News:

Koristeći Profile, Modify profile i Look and Layout možete promijeniti izgled foruma, odnosno izabrati neku drugu temu.

Main Menu

II ciklus - komentari

Started by Krivi, December 07, 2012, 15:31:52

Previous topic - Next topic

skener

Pa je li  NK u kodu 1 ili 0?

demijan

nk nije u sinopu dao pojavu kise.samo jaku maglu.e jedino ako je ispustena pojava(al ne bih rekao da je, jer je nema ni u proslom vremenu) pa moze biti da je bilo padavina...znaci po ovome do sada on je 0

demijan

u 10h
ulc 13,1
nik  3,9
plje 2,3
nigde u trenutku osmatranja nema padavina.
vjetar3

Nikola

Dobro je sto ne odigrah ovo kolo,ne bi uzeo ni 3 ponte

goga

Nisam igrala ovo kolo pa mi svejedno ali zar se maksimalne terminske ne računaju od 7 ujutro - barem tako piše u propozicijama
citiram

"Šta se prognozira?
A. Prognozira se maksimalna terminska temperatura za zadati dan za tri grada u Crnoj Gori. U obzir se uzimaju temperature izmjerene u intervalu od 06UTC do 18UTC i date u synop depešama, odnosno po lokalnom vremenu od 07 do 19 časova. Prognoza se daje u desetim djelovima stepenima (jedna decimala)

Transmat

Totalni debakl.
Sve će da mi pobjegne.  :120:
Totalno neoprezno izgubih bod na snijeg i na padavine u Pljevljima. Ovo ostalo, što se kaže "s' narodom"

Imam ideju, pošto bi meni tako odgovaralo. Predlažem da se ovo kolo proglasi neregularnim.
Jer avioni citav dan bruje nebom. nikad ih nisam ovolio cuo za kratko vrijeme. A i stanica na Cetinje salje synop samo do 14:00 tako da  :120:

goga

.. a i više od 25 posto prijavljenih nije poslalo prognozu dakle svi uvjeti za proglašavanje kola neregularnim su ispunjeni  :120:

Fraka

Dako u Ulcinj padne kise, u Kotor se cudo cini...

Pljevlja mogu tmax dostic u 18h... lagano, ne brinem se ja za pljevlja uopste..

Transmat

Quote from: Fraka on December 27, 2012, 10:38:23
Dako u Ulcinj padne kise, u Kotor se cudo cini...

Pljevlja mogu tmax dostic u 18h... lagano, ne brinem se ja za pljevlja uopste..
Pazi Hn, 20 litara za pola sata..
To nema teorije da se može desiti u Ulcinju.

Fraka

Eo i u Kotor cini mi se iljadu  :67: Ma ne treba vala ni 5, no cisto neka nakapa i tamo...

demijan

jedino je sigurno da u prognozi nema teorije da se kaze nema teorije  :67:

pljusti silno u novi a nik ni da zakuci 0,1..bojim se da mrka kapa za nas sa 2 da se izvucemo od negativnih na nk i ulc...

Fraka

Ovo je banja igrat kad nemas nikakva ocekivanja.. Ono se coek iznervira kad je blizu vrha.. Vidi kakvo kolo, izgubio sam 3 boda u 7 ura hahah.
Sto znam majku mu... sto da ne dodje do toga u Ulcinj.. vala moze otrest jedan pljusak danas. Eo odje i grad pada..

Miloš

Bar ima pojavu padavina makar u 11h, realno je da taj oblak dogura do Ulcinja i nakapa makar 0.1mm.
Nikšić je ostao na 0.2mm, Pljevlja imaju oko 1mm i stala je kiša.
Temperature bez bitnije promjene u odnosu na prethodni sat, vjetar je 4m/s.

Стенли

Ma bice u Nk lagano.  Evo i odje kod mene sad jedan pljusak..   Sa padavinama bi mogao suv bit samo Ulcinj izgleda, sto mi bi da ga stavim u kodu 2 ne znam, mada ima jos vremena tamo zna iz jednog pljuska da se iskupi za cijeli dan.   I vjetar je nesto zakazao.   

Krivi

Jedva pogodih snijeg, Tmin konačno mi dođe. Tmax u Ulc za sada ok, ali Pljee i Nik su prenisko sada, ako Pljee ostane ovako imam -1, padavine NK i Pljee odlično, Ulcinj ni kapi.

Bilo je kratke kiše ovđenake, možda 0.5 mm, za Ulcinj ne znam.
GGMU!

Mađo

Nikšić 4.6°
Pljevlja 2.9°
Ulcinj 14.1°

Fraka

Mene je vjetar 11  :67:

A trenutno je vjetar 2. Ulcinj biljez tisinu  :55: :67:

Mađo

Ništa to, ja sam metnuo 14  :11: :11: :11:

I kako stvari trenutno stoje imao bih -3 boda.

prenka

ulcinj 14.4 c Pljevlja na 4.1c    :45:   

Krivi

Kad ovdje nema vjetra, onda ništa nije čudno. Ode mi Ulc za 0.4, NK pogodih, Pljee se vraća u formu, samo se nadam da će vjetar biti makar 3.
GGMU!

demijan

razbila se magla u nk- t 5,3
pljevlja se malo provedrilo -t 5,4
ulc 14,8

uhvatih vjetar 5

skener

Nisam ocekivao da ce Ul ici preko 14.5 ni u snu,ali to je zato sto skoro pa nema vjetra,a ni kise...i tu sad imam -1 bod

Nk mi fali jos 0.2, a Pljevlja su jos daleko...steta sto nema padavina u Ulcinju, a za Nk nije razrijesena dilema da li je u kodu 0 ili 1 jer Milos je nedje napisao cini mi se da je palo 0.2 mm

Miloš

Imaće Nikšić 99% 0.2mm, mala je vjerovatnoća da je AMS baš danas pobrljavila.

Inače, loše ispade ovo kolo po mene, ali moglo je i gore. Solidno sam procijenio padavine, sve ostalo loše. Ulcinj i Nikšić mi pobjegoše, Pljevlja ostadoše prenisko i male su šanse da tu prođem bez negativnog boda. Vjetar ostade preslab.
Sve u svemu, to bi bilo jedva 3-4 boda prema trenutnim podacima.

skener

E ja sam jos gori, preko 2 boda necu imati ako se nesto drasticno ne promijeni...odlicno sam poceo,ali posle sve minusi

Miloš

Evo podataka od 13h:

ULC  15.7  0
NIK  6.1  1 (0.2mm)
PLJE  4.3  1 (2mm) (Tmax 5.4)
Vjetar (Ul+Nk+Pv) 5
Tmin 1.0
SnZ  41

Prema ovome imam 2 boda, a do kraja dana može da bude još samo gore (da mi pobjegne Nikšić). Šta da se radi, bio sam baš dekoncentrisan kad sam sastavljao prognozu, nisam ni razmišljao. Katastrofa od kola...