News:

Omogućen je pristup forumu TAPATALK-om

Main Menu

I ciklus - komentari

Started by Admin, October 17, 2010, 21:43:46

Previous topic - Next topic

Madjo

Slažem se  :109: Makar 3 cm  :67:

No se bojim da će napadat još koji cm,ako krene ova masa malo naviše:

Gabesz20

Ode H.Novi bogu iza nogu :111: Mozda sam jos i ja male t-max dao za sutra sto se tice H.N :67: Jos kad bi se skroz razvedrilo u Ulcinju bio bi pametniji za sutra, ovako ostaje da se nemam sta nadat za Ulcinj  sutra

Transmat

Quote from: Gabesz20 on October 27, 2010, 13:17:44
Ode H.Novi bogu iza nogu :111: Mozda sam jos i ja male t-max dao za sutra sto se tice H.N :67: Jos kad bi se skroz razvedrilo u Ulcinju bio bi pametniji za sutra, ovako ostaje da se nemam sta nadat za Ulcinj  sutra

Cekaj da vidimo, mozda sjutra bude niza temperatura u Hn nego danas? Vjerujem da hoce.. tako kazu i wrf i nmm...
Nisam optimista za visinu snijega... svo jutro pada slab snijeg... ima da ga natrpa... i ko zna kada ce stati... , znam da ce da se slegne, ali ako nagura 15 cm, onda tesko da se slegne na 10.. vidjecemo..

Vjetar ce malo zakociti sjutra u Ulcinju.. nadam se da nece preko 10 m/s.   :71:

ptprince

Ne boj se, nema zatrpavanja na Žabljaku. Koliko ja razumem SYNOPe, Žabljak daje poneku pahulju snega. Od takvog opisa vremena nema ni merljivih padavina. Za ovaj SYNOP od 12 UTC očekujem max 0.1 mm.
Da, HN ode dobro uvis sa Tmax, ali sutra je novi dan. Isto važi i za vetar u Ulcinju, koji bi trebalo da se malo zauzda.

Izgleda da će ovo kolo mnogima dati više poena nego prošlo.
Vrlo je retko da neka planina promeni mesto. Vrlo je retko da neki okean presuši.

Gabesz20

Quote from: Transmat on October 27, 2010, 13:54:42
Quote from: Gabesz20 on October 27, 2010, 13:17:44
Ode H.Novi bogu iza nogu :111: Mozda sam jos i ja male t-max dao za sutra sto se tice H.N :67: Jos kad bi se skroz razvedrilo u Ulcinju bio bi pametniji za sutra, ovako ostaje da se nemam sta nadat za Ulcinj  sutra

Cekaj da vidimo, mozda sjutra bude niza temperatura u Hn nego danas? Vjerujem da hoce.. tako kazu i wrf i nmm...
Nisam optimista za visinu snijega... svo jutro pada slab snijeg... ima da ga natrpa... i ko zna kada ce stati... , znam da ce da se slegne, ali ako nagura 15 cm, onda tesko da se slegne na 10.. vidjecemo..

Vjetar ce malo zakociti sjutra u Ulcinju.. nadam se da nece preko 10 m/s.   :71:
Mozda...siguran u ovakvoj situaciji niko ne moze biti, mada mi nebi bilo logicno zasto bi sutra bile nize temp u H.N! St ose snega tice paa moram reci da se bojim i ja, mada sam dao 7 cm pa do 12cm ima fore...ali ako stigne do nekih 15cm sto je sasvim realno neznam kako ce tako lako slegnuti 3 cm kada ce temperature biti konstatno ispod nule do sutrasnjeg jutra. 1-2 cm sigurno ce slegnuti ali vise ne verujem
Eto vidim Prince saopstava synop podatke, mozda se onda i ne moramo toliko bojati za sneg.

Transmat

na zabljaku 11 ck snijega... malo je bilo padavina, svega 0.4 vodenog taloga  :11:

goga

i sad nek grije 2-3 stupnja 3 sata past će bar za 3 cm  :27:

goga

dala bi ruku u vatru da je pisalo da je Žabljak 2 stupnja u pozitivi kad sam pisala prethodni post ... sad vidim da stoji -2,1 ....

dikile

Admin

Pisalo, ali je poslata nova depeša kojom je greška ispravljena.
Ovo je najhladniji 27.oktobar od 1958., od kada se na Žabljaku vrše sistematska mjerenja.

goga

našo je kad će obarat rekord  :35:  :62:

Čestitam  :45:

Fraka

Ako prognoza bude kao sto ovaj nas site prognozira imacu max bodova haha...

Miloš

Evo današnje dobitne kombinacije:

ULC  14.8  1
HN  19.5  1
ZAB  -2.1  1
Vjetar (Ul+HN+Za) 19
Tmin -3.4
SnZ  11

Kada bi sjutra bilo identična današnjoj, jedva bih ostao u plusu sa 1 poenom. Ipak, ono što je 99% sigurno je da neće biti padavina i to su još 3 poena.
Vjetar će na Žabljaku i u Herceg Novom biti sličan današnjem, dok bi Ulcinju trebalo da bude za nijansu slabiji, vjerovatno ispod 10m/s.
Na parametar Tmin će 90% takmičara uzeti bod, osim ako se iznenadno ne razvedri u Pljevljima ili Kolašinu.
Snijeg sigurno neće biti preko 11cm, a vidjećemo koliko se može slegnuti u narednim satima. Najvjerovatnije je da bude oko 10cm.
Temperature će na Žabljaku i u Ulcinju biti za nijansu više, a u Herceg Novom za nijansu niža od današnje. Ostaje nam da se nadamo da će ta nijansa biti što izraženija.  :03:

heva

evo da se i ja javim malo..mislim da će žabnjak izgubit poneki cm do sutra..ali izgleda da ipak ne ide preko nula temperatura..što se tiče maksimalnih dnevnih sutra će po meni porast..bar što se tiče ovi gradova uz obalu..pošto će tamo sutra ipak bit vedro a i vjetar će oslabit..ovo kolo je malo lakše bilo  :03:

Miloš

Visina snijega na Žabljaku u 20h 11cm. Ako tako ostane i sjutra ujutru, ovaj parametar će uspješno prognozirati 16 takmičara.
Temperatura na Žabljaku iznosi -4.0°C.
Vjetar u Ulcinju duva prosječnom brzinom od 13m/s.

Fraka

Ja se nadam da ce bit to sto prognoziras za Ucinj, zabljak i HN, jer smo u istom kosu sto se temperature tice (potpuno isti ulcinj, hn 0.2 razlike).. steta za ovaj snijeg, nadao sam se da cega oduvat par cm jos, ali nista od toga na ovoj temp.. bice 10 cm ujutro...

Rade

Teško da ga oduva, jedino da ga zaledi ;)

Fraka

Pa zato i velim haha  :75: No, za razliku od prvog kola, pokupicu nesto bodova.. preambiciozan sam bio u prvo kolo, ka i vazda previse rizika  :119:

Fraka

Hm, mada gledajuci kako se kretala visina snijega u hrvatskoj, moguce je.. oko 5cm je manje snijega danas nego juce.. ipak je zemlja jos "topla", vidjecemo...

COJA

Za kopno, a pogotovo planine je dovoljno 1-3 dana u minusu da se tlo ohladi toliko da može podnijeti snijeg bez da se topi,,.

Najverovatnije će ostati tih 11 cm. ( +-2 cm)

Shody

Jedino mi je upitna temperatura, Ulcinj manje, ali HN će biti 'ugusto'. Nadam se skoro svim bodovima.

Transmat

Da nije progrijalo sunce na Žabljak  :11: . Temperatura raste, -3,8 .
Sto se tice snijega, ostaje mi samo da se nadam da ce osmatrac ujutru biti vrijedan pa da mu nece biti muka da dobro to izmjeri...  :71:  :107:  posto sam siguran da se za 12 sati mora slegnuti taj 1 cm!
Vjetar se stišava polako, pa je u zbiru 13 m/s.

Vjestica

Transmat,uporedi moju i tvoju prognozu za sjutra: snijeg vjetar tmin padavine i za hn tmax,isto prognoziramo..

Madjo

Na Žabljaku je od 8 do 20h palo 0.7 mm snijega.Visina nepromijenjena, 11 cm.

13361 11558 82002 11040 21040 38576 48520 52006 69972 77872 8652/ 333 11016 47011 86620 88498 93001=

Boldovana cifra govori da se radi o čistom suvom snijegu koji pokriva čitavo tlo.
Znači, ima mjesta za slijeganje.

Transmat

Quote from: Madjo on October 28, 2010, 00:04:23
Na Žabljaku je od 8 do 20h palo 0.7 mm snijega.Visina nepromijenjena, 11 cm.

13361 11558 82002 11040 21040 38576 48520 52006 69972 77872 8652/ 333 11016 47011 86620 88498 93001=

Boldovana cifra govori da se radi o čistom suvom snijegu koji pokriva čitavo tlo.
Znači, ima mjesta za slijeganje.

zar nije ovo 0.7 mm vodenog taloga..

I ja se nadam da ce se slegnuti snijeg..