News:

Omogućen je pristup forumu TAPATALK-om

Main Menu

I ciklus - komentari

Started by Admin, October 17, 2010, 21:43:46

Previous topic - Next topic

Admin

Džabe što će se slegnuti kad će osmatraču bit hladno da izlazi, pa će opet dat visinu 11.  :05:

Madjo

Quote from: Admin on October 28, 2010, 00:16:37
Džabe što će se slegnuti kad će osmatraču bit hladno da izlazi, pa će opet dat visinu 11.  :05:

:31: Eto tako.

Transmat, mislio sam vodenog taloga,naravno.  :83:

Transmat

Quote from: Admin on October 28, 2010, 00:16:37
Džabe što će se slegnuti kad će osmatraču bit hladno da izlazi, pa će opet dat visinu 11.  :05:

To je ono sto sam ja pricao prije  :71:
Da nam je blize pa da banemo u kontrolu u 9 zora  :107:
A realno, ko bi od vas da radi kao osmatrac, setao po onoj zimi u 9 zora i mjerio na 3 mjesta visinu snijega...  
Pih, moracu i to sledeci put da uzmem u obzir...  

Rade

Ja bih radio! :D Mislim i ethelion :P

Madjo

Ma samo neka ubije monotoniju svog osmatračkog života i izmjeri ujutro lijepo 8 cm i svi zadovoljni  :35:  :11:

Transmat

Quote from: Rade on October 28, 2010, 00:25:16
Ja bih radio! :D Mislim i ethelion :P

I to za nekih na zalost 150 eura koliko vjerovatno prima osmatrac..

Madjo

Nažalost, ali barem je gospodin u odnosu na mene koji za malo veće pare derem čapru po magacinu  :36:

goga

dobro jutro

jel to opet fušari onaj gore ili vi dolje krivo upisujete u 6 žabljak -3,1 u sedam +3 ili vi to onako hičkokovski volite da nam malo živčeke rašpate :14:

Miloš

Tmin -3.0°C. Visina snijega na Žabljaku 11cm.
Vjetar je trenutno u zbiru 11m/s.

Ako se po jutru dan poznaje, neću se baš proslaviti danas.  :02:

Dejo

Admin

Dakle, najniža temperatura u 06UTC je izmjerena na Žabljaku i iznosila je -3oC. Taj parametar su uspješno prognozirala 32 takmičara.
Visina snijega na Žabljaku jutros u 06UTC je iznosila 11 cm i taj parametar je uspješno prognoziralo 15 takmičara.

U 05 UTC je ponovo greška napravljena u primopredaji podataka pa je bila data pozitivna temperatura za Žabljak. Malo pretjeruju sa takvim propustima.

Transmat

Quote from: Admin on October 28, 2010, 08:57:03
Dakle, najniža temperatura u 06UTC je izmjerena na Žabljaku i iznosila je -3oC. Taj parametar su uspješno prognozirala 34 takmičara.
Visina snijega na Žabljaku jutros u 06UTC je iznosila 11 cm i taj parametar je uspješno prognoziralo 16 takmičara.

U 05 UTC je ponovo greška napravljena u primopredaji podataka pa je bila data pozitivna temperatura za Žabljak. Malo pretjeruju sa takvim propustima.

:107:  :106:  :76:  :71: Znao sam da ce mu biti muka da jutros mjeri snijeg! Kad bude mjerio u 14h bice 9 cm!

Admin

Čak 17 takmičara je prognoziralo visinu snijega 5 cm što znači da im je za 1cm izmakao bod.  :120:  :11:  :05:

Gabesz20

Evo ga krenuo Herceg Novi sa temp kako to i treba, sa Ulcinjom paaa bice labavo no nadam se da ce dogurat makar do 16.6  :05:. A na t-max n Zabljaku verovatno visim sa bodom posto ima sansi dosta da ide preko 2 C!

goga

Ajd nekako mi lakše da je 11 nego 10cm  :08:  :121:

Zvone

2 boda su tu, to je dobro. Loše je da sam opet stavio preniske temperature, u HN mi ne gine negativni bod, Ulcinj nadam se da bude 0  :75:

COJA

Za Tmin sam gledao kao najnižu temperaturu u Crnoj Gori neovisno o satu mjerenja. :07:

Tmin o bodova, snijeg 1 bod.

COJA

u 09:00 h vjetar 6+1+1= 8

Ako vjetar još oslabi puno natjecatelja će izgubiti bodove

ptprince

Da je visina snega bila 10 cm, bilo bi mnogo više takmičara sa poenima, te samo 5 ne bi osvojilo poen. Ovako je možda zanimljivije (a jes' i ja ga tupim, kad spadam u onh 17 veličanstvenih sa izgubljenim bodom za 1 cm).
Tmin je prema očekivanjima većine. Rezultat bez iznenađenja. Poen u džepu.
Sada, videćemo. Temperatura u HN je malko prebrzo startovala, ali nikad se ne zna. Vetar ume da okrene kad je ovako slab, a to ume da cimne temperaturu i u jednu, i u drugu stranu.
Najzanimljivije mi je oko vetra. Juče je baš bilo previše vetra, danas je novi dan, znatno mirniji (čak i na Visitoru :11:). Ovde će da bude svašta.
Padavine su nezanimljive. Krajnje. Jedino mi je žao onih par takmičara koji su cenili još poneku pahulju snega na Žabljaku.
Vrlo je retko da neka planina promeni mesto. Vrlo je retko da neki okean presuši.

Gabesz20

Zbir vetra je u 10 h je 8 m/s...zanimljivo, Herceg Novi i daje gura temp, videcemo.

Madjo

Herceg Novi u 10.40h čak 17°  :52:
Ukupni vjetar u 11h =  9
Ulcinj u 11h  15.6°  Sve po planu.

ehtelion

merak je sad setat Novim:)

Madjo

Jeste, itekako  :63:
Temperatura raste,sada je 18.2°, već ima takmičara sa izgubljenim bodom

Transmat

ima tu da gura kolko oces... u sledecem terminu vec 19 C...

Nego iygleda da se malo izdizu oblaci na sjeveru, bice skoka na Žabljaku.

goga

je gledam satelit ... sve se nadam da će uskoro oblaci nad Žabljakom nestati a onda je moguće da se izvučem bar bez negativnog boda za Žabljak