News:

Omogućen je pristup forumu TAPATALK-om

Main Menu

Januar 2010.

Started by Cirius, December 28, 2009, 02:01:15

Previous topic - Next topic

Cirius

I prije je gfs crtao slican greben, samo ne toliko unutar kontinenta. Bilo bi odlicno, ali ako u sljedecih par izlaza ta pozicija ne bude podrzana jos nekim modelom, male su joj sanse.
Trenutno je najbolja kvota na nepopularnu tezu :  " i posle kise - kisa ! "   :D

Kimi

Dobar i GFS 12Z....Stiže zahlađenje posle nove godine  :) :)

bole

evo sad gledam modele fino fino , samo neka ovako nastavi........ ;D

Kimi

Kimi

Lošiji GFS 0Z od prethodnika....Ostali modeli su OK  :) :)

bole

evo sto kaze freemeteo za Podgoricu

Madjo

Na vece Nove godine i tokom ranog jutra obilne padavine moguce,zato vam ne preporucujem docek na trgove po Primorju.
Na sjeveru ce kisa polako prelaziti u snijeg tokom prvog,u juznim planinskim krajevima manj mogucnost prelaska u snijeg tokom noci prvi na drugi januar.Subota popodne kratkotrajna stabilizacija i pad temperature,da bi u nedjelju u drugi dio dana bili pod uticajem novog ciklona.U ponedjeljak ce snijeg padat u krajevima iznad 500m,s tim sto se ocekuje prelazak u kisu u juznim i centralnim predjelima i otopljenje tokom popodneva i veceri.Utorak,srijeda juzina,mjestimicno obilna kisa i pojacan juzni-jugozapadni vjetar, kisa ce padati u svim krajevima izuzev poddurmitorskog podrucja.Prestanak padavina ocekujem u cetvrtak na Bozic uz zahladjenje.

Cirius

Diferenciraju se modeli posle ponedeljka ...  prilicno, i po pitanju ciklonske aktivnosti i temperature ..  mislim da ce se jos mijenjati dok se ne usklade, ima dosta akcije tada i pretpostavljam da zato variraju izlazi.   GEM crta Velikog Djura od Bozica    ;)    to bi bilo najbolje od trenutno ponudjenog, za taj period.

Inace foreca lagano daje snijeg za Pg cim temp ode ispod 5'C, to treba da imaju u vidu svi koji konsultuju njihove gotove prognoze  (grublja rezolucija, nedostatak preciznije integracije lokalnih faktora u CG ...)   Osim toga, nisu losi.

Bole-PG

ja sam cuo za durmitorski kraj od petka vece veliki zahladjenje sa obilnim snijegom
Podgorice grade moj!!!

Madjo

Ovo ne izgleda lose.Padavine jacaju dok pada temperatura.Spushtice se novogodisnji poklon s Lovcena ;)

Madjo

Izgleda da ce naredna sedmica bit bogata padavinama,crtaju se neke ogromne kolicine po EC.

cetinje

Svim ucesnicima foruma sve najbolje u 2010. godini! Madjo, je l to sve kisa do kraja sedmice?

Madjo

Poseydon

Srecna Nova pa da nam brzo snijega donese :)
Ponedeljak na utorak moguc snijeg ali ce ga kisa brzo zamijeniti.

bole

Sretna nova god forumashi  :D    vise snijega u Novoj Godini....... :P
mozda malo prsne snijega u ponedeljak kratko ponedje........ali iya bozica ocekujem jedan zalad........fini

Miloš

Fin pad temperature se crta za noć između subote i nedjelje. Šteta što dolazi zajedno sa slabljenjem i prestankom padavina, tako da nema šanse za snijeg na jugu, dok će na sjeveru biti kratkotrajan.
U nedjelju i ponedjeljak će biti stabilno i hladno, a od utorka nove padavine uz otopljenje.
To je sve što se za sada može vidjeti na kartama.

Madjo

Tako je,nedjelja podne razvedravanje i ladnije.Ocekuje se umjeren mraz tokom noci.
Ja cu dodati da ce utorak ujutro padat snijeg u pocetku u vise krajeve,do proboja juzine.
Meteogram za moj kraj za 48h:

Kimi

Neizbežno da ćemo imati sigurno 1 ili 2 dana sa južnim strujanjem sledeće nedelje,ali sve zavisi od tog položaja ciklona

Nadao sam se da neće biti značajnijeg vetra,da bi hladan vazduh mogao da ostane zarobljen u kotlini,ali ne,biće košave jer imamo AC istočnije od nas   >:(  :(

Što je taj ciklon južnije i bliži Jadranu,vući će i hladniji vazduh i južina će biti kraća,međutim ukoliko on bude severnije i pomaknut ka Đenovi,južina bi mogla da potraje znatno duže.Za sada je na sreću realnija prva opcija,samo se nadajmo što boljem položaju  :) :)

Madjo

Iz izlaza u izlaz Ec ne mijenja puno.U utorak bi se jos zadrzao ladan vazduh,sto bi produzilo snjegopad u kontinentalne krajeve,ali noc na srijedu je izrazena juzina plus obilje padavina.
Kimi,nadajmo se sto juznijem centru ciklona,idealno bi bilo u juzni dio Jadrana naspram Boke.Nazalost,u ove situacije ciklon ima dobro utabanu putanju.

Madjo

Po Ec,ceka nas uzbudljiva sedmica.Kise,snijega,vjetra,svega.

sone

Dako pane na Cetinje nocas da povedem famelju sjutra na na grudvanje.

Madjo

Quote from: sone on January 02, 2010, 20:45:58
Dako pane na Cetinje nocas da povedem famelju sjutra na na grudvanje.
Moguce je jos malo.Odje 2-3 prsta mokrog snijega i grada.I to malo ce se zaledit.

Miloš

Izgleda da su u noći između ponedjeljka i utorka realne šanse da čak ponegdje na jugu (prije svega mislim na Podgoricu i Ulcinj) proleti po neka pahulja. Postoje svi uslovi za to, osim što se crtaju vrlo slabe padavine (1-3mm). Već u utorak tokom dana intenzivnije padavine uz prodor toplijeg vazduha, tako da će čak i na planinama snijeg preći u kišu.

Madjo

Snijeg ce u podlovcenskom kraju padat do utorka popodne,kada ocekujem prelazak u kisu.
Crta se 10-tak mm padavina od ponedjeljka vece do utorka popodne,sto bi prestavljalo jedva nekoliko centimetara snijega(to ce biti slab/umjeren intezitet),potom 20-tak mm mokrog snijega,susnjezice i kise do mraka,krajem dana pojacan jugo i pljuskovi.
Srijeda znacajan porast temperature.

sone

Nisam strucan da bih citao karte,mada i oni iz HMZ dosta puta su omanuli,pa se desi da ga bude u PG-u i do 10-ak cm do podne,zna ta juzina da okasni,ipak je sve to ''prognoza''

Znam da nece biti nekih velikih padavina,sudeci po vasim komentarima ali im se potajno nadam pa nek traju vremenski koliko traju.