News:

Koristeći Profile, Modify profile i Look and Layout možete promijeniti izgled foruma, odnosno izabrati neku drugu temu.

Main Menu

Novembar 2012.

Started by Miloš, October 29, 2012, 18:52:50

Previous topic - Next topic

Miloš

Sledeća ciklonska aktivnost, Uve, 1. i 2. novembra. Grdosija preko većeg dijela Evrope:

Ponovo priliv toplijeg vazduha po visini:

Nadam se će me neko odmijeniti kod opisa ovoga ciklona!  :45:

Nikola

Quote from: Miloš on October 29, 2012, 18:52:50 Nadam se će me neko odmijeniti kod opisa ovoga ciklona!  :45:
Tu smo.

petar

danas su najavili 15 stepeni u pg, max je bila 12. Tokom srijede temperatura ce bit 19 stepeni, a u cetvrtak ponovo ce pasti na 15 e sad ako neko moze da mi kaze kakvi ce bit naredni dani, posto vidim osjetan porast temperature na kartama pa da pitam da li je to istina i kolike su sanse za to

Dzoni

Petre,

Od petka max dnevne temp u porastu.

Fraka

Petre danas je Tmax u Pg bila 15.5 stepeni. Dobro je obavljena prognoza.

petar

Quote from: Fraka on October 29, 2012, 21:31:34 Petre danas je Tmax u Pg bila 15.5 stepeni. Dobro je obavljena prognoza.
ok fraka onda moja greska

Cirius

Sljedeći period obilježiće dosta oblačnosti na više nivoa i povremene padavine,  početkom sljedeće sedmice nešto obilnije,  sudeći po trenutnim izlazima ...  upravo vremenske prilike kakve su i uobičajene za novembar,  najljepši mjesec,  biser jeseni     :121:

michael

Quote from: Cirius on November 01, 2012, 03:02:04 Sljedeći period obilježiće dosta oblačnosti na više nivoa i povremene padavine,  početkom sljedeće sedmice nešto obilnije,  sudeći po trenutnim izlazima ...  upravo vremenske prilike kakve su i uobičajene za novembar,  najljepši mjesec,  biser jeseni     :121:

još da nas onako "snijeg sve iznenadi u novembru" i dozivljaj komplentan.  :122:

mnogo oblaka kruzi evropom ovih dana, biće često kiše, to je fakat....

Cirius

:27:    e,  ali to je baš teško očekivati ...  ja sam ga samo jednom vidio u Podgorici krajem novembra,  padao je ali se nije primio tada ...   statistika kaže da je samo jednom bio formiran pokrivač u novembru u Pg,  ako nisam što pogrešno vidio.

Fraka

Jednom, ali muskih 26 cm  :116:

Dzoni

Miloš

Od ponedjeljka nam stiže novi ciklon Filipa. Ponovo moguće obilne padavine i dugotrajnija ciklonska aktivnost:

Vidjećemo hoće li nam ovaj ciklon prirediti zanimljivo prvo kolo takmičenja.  :45:

skener

Pa i mogao bi,s obzirom da se za srijedu popodne predvidja pad T i moguci snijeg na sjeveru.

Moglo bi se to odraziti na prognoziranje Tmin u cetvrtak i na visinu snijega na Zabljaku  :03:

Mađo

sone

Ajte junaci da pogadjemo kad ce poceti prve padavine u Podgorici,ja mislim tamo oko 22 casa,da cujem vase prognoze pa da vidimo ko ce biti najblizi....

Calibraaa

Dzoni

Quote from: sone on November 04, 2012, 14:02:38 Ajte junaci da pogadjemo kad ce poceti prve padavine u Podgorici,ja mislim tamo oko 22 casa,da cujem vase prognoze pa da vidimo ko ce biti najblizi....

Podgorica,po modelima,tesko prije 03h poslije ponoci.

Dzoni

Prokapalo nesto slabo u PG, dakle modeli su par sati kasnije to predvidjeli ali to je minorna razlika,ipak je za preciznost potreban radar.

mirko

Zna li ko kakvo nas ocekuje vrijeme ove nedelje?

Стенли

Quote from: mirko on November 05, 2012, 14:50:46 Zna li ko kakvo nas ocekuje vrijeme ove nedelje?

Sad ako ce cuskije samo da subota bude suncana.   :111:

skener

Quote from: Stenli on November 05, 2012, 14:54:39
Quote from: mirko on November 05, 2012, 14:50:46 Zna li ko kakvo nas ocekuje vrijeme ove nedelje?

Sad ako ce cuskije samo da subota bude suncana.   :111:

Bice subota suncana,do uvece  :03:

Nikola

Sjutra uglavnom suvo,u srijedu kisa,na sjeveru u planinama snijeg,krajem dana prestanak padavina,Petak i subota suvo,od nedelje kisa.

Samo da se ne ponovi jesen 2009/10.

mareeram

Quote from: nikolA on November 05, 2012, 23:26:40 Sjutra uglavnom suvo,u srijedu kisa,na sjeveru u planinama snijeg,krajem dana prestanak padavina,Petak i subota suvo,od nedelje kisa.

Da ne krene kao sad sto je u Sloveniji!

skener

Quote from: nikolA on November 05, 2012, 23:26:40 Sjutra uglavnom suvo,u srijedu kisa,na sjeveru u planinama snijeg,krajem dana prestanak padavina,Petak i subota suvo,od nedelje kisa.

Kakva je bila ta jesen nidzo,nesto ne mogu da se sjetim? Dosta kise jel?

Nikola

Quote from: skener on November 06, 2012, 00:45:05 Kakva je bila ta jesen nidzo,nesto ne mogu da se sjetim? Dosta kise jel?
Bas kisovita.
Kao i 2009 i 2010 imali smo kisnu jesen i jaka zahladjenja sredinom decembra,da vidimo oce li to biti slucaj i ove godine?.