News:

Omogućen je pristup forumu TAPATALK-om

Main Menu

I ciklus - komentari

Started by Admin, October 17, 2010, 21:43:46

Previous topic - Next topic

ptprince

nema merenja vetra u Ulcinju. Opet zadatak za tehniku HMZ CG. Ako ga oni ispune na vreme, valjda ćemo uspeti i mi naš deo da uradimo. Ah, ta struja...
Vrlo je retko da neka planina promeni mesto. Vrlo je retko da neki okean presuši.

Miloš

Ja ću postali prvo što mi padne na pamet večeras kad vidim 12Z, možda je to recept za nešto bolju prognozu.  :03:

goga

a što Admin gušta  :79:

nisam još ni pogledala a sad moram ići ... neće valjda nestati struje kod vas kasnije naveče da nešto složim nabrzaka ...

MAGICIAN

:26: :26:       :30:    Bit ce bas zanimljivo! :77:

Miloš

Poslah... Sastavio prognozu za 10 minuta, pa šta bude.  :03:

Madjo

Quote from: Miloš on November 16, 2010, 23:06:08
Poslah... Sastavio prognozu za 10 minuta, pa šta bude.  :03:

...ali su se čitav dan gledali modeli, jel  :05:

Fraka

Eo ja sastavljam dvije ure, pa opet veze nemam hahah

Miloš

Quote from: Madjo on November 16, 2010, 23:12:02
...ali su se čitav dan gledali modeli, jel  :05:

Nisu, samo sam bacio pogled i vidio da se 12Z ne razlikuje suštinski od 00Z-a ni po čemu.
Ovu sam taktiku sam ponekad primijenjivao na prethodnim takmičenjima: što manje razmišljanja, to bolja prognoza. Ako ovoga puta ne upali, u narednom ciklusu se vraćam detaljnijoj analizi.
Ovoga puta sam samo pogledao prognoziranu sinoptičku situaciju, par karata i to je to.  :08:

Madjo

Eto tako.

Jutros sam je sastavio za pola minuta a inače sam gleda modele od 6 ura jutros  :67:

Miloš

Modele sam ukupno gledao: 5 minuta popode, 3 minuta večeras. To sve prebacio u brojke za 2 minuta. Ukupno 10 minuta, plus-minus relativna greška u mjerenju od 2 minuta.
Eto tako... :110:

Transmat

Svaka vam čast. Ima li ko da je uspio sastavit prognozu za 1 min i 17,34 sekunde  :120:

Madjo

Quote from: Miloš on November 16, 2010, 23:22:13
Modele sam ukupno gledao: 5 minuta popode, 3 minuta večeras. To sve prebacio u brojke za 2 minuta. Ukupno 10 minuta, plus-minus relativna greška u mjerenju od 2 minuta.
Eto tako... :110:

Onda si pisao prognozu jedno 3-4 sata  :11:  Priznaj Miloše  :102:

Vjestica

Poslah i ja...malo sam se za snijeg mislio samo...

Transmat

Quote from: Stenli on November 16, 2010, 23:53:42
Poslah i ja...malo sam se za snijeg mislio samo...

Ostalo je sve prelako bilo jel?  :120:

Evo i ja poslao.. 
Bas je bilo tesko...  vidjećemo..

Gabesz20

Evo poslo i ja...ja necu da priznam kolko sam razmisljo  :120: :120: Bice kako bude, trebace sreca kao i uvek, ako je budem imo bice onda dobro. Puno srece svima.

COJA

ako uberem 2 boda bit ce super

demijan

mislim da sam sastavio jednu od losijih prognoza.al nekuu ..paaa...devetku makar ocekujem.eto...mislim da vise necu moci dobit   :121:

Miloš

Ja očekujem makar 20 poena.  :05: (u ciklusu...)

Shody

-admine, kad će prognoze? :P

Admin

Za desetak minuta.
Neki prognoze šalju mailom, a onda se desi da zbog servera prognoza zakasni 5 do 10 minuta.

Fraka

Pi, mislio sam da sam ja dao najnizu za Ulcinj, ali me Zack zeznuo  :11:

Vjestica

Samo mi nije jasno zasto se ja u zadnji tren predomislih i stavih sifru 3 na padavine za Ulcinj  :75:..Ostalo mi se svidja

Madjo

A što ste raspuvali vjetar  :67:

Rade

Ja sad dođoh kući, zato sam danas oko podne poslao prognozu.

Miloš

Nisam očekivao da će prognoze biti ovako ujednačene, relativno gledano. Mislio sam da će među prognozama biti svega i svačega, ali ne uspijevam da nađem među poslatima prognozu koja je nerealna da se ostvari.
Otprilike će padavine biti ono što će presuditi ovoga puta. Za Žabljak su manje-više svi stavili 1, a za Ulcinj i Nikšić ima raznih scenarija. Ja ostajem pri mišljenju da kod južnog strujanja po visini najviše padavina bude u centralnoj Crnoj Gori. I što je strujanje jače, ta razlika je izraženija. Što ne znači da ne bi mogao Ulcinj da ima više padavina od Nikšića.
Btw, imam dojavu da će u Nikšiću da padne 9.3mm.  :122:

Srećno svima!