News:

Omogućen je pristup forumu TAPATALK-om

Main Menu

Snijeg-sezona 2010/2011

Started by Madjo, September 01, 2010, 14:57:31

Previous topic - Next topic

Madjo

Naravno, ali je fino što je uopšte pada iz gotovo ničega.
Inače Njeguši bolje stoje sa snijegom.

niksicki

Eo malo slicica sa Vucja od danas popodne  :109:

Put se cisti svakih 2,3 sata i to sa 2 vozila,al je jedva prohodno zbog mecave.Pokraj puta ima nameta po 2,3 metra.I da kazem da osim ljudi koji rade u motelu, danas na Vucje niko nije dolazio,izuzev nase cetvoroclane ekipe  :08:

Mladen

Niksićki, jedno off-topic pitanje: koliko jednoj osobi treba dnevno para da ima gore na Vucje, racunajuci smjestaj, hranu, ski opremu...?

niksicki

Ne znam koliko je ski pas,jer juce zicara nije radila.Nocenje u jednokrevetnoj sobi je 25 eura,recimo kafa je 0,70,caj 1,00,vinjak 1,00,najeftinije pivo je bavaria 0,25l 1,50,a niksickog nema :75:.Ja licno bih prije otisao na Bjelasicu nego na Vucje,samo da mi je bliza.

Mladen

Cirius

Situacija u Pivskim planinama,  1,30  m snijega,  ali nisu naveli nadmorske visine mjesta koje pominju.

http://www.vijesti.me/vijesti/vojska-spasioci-stigli-odsjecenih-sela-pivi-clanak-10337

SnowHunter

Super članak!  :109: Većina ovih sela na Pivskoj planini su između 1400-1450m. Podmilogora (kuće su uglavnom na oko 1420m) je na sjevernim padinama Milogore, koja je visoka 1768m. Inače, ovaj kraj često zna da bude snježniji od Žabljaka, kojeg Durmitor i s juga i sa zapada pomalo ''skrati'' s padavinama.

ehtelion

eto, a na grebenu Maglica sa zapadne strane 10 cm snijega, dok ga sa druge strane ima znatno znatno vise.

rara

ehtelion

prelijepo, kako bi dobro dosao jedan planinarski dom ovdje.

rara

rara

rara

rara

rara

niksicki

Naklon do poda za slike!Nije prelijepo,nego  :101:  :109:

vanja

vjerujem da put nije ociscen...ono tamo put mokre nije sigurno? s cime ste isli tamo? ovako da ocjenim preko ovih slika nema vise od 20 cm na suncu... nemam rijeci opisati ovu ljepotu.prelijepe fotografije,svaka cast!!

SnowHunter

Ljepota na Bukumirskom, svaka čast na fotografijama!  :109:

rara

Ovo je su slike od januara ono oko nove je bilo super vrijeme cak je 10 ak ljudi tamo cekalo novu,nije nista ocisceno nego smo pjesacili...

ehtelion

snijeg je bio odlican, vidi se kako je zaledjen. najbolji snijeg za hodanje.

ehtelion

Interantno ali sinoc je dobro padalo sjeverno od Danilovgrada, sve preko 1000 metara se do 11 sati bijelilo. Trazili smo neku pecinu na Garcu pa sam mogao vidjeti da ni lijevo (Niksic) ni desno (put Kuca) nije palo snijega. Bas cudno.

Rade

Koju ste pećinu tražili?

Ju juče bio na Kučka korita i bilo je dolje dosta snijega, put Huma slabo, čim se izađe iz šume ga nije bilo

ehtelion

Studendulu.  Za sada je istrazeno oko 230 metara a pretpostavlja se da ima jos jos puno. Nasli smo dvije puno manje, jedna ima prelijepu dvoranu, reklo bi se da je ogromna ali nema kanala osim te sobe. Druga je uska  i duga jedno 30 metara.

Rade

Šta treba od opreme da bi se išlo tamo?

Pretpostavljam standardno - pojas, neka roba stara, šljem i sl?

Imate li neku kartu sa tim pećinama?

ehtelion

treba i uze staticko.

kucaj studendula na google i idi na 35 stranicu. imas mapu.