News:

Omogućen je pristup forumu TAPATALK-om

Main Menu

Februar 2012.

Started by Miloš, January 27, 2012, 12:18:26

Previous topic - Next topic

Fraka

Meni odgovara kasnije naravno... ocekujem pocetak slabu kisu.. na 4-5 stepeni, ali cim pojacaju padavine to ce presnijezit sigurno.. ada ako iz ovoga ne padne snijeg onda ne moze ni panut..  :75:

Fraka

NOVI NMM  :52: :52:

sto je ovo jbt, nerealno potpuno...

skener

Gdje si ga vidio,ja ne mogu da nadjem novi...kakav je?

Miloš

Novi NMM i WRF kopija sinoćnih. Dakle, srijeda veče i noć između srijede i četvrtka nešto što se jednostavno ne viđa na jugu Crne Gore. U četvrtak staju padavine, probija topliji vazduh, ali ko da je to i bitno. Evo kažem ovdje, ukoliko i sutrašnji izlazi ponove ovo za srijedu, uzimam sjutra veče kartu za Bar. Ne bih volio da propustim nešto što čekam već punih 12 godina.  :08: Čekamo meteograme.

Danilovgrad

Cetvrtak vece probija topli vazduh?  :32: Daj da vidimo to probijanje.

skener

Quote from: Miloš on January 30, 2012, 22:43:12 Novi NMM i WRF kopija sinoćnih. Dakle, srijeda veče i noć između srijede i četvrtka nešto što se jednostavno ne viđa na jugu Crne Gore. U četvrtak staju padavine, probija topliji vazduh, ali ko da je to i bitno. Evo kažem ovdje, ukoliko i sutrašnji izlazi ponove ovo za srijedu, uzimam sjutra veče kartu za Bar. Ne bih volio da propustim nešto što čekam već punih 12 godina.  :08: Čekamo meteograme.

Hoces da kazes da ce topliji vazduh probiti na primorje ili dublje?

Miloš

Nema tu nekog značajnijeg prodora u četvrtak, loše sam se izrazio, samo bi porasle temperature usled prestanka padavina. Skoncentrišimo se sad na srijedu i četvrtak, a poslije neka bude što biti mora.  :03:

Stefan600

Ne pogledah taj NMM. Posle cu. Nego, zanima me WRF, sta on kaze? Koliko juga crtaju u petak ?  :103:
Februar 2012. :)

Miloš

Nisu još stigli do petka. Inače, jako su slični za srijedu i četvrtak. NMM je malo jači sa padavinama, ali WRF mnogo pogodnije temperature u prizemlju crta. Sad će meteogrami za 15-ak minuta, pa će vidimo.  :101:

Madjo

Quote from: Danilovgrad on January 30, 2012, 22:44:53 Cetvrtak vece probija topli vazduh?  :32: Daj da vidimo to probijanje.

Ma jel.
Daćemo ti mi probijanje na kartama i sve što te interesuje ako ti nama dokažeš na osnovu čega si ubijeđen u pola metra snijega !
Bilo kakav dokaz a ne praznu priču,mlaćenje. :28:

Danilovgrad

Quote from: Miloš on January 30, 2012, 22:52:13 Nisu još stigli do petka. Inače, jako su slični za srijedu i četvrtak. NMM je malo jači sa padavinama, ali WRF mnogo pogodnije temperature u prizemlju crta. Sad će meteogrami za 15-ak minuta, pa će vidimo.  :101:
Ludo, brate, ludo!!  :121: Znaci meteograme izbacaj odmah !  :122:

michael

Quote from: Madjo on January 30, 2012, 22:52:22 Ma jel.
Daćemo ti mi probijanje na kartama i sve što te interesuje ako ti nama dokažeš na osnovu čega si ubijeđen u pola metra snijega !
Bilo kakav dokaz a ne praznu priču,mlaćenje. :28:

nije to prazna priča, mlaćenje...čoeka je upucao adrenalin... :107: a ima i podlogu za priču.  :122: je li realan nastavak te priče (pola metra snijega, i dr...) samo bog zna.više nije no jes (pola metra) no ajde sad, znam samo da nebi bilo dobro da ovaj snijeg ne pane, i to u većoj količini, jel bi mnoge sa konopca skidali  :83:

Admin

Ja se prognozom vremena bavim već dvadesetak godina. Bilo je tokom tih dvadeset godina i uspješnih, a nešto manje i neuspješnih najava snijega u Podgorici.
U prognozi vremena je nezahvalno tvrditi biće ovo ili ono, ali definitivno bolje uslove (na osnovu raspoloživog materijala) ne znam da li sam ikada vidio.
Po EC čak nema mnogo uslova ni za južinu koju neki pominju u petak.
Inače, šteta je što naš NMM ne koristi prednosti novih ECMWF izlaza koji već izlaze sa horizontalnom rezolucijom od 0.125o.
---
Naravno, određenu dozu rezerve nameće iskustvo, a ne trenutno raspoloživi prognostički materijal.

sanjin

Izasli meteogrami.

Srijeda popodne i cetvrtak prije podne ... banja...  :116:

Nikola

Tacno Admine,jedinstvena situacija,samo ovaj Gfs mi ide na zivce,necu da ga gledam u naredne 5 dana

skener

Quote from: Admin on January 30, 2012, 23:12:20 Ja se prognozom vremena bavim već dvadesetak godina. Bilo je tokom tih dvadeset godina i uspješnih, a nešto manje i neuspješnih najava snijega u Podgorici.
U prognozi vremena je nezahvalno tvrditi biće ovo ili ono, ali definitivno bolje uslove (na osnovu raspoloživog materijala) ne znam da li sam ikada vidio.
Po EC čak nema mnogo uslova ni za južinu koju neki pominju u petak.
Inače, šteta je što naš NMM ne koristi prednosti novih ECMWF izlaza koji već izlaze sa horizontalnom rezolucijom od 0.125o.
---
Naravno, određenu dozu rezerve nameće iskustvo, a ne trenutno raspoloživi prognostički materijal.

A ukoliko ne bi bilo te juzine u petak,a zadrzi se kolicina padavina koja je najavljena bilo bi fenomenalno  :79:

Miloš

Ja se amaterski prognozom vremena bavim znatno kraće, recimo da to ide nekih 5-6 godina u prošlost. Takođe, mogu reći da nisam za tih 5-6 godina vidio bolje uslove za snijega na jugu Crne Gore.
Dakle, na osnovu svega što crtaju WRF i NMM, u srijedu uveče, u noći između srijede i četvrtka i u četvrtak ujutru snijeg će padati u cijeloj Crnoj Gori! U petak na primorju kiša, u unutrašnjosti snijeg i moguća susnježica u Podgorici.
Toliko za večeras, ostaje da se nadamo da će se sjutra sve to ponoviti, pa nek slavlje počne!  :116:

Admin

Ja se plašim šta će biti ako se taj snijeg od subote i zaledi.

Bole-PG

Admine koliki snijeg se moze ocekivati u cetvrtak ujutro,ako je slicno ka sto je bilo kod Dragice onda kolima cu jedva proc,prosli put je islo ali jer je kisa pala,ali i grane...Znaci li ovo da je bolja situacija nego 2005
Podgorice grade moj!!!

winter

Znaci nema kise ni u petak jos samo da se ovo potvrdi i slavlje moze da pocne  :116: :116:

Miloš

Četvrtak ujutru PG i primorje 5-10cm realne šanse. Od petka PG puca na znatno više, ali tu primorje gubi šanse za novi snijeg. Subota je jako neizvjesna, ali tu su ponovo šanse za snijeg u cijeloj zemlji.
Moram da naglasim da je scenario koji crta globalni model ECMWF mnogo bolji od GFS-ovog za petak i subotu.
Za srijedu i četvrtak su prilično složni.

Danilovgrad

Samo da se juzina zadrzi do primorja i ni makac u unutrasnost.. Petak bi bio trpacina... Ja mislim da vise necemo pominjati 2005-tu godinu nego 2012-tu...  :114: :116:

Stefan600

Vidite ovako. Samo neka napada preko 5cm i neka ga kisa ne unisti, za mene dovoljno...  :45: Samo nek pada sto duze ne mora toliko da se gomila na zemlji, samo nek pada. Ovo sto vidjeh veceras, san. Ako se ostvari, uh, ovo je vec za onu drugu temu skoro otvorenu...  :05:

sanjin

Neko ce za 100 godina na nekom meteo forumu da prica o Strasnoj zimi 2012.  :67: I trudice se da nadju sto vise podataka.  :53:

Stefan600

...Jedino u slucaju da petak ne podbaci!  :47: