News:

Koristeći Profile, Modify profile i Look and Layout možete promijeniti izgled foruma, odnosno izabrati neku drugu temu.

Main Menu

II ciklus - komentari

Started by Krivi, December 07, 2012, 15:31:52

Previous topic - Next topic

Fraka

Pljee preko 10 stepeni, sto bi rekli stari ameri, easy $$$  :67:

Transmat

Mozda senzori za sunce zajebavaju u Pljevljima i na Žabljaku. Ugrijalo bre!   :64:

Niko ništa ne piše, ne prepravljate prognoze valjda sad  :67:

Cirius

:102:         :114:         ovo je već kubizam totalni ...  šareno skroz,  Pljee   variraju od 4,5'C do 11,5'C      :116:   

dikile

Sarenije su prognoze nego sto sam ocekivao. Ja odigrao formaciju 2-2-1. Ocekujem da Ulcinj i Niksic predju barem malo 5mm.

Transmat

Quote from: Cirius on December 26, 2012, 00:31:24
:102:         :114:         ovo je već kubizam totalni ...  šareno skroz,  Pljee   variraju od 4,5'C do 11,5'C      :116:   
Naravno moja je 11.5
Cak mi je drago zbog toga iako sam ekstreman...   Tamo je vec ugrijalo preko 10 :)

sale pn

Ja odmah mogu da se oprostim od boda za sneg, a vrlo lako moze da bude i negativn za taj parametar.
Tu sam se najvise plasio kada sam radio prognozu, jer iskreno nisam znao sta da stavim.

Fraka

Ma kako ne Sale... Cijeli dan danas preko 10 stepeni, i najtvrdji led ce se pocet topit intenzivno... jos kad kisa uspe... pff

Jocko

Quote from: sale pn on December 26, 2012, 00:36:12
Ja odmah mogu da se oprostim od boda za sneg, a vrlo lako moze da bude i negativn za taj parametar.
Tu sam se najvise plasio kada sam radio prognozu, jer iskreno nisam znao sta da stavim.

Ma o čemu ti?  :63: Vidim prognozirali smo istu visinu...videćeš, bićemo u pravu.  :11:

Transmat

ne moze da se otopi preko 10 Cm. To je naucna fantastika!

Mađo

Quote from: Transmat on December 26, 2012, 00:33:58
Quote from: Cirius on December 26, 2012, 00:31:24
Pljee   variraju od 4,5'C do 11,5'C      :116:   
Naravno moja je 11.5
Cak mi je drago zbog toga iako sam ekstreman...   Tamo je vec ugrijalo preko 10 :)

Ada nego  :63:  Isto toliko sam i ja metnuo.  :60:

Fraka

Vidjecemo sjutra ujutro, nije bas sci fi... ako sjutra bude preko 5 cm topljenje, a moze ladno, ko zna... ja se nadam da nece previse jer ja sam pokrio tacno 10 cm topljenja

Mađo

Quote from: Transmat on December 26, 2012, 00:41:08

Može, bogomi, i to vrlo lako.  :27: Gore se kami topilo jer je vlažnost vazduha bila uglavnom niska.

Transmat

Quote from: Mađo on December 26, 2012, 00:47:23
Quote from: Transmat on December 26, 2012, 00:41:08

Može, bogomi, i to vrlo lako.  :27: Gore se kami topilo jer je vlažnost vazduha bila uglavnom niska.
Ne kapiram ovo Mađoni?

Cirius

Tranmsate i Mađoni, za Pljee ste me prešli samo za 0,1'C      :121:

Pored pomenutih varijacija u Dolini uglja,  snijeg se takođe očekuje na raznim nivoima ...  od masovnog otopljenja na 30 cm  do nekog eventualnog dodavanja par cenata do 56 cm        :103:

Čak i Nikšić solidno varira,  između Miloševih svježih  5,3'C  do moćnih 10,9'C !     :111:
Očekuju se i vjetrovi raznih jačina,  od umilnih 6 m/s do raspojasanih 16 m/s     :28:   

Dodajući skromije raspone ostalih parametara,  padavine u svim kombinacijama ...    odlično kolo    :109:

Mađo

Kažem, na Žabljak se relativno malo otopilo snijega s obzirom na visoku temperaturu u protekla 24 časa.
Zbog male vlažnosti vazduha,naravno.

Fraka

Transmat

Quote from: Mađo on December 26, 2012, 00:52:01
Kažem, na Žabljak se relativno malo otopilo snijega s obzirom na visoku temperaturu u protekla 24 časa.
Zbog male vlažnosti vazduha,naravno.

A, da, da! Mudro zboriš Mađo. Tako je.

Dzoni

Dosta variraju prognoze i to na velikom broju prognoziranih parametara...Fakat,nekoga ce ovo kolo vinuti u oblake a neko ce ostati bas golih rukava,tako se sve namjesta da bude po ovim rasponima.
Meni su fascinantni prognoziranih 15+ stepeni na Ulcinj,a bogami ja Plj nisam iskreno zamisljao preko 10c a sve su prilike da ce biti preko...
Nk bi mogao iznenaditi i ostati prilicno nisko. Tmin, bez nekih velikih raspona,sa snijegom moze svasta biti ali cini se ispod 40cm jako,jako tesko.
Vjetar,tipujem 9-10.

Miloš

I moja prognoza se prilično razlikuje od ostalih. Samo Rakun i Cika Coja imaju sličnu prognozu mojoj. Imam najnižu Tmax za Nikšić od svih takmičara.
Isto tako sam prilično siguran da će u ovakvoj situaciji Pljevlja imati mjerljive padavine, a da Ulcinj neće preko 5mm, za razliku od većine takmičara.

sale pn

Jocko, plasim se da necemo uzeti bod tu, mada svasta je moguce, ali male su sanse. :02:
Kad vidim prognoze iskusnijih clanova, onda mi je sve jasno kao dan.

Dzoni

Ja sam se lomio oko padavina za Pljevlja kao i prosli put sa Zabljakom i opet stavio 0  :78: . Treci put ako bude ovakve situacije u sljedeca 2 kola, ide 1  :15:  Vidjecemo hoce li biti mjerljivih padavina za PLj. Nk bi po meni mogao biti prilicno kratak sa padavinama,po modelima gledajuci.
Ul cini se prelazi 5, dakle u sifru 2.

Dzoni

Klize Plj sa 11,5 vec sad na 9,7c   :111:

skener

Zabljak se dobro spustio,na 3.3, ali Tmin jutros je u Niksicu -0.4, da je danas takmicenje vecina takmicara ne bi uzela bod,cak bi ga izgubili  :03:

demijan

skener

Quote from: demijan on December 26, 2012, 08:06:12
visina snijega 50cm.

E sad je pitanje koliko se moze istopiti za 24h   :23: