News:

Koristeći Profile, Modify profile i Look and Layout možete promijeniti izgled foruma, odnosno izabrati neku drugu temu.

Main Menu

Februar 2012.

Started by Miloš, January 27, 2012, 12:18:26

Previous topic - Next topic

niksicki

Quote from: sanjin on February 05, 2012, 22:11:38 Живио Б.М.  :11:

Од петка нас очекује  нови циклон који може донијети снијег у ПГ.  :116:
Ваистину живио.Увијек у елементу,брат мој  :64:

scepo

Sta kazu NMM-WRF za nocas i sjutra :32:

bole

Mene je milo kad nam Dzoni progozira kisu, tad nas strefi 30cm snijega, sad ce nas strefit neka jaka MECAVA  :120:

ZIVIO DZONI ! :)

Nikola

:07:  Wrf suv ka barut daje provijavanje sjutra vece,Nmm daje nocas od ponoci do nekih 4-5 sati ujutru i to je sve do petka,Gfs los,Eta slicna Nmm-u nista sto do ujutru pane palo je.Iznenadjenja su moguca ali tesko to je sve do +24H.

Madjo

Što se tiče najnovijeg Nmm-a, evo karte očekivane količine padavina za 24 časa, od noćas do śutra veče.  :81:

niksicki

Шта знам,није лоше за Нк,ако се оствари.Код нас би било од 5-10 мм,доста  :109:

Bole-PG

Nemojte se samo svadjat,nego 60 i kusur strana za 5 dana februara sve govori o zimi,ali djelimicno ne opravdan ovaj broj stranica.Vikend 10-12 februar treba tek da udje u +72 h pa da precizno govorimo o PG,i primorju ali sjever sigurno snijeg
Podgorice grade moj!!!

Dado

Quote from: niksicki on February 05, 2012, 23:03:37 Шта знам,није лоше за Нк,ако се оствари.Код нас би било од 5-10 мм,доста  :109:

cisto sumnjam brale pri ovakvom sjevercu

Madjo

Quote from: niksicki on February 05, 2012, 23:03:37 Шта знам,није лоше за Нк,ако се оствари.Код нас би било од 5-10 мм,доста  :109:

Možda i više.  :27:

Za ovu situaciju bi u narod rekli "snijeg s istoka".  :27:

Krivi

Ima li ikakve sanse sjutra za neke pahulje u baru??
GGMU!

winter

Po ovoj karti Pg oko 5mm mozda malo vise

Bura

Quote from: Krivi on February 05, 2012, 23:31:16 Kad??

Sjutra vece, rani jutarnji sati utorka..... Mozda bude  :79:
Bolje gram nafake no kilo mozga.

Madjo

Po modelu Coampsu, nastaje čudovište u Otrantu śutra  :52:  :01:  

sanjin

Stefan600

Kukuu! Otrant!! To masino!! Bice odje padavina!!!!!  :111:
Februar 2012. :)

Miloš

Kad bi ovaj model bio u pravu, došlo bi do ponovnog zatrpavanja cijele Crne Gore, Srbije, Bosne... Ali nijedan drugi globalni model ne crta takvu putanju ciklona, tako da su gotovo nikakve šanse da se tako nešto ostvari.

Vasilije

Sto znaci kataklizma a po sat24 jos jedan jaci oblacni sistem nam se priblizava sa jugo-istoka ovo niko nije predvidio a i ovaj ciklon ocigledno da je skliznuo! :21: :21:

sanjin

Милоше,модели нису цртали ни оволико снијега ноћас у ПГ па се оствари.  :114:

Miloš

Šta ja onda treba da očekujem u BG sjutra? Metar snijega?  :52: :104:

Ovamo modeli u prosjeku crtaju 20mm padavina, kad bi ciklon bio za nijansu sjevernije ili zapadnije, to bi bilo preko 30mm, koliko je dao jučerašnji izlaz EC-a.

Vasilije

Madjo ja mislim da je COAMPS i za nocas crtao ovo sto se desava to sam vidio kad sam listao modele ali nisam obracao paznju grijesim li?

sanjin

Quote from: Miloš on February 06, 2012, 00:41:12 Šta ja onda treba da očekujem u BG sjutra? Metar snijega?  :52: :104:

Ovamo modeli u prosjeku crtaju 20mm padavina, kad bi ciklon bio za nijansu sjevernije ili zapadnije, to bi bilo preko 30mm, koliko je dao jučerašnji izlaz EC-a.
Што да не? У Мостару је пало скоро толико.

Miloš

To je druga klima, slična PG. Tu može da padne ogromni snijeg ako se stvore uslovi (jednom u 100 godina). U BG se stvaraju uslovi za snijeg bez ikakvih problema zimi, ali ovdje malo koji zimski ciklon donese preko 20mm padavina. Ali, eto od Zagorke je bilo 20mm padavina na -10°C, neka bude toliko i od Igora i preskačemo pola metra.

Madjo

Quote from: Vasilije on February 06, 2012, 00:42:02 Madjo ja mislim da je COAMPS i za nocas crtao ovo sto se desava to sam vidio kad sam listao modele ali nisam obracao paznju grijesim li?

Neznam, nijesam pratio, bez da sad iznaodim nešto ... :78:  Svakako i ovo je model vrlo krupne rezolucije i može poslužit samo orjentaciono, pođekad ni to... Eto viđećemo kako će se sve odvijati.  :03:

Stefan600

madjoni voli coamps, nemojte ga dirat!!!  :109:  :105:
Februar 2012. :)

Nikola

U nastavku dana ocekuje nas jos oko 5mm padavina.Topli klin koji se probio preko Ulcinja do i Skadarskog jezera moze usloviti da padavine budu u tecnom stanju,jer se zahladjenje vidi tek posle 21H.
Od petka snijeg ali ne nekog obilnijeg karaktera

edit: Za danas Nmm i Wrf vide samo mali dio pod pozitivnom kod Ulcinja i jezera,novi talas i zadnji padavina od 12-18H