News:

Koristeći Profile, Modify profile i Look and Layout možete promijeniti izgled foruma, odnosno izabrati neku drugu temu.

Main Menu

Novembar 2012.

Started by Miloš, October 29, 2012, 18:52:50

Previous topic - Next topic

bole

jaka zahladjenja sredinom dec...oko Nikoljdana postala praksa  :120:

mareeram

Quote from: bole on November 06, 2012, 14:27:54 jaka zahladjenja sredinom dec...oko Nikoljdana postala praksa  :120:

Jes, idem na Kop sredinom Decembra, na kratko, ali taman da bude zimska idila!! :101:

petar

da li ce bit kakvog znacajnijeg zahladjenja ovoga mjeseca

Nikola

Quote from: petar on November 07, 2012, 14:47:22 da li ce bit kakvog znacajnijeg zahladjenja ovoga mjeseca
Proslih par godina nije bilo,ove ne znamo.
Drzava nam je na idealnom mjestu  :119:

http://www.wetterzentrale.de/topkarten/fsavneur.html

http://www.wetterzentrale.de/topkarten/fsavneur.html

Nikola

Ipak u narednom periodu suvo vrijeme,jacanje istocnoevropskog AC

petar

Quote from: nikolA on November 08, 2012, 19:33:15 Ipak u narednom periodu suvo vrijeme,jacanje istocnoevropskog AC
nikola midlim da su sanse sve manje za neko jace zahladjenje ovoga mjeseca

Nikola

Quote from: petar on November 08, 2012, 19:41:55 nikola midlim da su sanse sve manje za neko jace zahladjenje ovoga mjeseca
Ne znam,samo znam da ce sjutra biti najhladnije jutro ove jeseni do sad.

mirko

Zna li se kakvo ce bit vrijeme u narednom periodu?

mirko

Hrvati najavljuju obilne padavine na primorju, a na kartama izgleda da se ponovo  uspostavio AC pa neka mi neko malo bolje objasni.

Mađo

Pa ništa, za vikend promjenljivo oblačno, možda poneđe koja kap kiše a od početka naredne sedmice bi moglo opet bit toplo.

Fraka

Hrvati ce imat obilne padavine, ali na sjevernom jadrano i zapadu drzave...

mareeram

Quote from: Fraka on November 09, 2012, 12:44:51 Hrvati ce imat obilne padavine, ali na sjevernom jadrano i zapadu drzave...

Slovenija jos vise, i Trst u Italiji, celi Trscanski zaliv u biti!

Koliko je Postojna u Sloveniji kisovita da samo znate! Tamo se ocekuje 200 mm, ali nije to nista, moze i vise..

Fraka

Znamo, znamo, ali opet ni blizu koliko nase zaledje primorskih planina  :122:

mareeram

Quote from: Fraka on November 09, 2012, 13:19:12 Znamo, znamo, ali opet ni blizu koliko nase zaledje primorskih planina  :122:

To je tacno, ali jedini problem je sto u Sloveniji prilikom izlucivanja tih padavina vrlo lako moze doci do tezih poplava, dok je u u CG na primorju to redje..zbog konfiguracije terena..

Fraka

Mi smo goli krs, krecnjak, na jugu ovamo, dok je Slovenija predivna zelena zemlja (kao i nas sjever naravno  :43:)

mareeram

Quote from: Fraka on November 09, 2012, 13:28:54 Mi smo goli krs, krecnjak, na jugu ovamo, dok je Slovenija predivna zelena zemlja (kao i nas sjever naravno  :43:)

Pa bogami taj kraj oko Postojne, Logateca i Cerkna, ne znam da li si kad bio tamo, ili prolazio, ali to je kraj koji se naziva KRAS, to je mesto na kome je otkrivena ta pojava (Jovan Cvijic) i po tom kraju je i dobila ime..ali konfiguracija terena je razlicita, odnosno, nije tako blizu mora i nisu velike strmine prema moru vec je vise nagnuto prema unutrasnjosti pa atmosferske padavine oticu u reke, dok u CG primorju u more jer su strme kamenite planine koje pominjes tik uz more...

I ja volim sever CG, ja sam planinar, dosta pohodim taj kraj, ali mi je najdraza BIH!

Nikola

EC 12Z,suv,temperature nece ici preko normale,uglavnom dobar,AC se premjesta sjeveroistocno, novi izlazi ce biti jako zanimljivi.

Mađo

Quote from: nikolA on November 11, 2012, 20:03:06 EC 12Z,suv,temperature nece ici preko normale,uglavnom dobar,AC se premjesta sjeveroistocno, novi izlazi ce biti jako zanimljivi.

Nebih se složio sa ovim podvučenim.  :23:

Fraka

Za kraj perioda EC vidi prve ozbiljnije snjegove  :114:  :120:

Nikola

Quote from: Mađo on November 11, 2012, 20:15:13
Quote from: nikolA on November 11, 2012, 20:03:06 temperature nece ici preko normale
Nebih se složio sa ovim podvučenim.  :23:
Mislio sam prosjecne,npr. prvih 5-6 dana imali smo 3-4 stepena preko prosjeka,onda par dana ispod prosjeka 1-2stepena(govorim za Pg),danas je prosjecna T bila ispod normale oko 2 stepena.

Nikola

U narednom periodu bez ciklonske aktivnosti.

Vjetar do petka slab do umjeren,lokalno i pojacan sjeverni i sjeveroistocni.

Temperatura od srijede u padu,jacem na sjeveru, u subotu u stagnaciji ili blagom porastu.

Uglavnom suvo vrijeme,osim na sjeveru gdje ce uz potpunu oblacnost postojati mogucnost za slabu kisu.

mirko

Quote from: Fraka on November 11, 2012, 20:26:06 Za kraj perioda EC vidi prve ozbiljnije snjegove  :114:  :120:
Kojeg perioda?

lav

Dali se moze ocekivati jače zahladjenje i mozda snijeg krajem mjeseca?Ima li mozda ko takvu informaciju,po sadašnjim modelima? :03:

Rade

Pa prema onome kako sad stvari stoje, već oko 4. decembra moguć i obilan snijeg, tj. modeli se mimoilaze oko toga kad tačno počinju. Po wwk-u prve padavine nas čekaju tokom noći trećeg decembra, a prema drugim modelima četvrtog ujutro. Mada je to predaleko, za pola sata ćemo imat preciznije infromacije.

Dzoni

Auuu dje ti ode moj Rade, to je sci fi na ovoj vremenskoj udaljenosti a inace je i post za temu srednjorocne i dugorocne prognoze.