News:

Koristeći Profile, Modify profile i Look and Layout možete promijeniti izgled foruma, odnosno izabrati neku drugu temu.

Main Menu

Snijeg-sezona 2010/2011

Started by Madjo, September 01, 2010, 14:57:31

Previous topic - Next topic

vanja

vanja

vanja

sa zakasnjenjem 3 slike snimljene 23 januara s mobilnim u vrijeme jakog snjegopada u PG negdje oko 1500h :79: :79: :79:

Fraka

E vala, do sad Pg ove zime je promjenila klimu..
a jos citav februar, a bogamii mart zna bit dobar, nam ostaje..

Miloš

Djeluje mi da je 23. ipak bilo više, na osnovu ovih slika, ali to ćete najbolje vi da procijenite.

niksicki

Eo par slika od noces

Magistrala Nk-Pg oko 23.30h

Rade

Da ve pitam, sjutra idemo na Brotnjik, pa me zanima kakvo da očekujemo stanje sa snijegom, oće li ga topit malo danas, da bi znali oće li bit tvrđi sjutra za gaženje, mada sumnjam?

Madjo

Bogami Rade biće mekši.Fenira ga ovi vjetar a i u plus je.Ako stisne noćas, to bi bilo dobro ali će opuštit sjutra.
Mislim na snijeg  :67:

Nikšićki, dobro je rokalo kod vas sinoć.

Transmat

Quote from: Rade on January 28, 2011, 12:28:24 Da ve pitam, sjutra idemo na Brotnjik, pa me zanima kakvo da očekujemo stanje sa snijegom, oće li ga topit malo danas, da bi znali oće li bit tvrđi sjutra za gaženje, mada sumnjam?

Rade, večeras ce da se dobro smrzne! Temperatura ce biti dosta ispod nule, bez obzira na vjetar, to je sjeverac, i obara temperaturu.
A opet, sjutra bi trebao da oslabi vjetar do podne, vjerovatno ce biti vedro.. ali sumnjam da ga moze to sunce omeksati obzirom da temperatura nece preko 2 stepena recimo..

Zar nije bolje da se u nedelju penjete? Ne bi bilo vjetra, i dobro bi se smrzao snijeg sjutra vece.

Rade

Sjutra jer je više ljudi slobodno, ide nas desetak, a u neđelju penjemo Lisac ;)

ehtelion

bojim se da ce im bit isto pokorica  kao nama:)

niksicki

Da se pohvalim da idem i ja u nedjelju na Budos,dako se konacno domognem vrha  :51:

ehtelion

hahaha, sa srecom.

Ja bijah na bjelasici danas, divno vrijeme bilo.staza odlicna. naroda masu.

Bole-PG

I ja na Bjelasici ali dosta krsa na stazi oko Vilinih Voda (2 i 3)A na Cupove ima trave,nije kolko pricaju da ima snijega sa strane jeste ali ne prelazi to pola metra kao sto kazu
Podgorice grade moj!!!

vanja

da ima 90 santimetara kao sto kaze na sajtu krsi, stijene i zbunje se nebi vidjelo :78:

ehtelion

a onamo ga je vjetar odnio. i to samo na vrhu cupova. na najboljim mjestima utabanog pola metra ima

Madjo

Neđelja, 30.januar 2011. Nekoliko sličica iz mog sela.  :81:

Prosječna visina snijega je 19 cm, a treba napomenuti da u selo naspram snijega ima više od 5-10 cm, zbog manje osunčanosti i izloženosti vjetru.

Po krovovima kuća i na betonu snijega ima prilično,posebno đe dijelom dana sunce ne vata.

Na travnatim površinama naravno više snijega.

Pogled prema prokletoj Bukovici i Šaniku.

Velji Vrh i selo Erakovići.

Zum na Goliš planinu.Izgleda lijepo ušlagirano.Nije uspjelo slikavanje Štirovnika zbog odsjaja i visoke oblačnosti.

niksicki

Krnovo juce.Inace,slikano je sa Trebjese,pa cu sjutra bacit koju sliku :122:

niksicki

Eo slike sa Trebjese.Strana koja je okrenuta suncu nema snijeg,samo ponesto ispod kojeg drveta,dok mjesta dje je ladovina cijeli dan ima nekih 5-7 cm  :110:

milos555

Iza nas je zaista predivan dan !  :105:  
Danas sam bio na Vucju,i bilo je odlicno.Snijega ima prosjecno oko 40 cm.Tamo je danas bilo 14 C,vjetar sjeverni 5 m/s.
Evo i nekoliko slika:  :21:

ehtelion

idealan dan za topljenje snijega:) i ovaj danas ce ga dobro istopiti

Madjo

:01:  Izgleda da je tokom noći pao dobar snijeg u zonama iznad 1300-1400 m  :23:  Vrh Goliša izgleda lijepo ušlagiran.

ehtelion

danas je drug bio gore na Studeno, zivin termometar pokazivao -6 u 11 casova. Gore je naravno mecava, ima ga oko 40 cm, al zbog mecave nedje ga ima izrazito vise a negdje manje.

Madjo

Evo nekolike sličice od maloprije.Išao sam kolima do tunela, preko Krsca se formirali još juče manji sniježni nameti.  :81:

sanjin

Pa i nije nesto mnogo palo.   :15: Jedino ovo pokraj puta ali to se nakupilo kako je cistac  prosao.