News:

Omogućen je pristup forumu TAPATALK-om

Main Menu

I ciklus - komentari

Started by Cirius, November 01, 2012, 17:12:13

Previous topic - Next topic

Jocko

Respect za prosečnu prognozu takmičara!  :111:
U svim varijantama sam topliji od 0.8 do 1.1 od proseka, pa sad videćemo... Tmin sam najbliži, 0.5 razlike.

Biće ovo, po meni, najzanimljivije kolo do sada, ili u najmanju ruku kao prethodno - razlike u prognozama ima, a i Pljevlja će odigrati svoju ulogu.

Fraka

Jocko

Sutra je novi dan, mada se generalno gledano mogu očekivati više temperature.  :78:
I pored toga što sam iznad proseka prognoze, današnje temp. odoše baš visoko, ako sutrašnje budu više...teško nama  :13:

Fraka

Nikola

Da sam za danas prognozirao promasio bih samo Tmin,sjutra mozemo ocekivati 1-2 vise Tmax

Fraka

Sve to zavisi oce li bit inverzije, tj koliko ce se zadrzat.. mada zaista sumnjam da je ikako moguca cjelodnevna inverzija, a svi znamo a i danas vidimo kakav "bum" pljee dozive...

btw 14.8 plevla

Mađo

Velika razlika u prognostičkom materijalu između Wrf-a i Nmm-a, Wrf je ladniji "preo dana" za prosječno 4° !  :23:

Miloš

Potpuno se razbila inverzija u Pljevljima, ode danas preko 15C ko od sale. Sjutra bih mogao po prvi put u karijeri da dobijem -2 poena na Tmax, osim ako se neko cudo ne desi.  :31:

Cirius

:120:     što čine   pljee  ...  nema dosadnog kola kad je to mjesto u igri    :114:

Fraka

Pljee delirijum totalni  :102:

A sjutra Tmax 4.2  :75: -12 bodova

Mađo

Današnji ukupni vjetar je bio 10, tako da ....  :120: :120:

Da se tražio današnji dan u prognozi, bila bi samo jedna osmica.  :11:

Fraka

S obziron na nacin na koji temperatura pada na jugu, potpuno je realno da Tmin bude na Cetinju... Pratim Njeguse i tamo je najveci pad. Naravno Njegusi nisu u igri, ali mislim da bi to moglo bit CetiNe

Transmat

Quote from: Fraka on November 21, 2012, 17:51:51 S obziron na nacin na koji temperatura pada na jugu, potpuno je realno da Tmin bude na Cetinju... Pratim Njeguse i tamo je najveci pad. Naravno Njegusi nisu u igri, ali mislim da bi to moglo bit CetiNe

Kako nisu Njeguši u ugri.  :11:
To je diskriminacija. Sad cu da zovem Ranyu da to završi :64:

Eeee,,,  sad dodjoh kući. I gledam kako su danas ludački išle temp..  Meni je cilj da ne dobijem -1 na Pljevlja i T-min.. Biće gusto..

Fraka

I meni isto... U toku noci bi trebalo da dodje do izvedravanja na sjeveru, tako da nije bas nesto previse pouzdano i bitno pratit trenutne temperature  :23:
Npr Njegusi na 5.8, opali za preko 3 stepena u 40 minuta  :109:

Ranya moze zavrsit i da mjesto bez mjerenja bude na listi  :77:

Miloš

Cetinje je baš uhvatilo zalet sa padom temperature. Ne bi me iznenadilo da baš tamo bude najhladnije ujutru. Kad sam sastavljao prognozu, nisam ni pomišljao na tu opciju.
Ali kad sve krene naopako kod prognoze, onda se i neobične stvari dešavaju.
Gdje god da bude Tmin sjutra ujutru, biće 1.6°C. :10:

Mađo

Ako ostane potpuno vedro, kao što sumnjam da će, postoji mala šansa da u Cetinje bude ujutro zabilježen minimalac.
Što se tiče poređenja Cetinje-Njeguši, uvjek je kod mene inverzija jača za oko 2-3 stepena, a taman tolika može bit razlika između lokaliteta na śeveru Crne Gore i Cetinja,tako da to ništa ne znači...  :62:

Transmat

I Kolašin je u igri za t-min.
On sad gura najbolje.. ali zavisi od oblacnosti.

Miloš

Da, Kolašin je ubrzao, Cetinje usporilo, dok Žabljak i Pljevlja stagniraju. Sad će dosta toga zavisiti i od eventualne oblačnosti, koje će sigurno biti barem povremeno do jutra. Ne znam, nema svrhe pratiti sve to sad, vidjećemo ujutru u 7h.

Mađo

Ja mislim Miloše da tvoja prognoza Tmin,kao i svih drugih takmičara koji su stavili nešto veće vrijednosti, za sad djeluje najrealnije.  :45:

Dejo

Ja niđe nisam video minimalnu nižu od 2 stepena, a ostavio sam prostor od 1.7 do 4.7  :21:

Nikola

Tesko da ce ispod 3c da sad mogu stavio bih 2.5c umjesto 1c.
Danas je vjetar bio 10,sjutra ce manje.

Fraka

Pa bogami, vidjecemo, 4.3 trenutno u Kolasin, dug je put do jutra...

Fraka

Ide ovo lijepo dolje 3.4 trenutno..

demijan

kol 3,4.i dalje mislim da minimalna ide oko 1 stepen al max za plje ..e tu ,činimi se sada, bice negativnih prilično ..

Gabesz20

Sutra Pljevlja preko 14C ko iz sale, bice negativnih poena nazalost.