24:
Ovdje umjerena kisa i dalje.. Nije stajala.  :25:
Februar 2012. :)

Dado

nk slab snijeg  :48:

edit: prelazi u susnjezicu i tako u krug..

mareeram

Quote from: michael on January 17, 2013, 21:27:23
http://www.vijesti.me/vijesti/nevrijeme-grahovu-pola-metra-snijega-pokidane-zice-oboreni-stubovi-clanak-109565

Hahahahahaah umro sam od smeha kad sam procitao komentar na ovaj clanak:

LIJEPA BOKA | 17.01.2013. u 21:20h
zivim u kotoru cijeli zivot i nikad nisam cuo za grahovo

Mađo

Prelazi u susnježicu. T u padu, 1.3°

Nikola

Mislim  da je presnijezilo u Nk i Ct gledajuci T ili je samo vjetar u pitanju.