News:

Koristeći Profile, Modify profile i Look and Layout možete promijeniti izgled foruma, odnosno izabrati neku drugu temu.

Main Menu

I ciklus - komentari

Started by Admin, October 17, 2010, 21:43:46

Previous topic - Next topic

Madjo

goga

Fraka

Fraka

goga, vjetar je bio 14 u 12h...

demijan

i mene vjetar za jedan...i to u sva tri grada po 5 m/s..ma to je meni nestooo..hmhmhm  :78:   :05:

Rade

Izgleda da imam 4 boda, zamalo peti na Žabjak

Admin

Zbirnu brzina vjetra u 12UTC iznoslila je 15 (Ul 5, Nk 5, Ža 5). Ovaj parametar je uspješno prognoziralo 25 takmičara.

Gabesz20

Kako vidim ima razvoja oko Ulcinja prema sat snimku  :33:

Admin

U Ulcinju već ima mjerljiva količina padavina.

Gabesz20

Quote from: Admin on November 18, 2010, 13:41:48
U Ulcinju već ima mjerljiva količina padavina.
To je super vest...fala na informaciji!

Miloš

Ako temperatura u Niksicu poraste za jos pola stepena, sve vas castim po jedno niksicko.  :116:
Bilo je krajnje vrijeme da jednom vjetar ubodem u m/s.

Fraka

Uvaticu 3-4 boda mozda.. dobro je kako sam mislio da ce bit

Zvone

Dobro, dobro za sada, 5 bodova je tu, još čekam da vidim šta će biti s oborinama  :114:

Miloš

Maloprije dođoh kući, pa sad mogu na tenane da vidim kako se razvijala situacija do sada. Ovako izgleda dobitna kombinacija zaključno sa podacima od 14h:

ULC  17.4  1 (0.1mm)
NIK  8.6  2 (8mm)
ŽAB  5.6  1 (0.8mm)
Vjetar (Ul+Nk+Ža) 15
Tmin 3.0
SnZ  0

Ako se ništa ne promijeni, osvajam velikih 8 bodova. Čini mi se da se i nazire pobjednik prvog ciklusa, Gabesz. Nego, neću da izbaksuziram, u ovakvim situacijama treba čekati konačne podatke sve do 19h. Može Ulcinj u zadnjem trenutku da dobije kišu, ili Nikšić porast temperature.

Miloš

U 15h temperature u sasvim blagom padu u odnosu na prethodni termin. Ostaje još da vidimo koliko će gdje pasti kiše. Ja se nadam da neće više padati.  :03:

heva

za sad sam promašio temperaturu u nikšiću..i tu sam na -1 i padaline u ulčinju, i tu sam na minus jedan..tako da sam na oko 5 bodova što nije fer  :12:  :54:  :80:

Admin

Ako se ništa ne promijeni ti, Miloše, i Gabes dijelite prvo mjesto!

Gabesz20

Quote from: Admin on November 18, 2010, 16:09:16
Ako se ništa ne promijeni ti, Miloše, i Gabes dijelite prvo mjesto!
Onda izgleda da mi je Ulcinj pobego u temp...ja znam za ovih 17.4, ili se nije palo tih 0,1 u Ulcinju  :60: :60:!

Miloš

Ne, imaću bod manje.  :03: U 16h temperature bez neke značajnije promjene. Padavina ili nije bilo više, ili su naglo oslabile, tako da su 90% šanse da podaci od 14h budu i konačni.
Na satelitskoj slici se vidi prostrani altostratus nad južnim dijelom Jadranskog mora. S obzirom da nema konvekcije, teško da može biti više padavina u Ulcinju u naredna dva sata.

Miloš

Opusti se Gabesz, imaš bod više.  :08: Uostalom, ko da je i bitno. Meni je drago da sam danas dobro osjetio kakav će biti razvoj situacije, a da li će to biti 7 ili 8 ili 15 bodova, potpuno je svejedno. Priželjkivao sam od početka takmičenja jednu ovakvu situaciju sa izraženim južnim strujanjem, jer su mi ovakva kola i donijela dobar rezultat na prethodnim takmičenjima. Sjeverni vjetar mi nikad nije bio saveznik.  :03:

Gabesz20

Quote from: Miloš on November 18, 2010, 16:31:36
Opusti se Gabesz, imaš bod više.  :08: Uostalom, ko da je i bitno. Meni je drago da sam danas dobro osjetio kakav će biti razvoj situacije, a da li će ti biti 7 ili 8 ili 15 bodova, to je potpuno svejedno. Priželjkivao sam od početka takmičenja jednu ovakvu situaciju sa izraženim južnim strujanjem, jer su mi ovakva kola i donijela dobar rezultat na prethodnim takmičenjima. Sjeverni vjetar mi nikad nije bio saveznik.  :03:
Ma kaki bitno...ovo je igra, ja sam je tako i svatio od pocetka! Ne kazem prija coveku da je na vrhu, ali to ne znaci trenutno nista za konacan rezultat.

Transmat

Bravo ljudi.
Dobro je bilo danas.
Ja sam relativno yadovoljan, mada mi je krivo sto je trunka falila da uzmem bod i na T u Nikšiću. Nisam imao sreće sa vjetrom i sa T u Ulcinju.. i tu sam za dlaku omasio, pogotovo T u Niksiću.  Danas bad luck :27:
Nisam unosio nista u tabele pa ne znam koliko je ko osvojio poena, u žurbi sam pa se družimo posle!
Svaka čast za Miloša, danas si pored znanja koje je vazda tu, imao i sreće :114:

Admin

Po mojoj računici Miloše, ti i Gabes imate po 32 boda.
Reci mi gdje griješim.

Miloš

Quote from: Admin on November 18, 2010, 16:42:08
Po mojoj računici Miloše, ti i Gabes imate po 32 boda.
Reci mi gdje griješim.

Nakon četvrtog kola: Gabes 26, ja 24. U ovom kolu: Gabes 7, ja 8.

Hvala Transmat!  :03: Samo se ne bih složio da sam danas imao naročito sreće, nijedan bod koji sam osvojio nije bio na granici.  :122:

Rade

Ja tvrdim da su današnje temperature ukradene i da bih ja bio najbolji da su bile malo više!