News:

Koristeći Profile, Modify profile i Look and Layout možete promijeniti izgled foruma, odnosno izabrati neku drugu temu.

Main Menu

Januar 2010.

Started by Cirius, December 28, 2009, 02:01:15

Previous topic - Next topic

Gaga

a sto je to bratee >:( >:(,a dako se promijeni sto ??? ???

Kimi

Kakvi ENSI 12Z,kakva zbrka  ;D ;D ;D Strava !!!Razlikuju se vec za scenario na Svetog Savu,a za scenario za 10-15 dana ne treba ni govoriti :) :D :D

Madjo

Gaga,dobrodosao na forum.
Kimi,komplikovanije vremenske situacije nijesam gleda do sad.
Medju modelima opste rasulo.Sto znaci da je sve u igru,cak i djaolja juzina.O daljem periodu nema govora,uz ovakvu neslogu ;)

vanja

Mislim da ce na kraju prolecet ta pahulja,barem ta jedna :) slicna prica je bila i 19 dec pa je u pg padao do 14h. E nemamo kud nego da ispratimo ovo ludilo do kraja. Sjutra ce se vec neki odgovori znati. Ocekujem Madjo sjutra da nam ga ''izdiflas'' kao sto znas :) a i Cirusa ocekujem isto no mi ga nema danas citav dan kolko primjecujem :)

Cirius

Bruka ..  krenu covjek srecno iz Kartagine, Rimljani ga presretose ..  Nema, ispario, tj popunice se lagano hladnijim vazduhom nad Sredozemljem ..   :D  nista neobicno, samo me cudi da je to kretanje bas toliko ostalo neprimijeceno od modela ..  Madjo, ovo je sve zbog tebe !    :D   Pocinjes potjeru na "trag od 7 dana",  a znas da nasi "gonici" imaju kondicije uglavnom za 4-5, preko toga umiju da odu "u goru"  heheheh
Trans, grazie.  Would be good to have you here more often ...

Quote from: Xenia on January 22, 2010, 20:45:17
Nasla sam siguran izvor informacija. Ukoliko bude sansi za ozbiljniji snijeg (ne par pahuljica nanesenih vjetrom) obavijesticu vas makar dva-tri dana unaprijed.

Za dva-tri dana unaprijed :  Eta i nmm karte HMZ-a za CG,  "lakiras" to sa iskustvom strucnjaka i ljudi sa terena oko specificnosti klime CG i lokalnih krajeva, to je najbolja moguca rezolucija i hronologija dogadjaja za CG, dok ne dobijemo radar ...  pa ni to nije 100% siguran izvor ..   jesi li sigurna da imas bolji sistem od toga ?

A za onaj taaamo vikend ..  haha .. ha .. mozda je Madjo raspolozen za analizu ?    :D :D >:D

Kimi

Dakle GFS 0Z ništa novo.....Ponovo je glavni usamljen,najtopliji je i najsuvlji ....Kontrolni znatno bolji,pogotovo što se tiče padavina,daje oko 10mm,i temperaturu na 850 hpa ispod 0°C  :D  :D ....Videćemo  ;)

Evo ensi 0Z

Madjo

Hahahaha.
Ciruse,moram te nekako privoljet da vise vjerujes srednjerocnom Ec-u ;) koji je jutros,kakav je bio u prethodne izlaze, mogu reci odlican !
Visinski ciklon,sudeci po zakrivljenosti izobara,mada i ne mora bit,se crta vec od 100 sata,slabo ga karte razaznaju,ove krupne..crtaju se i padavine,temp dobra dobra.Nulta izoterma duboko u Jadran,do Italije,malo se povlaci u pocetku.
Bice pozitivnih iznenadjenja ljudi,na +144h dospijeva nad nasim krajevima,znaci putanja mu je vise sjeveroistok nego istok.
Opet mi zebu noge :D
Glupo je zbrajat milimetre kad se ne zna sto ce bit,ali yr.no daje 20-tak mm u obliku snijega za podlovcenski kraj za polovinu sedmice.Sve po izlazu 0z.

Cirius

Vidim ceka se ecmwf 12-ica  heheh ......
Rade, izgubljeno/nadjeno ?    :D
Madjo, moras konstatovati da je ovo redovno update-ovanje gfs-a  (nogaps-a i gefs asemblija-a takodje)  lijepa navika, svakih 6 sati se glasnu, kao sat sa kukavicom ...  pojedini se cekaju kao kisa u Indiji, valjda im je opterecenje da drze korak,  pa zgrijese pod pritiskom ..    :D >:D :D

Rade

Madjo

Djao ponio navike kad nikad ne prikazuju stanje kako treba.
Kod Ec-a slicno kao u braku.Jednom ujutro i jednom uvece. :D To je pravi model.
Uvjerices se ciruse kad se ozenis :D  Barem u pocetnoj fazi :D

Cirius

Quote from: Rade on January 23, 2010, 17:03:05
Quote from: cirus on January 23, 2010, 16:52:49 Rade, izgubljeno/nadjeno ?    :D

mm? :)
"Ja sad dođoh pješke iz grada, još tražim genitalije po kući"  hahaha

Quote from: Madjo on January 23, 2010, 17:09:34

Kod Ec-a slicno kao u braku.Jednom ujutro i jednom uvece. :D To je pravi model.
Uvjerices se ciruse kad se ozenis :D  Barem u pocetnoj fazi :D

...  najjaci off ..  ludace ludi ..    :D   sto bi rekao za etu i nmm onda    :D

Rade

Aa našao sam :D Hvala na pitanju :D

Miloš

Vidim da je veselo na forumu !  ;D
Kod mene i nije baš, svađam se sa fizikom i matematikom ovih dana, a to će trajati i u narednom periodu. :(
Zato i ne stižem da toliko redovno pratim prognoze i forume.

Ono što za sada vidim na kartama je da su današnji izlazi vratili ciklon, koji su juče bili izbrisali. Dakle, velika je vjerovatnoća da će zadnjih nekoliko dana januara proći u znaku hladnog vremena sa povremenim padavinama. Za sada djeluje da može biti snijega i u nižim krajevima. Mada se još uvijek ne može ništa pričati sa sigurnošću, jer su modeli neodlučni.

Poseydon

Ako Podgorica ovoga puta ne dobije 5-10cm snijega nece nikad...

bole

vala bas napolje je kijamet......
inace msm. da ce sredinom nedelje prve padavine u pg biti snijezne bicee gusto granica kao i uvjek
rain mixed with snow  ;D ;D

Madjo

Ec opet podbachio,uzas

Transmat

Utorak kisa u nizim predjelima.... u Podgorici nije iskljuceno da pocne sa snijegom... ali svakako bice male padavine u pitanju.. Niksic snijeg sve do ponoci...

Sta ce se desavati nakon cetvrtka i dalje je domen naucne fantastike..

bole

poslednjih dana
modeli su kada ih je rezira steven spilberg  ;D

Transmat

Ili jos bolje: Stanley Kubrick ...  2001 ili full metal...  O0 mozda naslednik od  Hall 9000 pravi ove modele :) (nadam se da me je neko razumio od fanova Kubrick-a.)
Ovaj post obrisite malo kasnije zbog off-a!

Admin

Vala ga nećemo brisat. Valjda šampion ima pravo i na poneki off topic.

Poseydon

Quote from: Madjo on January 23, 2010, 21:03:21
Ec opet podbachio,uzas

A baci to ;D GFS 18Z lutka, snijeg do mora :)

Poseydon

bole

dobarrrrrrr     poslednjih nekoliko izlaza vidi 30- ti kao top rated

Madjo

Ja se drzim Ecmwf-a.Kad je gfs nesto pogodio? :D
Ako pogodi,objesite me kà Gojka Krusku :D

Poseydon

Salu na stranu ocekujem da EC potvrdi sjutra...