News:

Omogućen je pristup forumu TAPATALK-om

Main Menu

Februar 2012.

Started by Miloš, January 27, 2012, 12:18:26

Previous topic - Next topic

Poseydon

Sjutra u zetsko-bjelopavlickoj ravnici ce padati kisa. Uslovi za susnjezicu i snijeg sjutra popodne.Dakle, u najboljem slucaju na kraju padavina mozemo dobiti par centimetara novog snijega preko onog sto pretekne kisu, mjerenje u ponedeljak ujutro moze pokazati maximum 20cm...

winter

o MOJ POSEJDON ZA TAKO NESTO NEMA SANSE NE ZANM OKLE TAKAV PESIMIZAM ZANSI TI KOJA BI TO TREBALA KISA DA BUDE DA BI BILO TAKO NESTO JA MSM DA CE BIT SNIJGA OD PODNE I TO JAKOG A TAKO SU NAJAVILI SVI MEDIJI I B..... M...... ja stvr ne znam okle ti to i de si to vidio  :75: :75: :75:

Poseydon

Najavljene su jake padavine , kad smo mi u pitanju- kiša, a kad predje u snijeg pitanje sto je ostalo i to sa prizemljem u plusu, nema govora o znacajnijem pokrivacu.

winter

Ti onda znas bolje no M.....koji je rekao da ce u Pg padat kisa koja ce preci u snijg usljed jacanja padavina sjutra popodne a padavine ce potrajat do ponedeljka popodne tako da je moguce i 15cm novog snijga a kisa ga nemoze otopit previse max 10cm sto bi znacilo 40cm lagano eto doda sam jos 6cm sto bi znacilo da istopi 16cm sto je nemoguce jer ZAGORKA  nije istopila 20cm a ovo je sjutra bolja situacija tako da sto se toga tice namas brige bice snijga  :62:

Poseydon

Samo mi moras reci da je to Micev rekao. Prelazak u snijeg nije zbog inteziteta padavina, vec zbog priliva hladnijeg vazduha. Na kraju pogledaj WRF i NMM, tu snijega za nas nema.

winter

Ne znam nisam gleda jos ali Padavine jacaju tokom dana a logicno i snnijg kada prede u njega oko podne i traju do ponedeljka popodne bice makar danasnja velicina snijga  :11: :11: :11:

Cirius

:116:

Na  925 hPa  se tokom cijelog dana crta T  od 0'C  do 1'C,  dakle može bit' kakvog vlažnog snijega,  a može i čista kiša uz povremenu susnježicu da pada,  sa takvim slojem ....  varijanta da presniježi u Podgorici tokom dana ...   to je rijetka pjesma na repertoaru Kazana    :122:      dakle,  šanse za neki kvalitetni snijeg koji bi   dodavao  bilo što nisu preko  50%  i to će biti lutrija,  svakako nije izvjestan snijeg.   M*** je rekao da će se smjenjivati snijeg,  susnježica i kiša ...   to je normalno da kaže kao prof. met.  jer prognostički materjal ne daje argumente na osnovu kojih bi se priklonio konkretnije nekom scenariju.  Pored toga,  nisu mu bili dostupni večerašnji izlazi finije rezolucije.
Ako bude  10-ak cm novog šlaga kojeg fiksira vjetar posle,  a ukupna visina ostane preko  50 cm,  to bi bio sasvim ok scenario    :116:

Dzoni

Quote from: winter on February 12, 2012, 00:32:48 Ne znam nisam gleda jos ali Padavine jacaju tokom dana a logicno i snnijg kada prede u njega oko podne i traju do ponedeljka popodne bice makar danasnja velicina snijga  :11: :11: :11:

Nazalost jace padavine kreceu sad i zavrsavaju se sjutra popodne. Sve poslije toga beznacajno, po WRF/NMM v2.2.

Medjutim nebih bas kategoricno trvrdio kao Poseydon da ce biti cista kisa, ostajem pri svom stavu da ce mixati sve a modeli daju malo visu temp po visini nego prethodni izlazi.

Kriticni termini na z850:

Na -1c na z850 ce biti i susnjezice i kise ali snijega jako tesko. Kasnije ide na -3c ali padavine presusuju.

sanjin

Danas ce u PG do podne biti kise i snijega,popodne samo snijeg.
Padavina ce biti sve do iza ponoci.

skener

Evo i prognoze HMZ-a za naredne dane-

Period ponedjeljak - petak:
Od ponedjeljka do srijede umjereno do potpuno oblačno sa uslovima za rijetku pojavu slabih padavina, dok su na jugu povremeno mogući i kratkotrajni sunčani intervali. U srijedu u večernjim satima i tokom četvrtka, povremeno se očekuju padavine slabog, a mjestimično umjerenog intenziteta, na primorju kiša u ostalim djelovima snijeg. Vjetar uglavnom slab do umjeren, u četvrtak i petak mjestimično pojačan, sjevernih smjerova. Temperatura vazduha, najviša dnevna uz manja kolebanja, minimalna u padu, a blagi porast temperature vazduha možemo očekivati krajem nedjelje.

Mozda u srijedu vece i cetvrtak budemo opet imali snijeg u Z-B ravnici  :114:

Bole-PG

Znaci nista od popodne do sjutra?
Podgorice grade moj!!!

winter

Kako nista Bole jak snjg od popodne pa do uvece kasno oko ponoci ce polako oslabiti i prestati padavine to je rekao B.... M......  sad na rtcg1 znaci bice ovo jedan fin dan kisa je otpisana za danas uzivajte  :116: :116: :116:

Bole-PG

Quote from: winter on February 12, 2012, 10:50:17 Kako nista Bole jak snjg od popodne pa do uvece kasno oko ponoci ce polako oslabiti i prestati padavine to je rekao B.... M......  sad na rtcg1 znaci bice ovo jedan fin dan kisa je otpisana za danas uzivajte  :116: :116: :116:
Pa shvatio sam da su isparile one padavine najjace sto su se crtale preko veceri,znaci ovakav mokri snijeg citav dan  :56:
Podgorice grade moj!!!

skener

Quote from: Bole-PG on February 12, 2012, 10:53:35
Quote from: winter on February 12, 2012, 10:50:17 Kako nista Bole jak snjg od popodne pa do uvece kasno oko ponoci ce polako oslabiti i prestati padavine to je rekao B.... M......  sad na rtcg1 znaci bice ovo jedan fin dan kisa je otpisana za danas uzivajte  :116: :116: :116:
Pa shvatio sam da su isparile one padavine najjace sto su se crtale preko veceri,znaci ovakav mokri snijeg citav dan  :56:

Bole,bolje i mokar snijeg nego kisa...ovako raste sporije,ali raste...

winter

One padavine sto su se crtale za uvece bice u drugom dijlu dana i to je to zanci do ponoci ce biti snijga od sjutra suvo i hladnije  :77:

Miloš

Evo vam moja poslednja današnja prognoza i ne pitajte me ništa više.  :72:
Podgorica i Cetinje mokar snijeg do prestanka padavina na temperaturi između 0°C i 1°C. Nikšić i sjever suv snijeg u dubokom minusu.
Primorje do 16h kiša, od 16h do prestanka padavina ponegdje susnježica (Ulcinj i Kotor prije svega).
Prestanak padavina prvo u Boki oko 19h, zatim u ostatku zemlje do 22h. U Podgorici oko 21h.
Očekivano povećanje visine snijega u odnosu na jutrošnje visine: 20-30cm na sjeveru i višim predjelima u ostatku zemlje. Do 10cm u Podgorici (znači u 19h očekujem oko 65cm i to je to). Hvala na pažnji.

Dzoni

Quote from: Miloš on February 12, 2012, 11:15:15 Evo vam moja poslednja današnja prognoza i ne pitajte me ništa više.  :72:
Podgorica i Cetinje mokar snijeg do prestanka padavina na temperaturi između 0°C i 1°C. Nikšić i sjever suv snijeg u dubokom minusu.
Primorje do 16h kiša, od 16h do prestanka padavina ponegdje susnježica (Ulcinj i Kotor prije svega).
Prestanak padavina prvo u Boki oko 19h, zatim u ostatku zemlje do 22h. U Podgorici oko 21h.
Očekivano povećanje visine snijega u odnosu na jutrošnje visine: 20-30cm na sjeveru i višim predjelima u ostatku zemlje. Do 10cm u Podgorici (znači u 19h očekujem oko 65cm i to je to). Hvala na pažnji.

Ziv bio Miloshe, potpisujem tvoju prognozu,skolski po modelima data !

perob

Ja ne znam da li @Milos moze da vidi kako trenutno pada snijeg u PG.....

demijan

:102:   :109:  :109:

samo mislim da nece ukupno toliko biti snijeg u pg jer je mokar pa ce se sabijati zestoko.ako malo zahladi ode on visoko...
danilovgrad bi mogao blizu metra,,,

Bole-PG

I kod njih je vlazan ,ovo sto pada je katastrofa,nimalo se ne poveca pokrivac,i tesko da ce dostici 65 cm ja mislim.Tokom noci razvedravanje?Sjutra je brate 6 cm masu....
Podgorice grade moj!!!

demijan

malo sam ga preterao za dg  :75: mislio sam da je hladnije stepen nego u pg i suvlji sneg.a imam izvestaj sa glave zete da je oko 80-85 cm jutros bio .

lav

Oce li biti sto od ovog ciklona sto ga najavljuju od srijede vece?

mijo

sad rece B....M..... slabo ,nije za brigu

Stefan600

Nije blizu srijeda-cetvrtak. Gledah Ec... Dovoljno je da se ciklon pomjeri malo put nas i da Z-B ravnica opet dobije snijeg.
Februar 2012. :)

snesko belic

Gfs za navecer daje obilnije padavine i snijeg u vecini CG.