News:

Omogućen je pristup forumu TAPATALK-om

Main Menu

III ciklus komentari

Started by goga, December 29, 2011, 16:50:38

Previous topic - Next topic

Miloš

Ne znam što očekujete toliko nisku Tmin kad svi modeli crtaju temperaturu na 850mb oko -2C. Samo bi eventualno razvedravanje moglo da je spusti niže.

Shody

Quote from: Miloš on January 04, 2012, 00:13:17 Očekujem feniranje u Pljevljima. Ne naročito izraženo, ali dovoljno da budu toplija od CT poslijepodne.

:07: :07: :07: :07:

Bura

A sta sam tek ja kad sam stavio za Pljevlja +1.0 . :12:
Bolje gram nafake no kilo mozga.

Fraka

Quote from: Miloš on January 04, 2012, 00:17:03 Ne znam što očekujete toliko nisku Tmin kad svi modeli crtaju temperaturu na 850mb oko -2C. Samo bi eventualno razvedravanje moglo da je spusti niže.
e... ja sam prvo stavio -2.5.. i onda razmislih o tim pljevljima i svemu sto se desavalo.. tako da sam poso sa -4 zato sto mislim da necu tako izgubit bod.

Nikola

Moja se prognoza izgleda dosta razlikuje no neka bio sam brz pa da vidimo do sad sam sve po po ure sastavlja

Gabesz20

Quote from: Miloš on January 04, 2012, 00:17:03 Ne znam što očekujete toliko nisku Tmin kad svi modeli crtaju temperaturu na 850mb oko -2C. Samo bi eventualno razvedravanje moglo da je spusti niže.
U tome je poenta dali ce se pomalo razvedriti do jutra, a ima modela koji to cekaju, Pljevlja uvek nesto maestralno odrade, tako da ne bi me ni sad cudilo nista :03:

Miloš

Quote from: Fraka on January 04, 2012, 00:20:21
e... ja sam prvo stavio -2.5.. i onda razmislih o tim pljevljima i svemu sto se desavalo.. tako da sam poso sa -4 zato sto mislim da necu tako izgubit bod.

A nisi primijetio da modeli ne samo da crtaju oblačnost, već i padavine u Pljevljima u noći između srijede i četvrtka. Tu Tmin možda ostane i u plusu. Ali dovoljno malo vedrine da sve zezne...
Čekamo Admina i prognoze, pa da liježem polako...  :39:

RAMONES

Quote from: Miloš on January 04, 2012, 00:22:47
Quote from: Fraka on January 04, 2012, 00:20:21 e... ja sam prvo stavio -2.5.. i onda razmislih o tim pljevljima i svemu sto se desavalo.. tako da sam poso sa -4 zato sto mislim da necu tako izgubit bod.

A nisi primijetio da modeli ne samo da crtaju oblačnost, već i padavine u Pljevljima u noći između srijede i četvrtka. Tu Tmin možda ostane i u plusu. Ali dovoljno malo vedrine da sve zezne...
Čekamo Admina i prognoze, pa da liježem polako...  :39:

Dovoljno je i sat-dva vedrine prije svitanja pa da temperatura padne dobrano ispod 0...modeli daju oborine u noći, ali neki daju i brzo razvedravanje nakon toga...

Madjo

Ukoliko ostane svu noć oblačno i do ujutro, Tmin će se tražit u Žabljak.

Miloš

Quote from: Madjo on January 04, 2012, 00:26:45 Ukoliko ostane svu noć oblačno i do ujutro, Tmin će se tražit u Žabljak.

Ja, izgleda, nijednu drugu varijantu nisam ni uzimao u obzir čim sam vidio koliko se oblaka crta...

Bura

Kao sto sam i pretpostavljao, moja temp za Pljevlja ubjedljivo najniza......

Puko sam na padavine, a za snijeg sam sve gledao u toku dana a ne u 7 sati....  :02:

Shody

Uistinu šarenih prognoza ima... od 20m/s vjetar, do  10.5 temperature u Cetinju  :78:

katarina je poslala prognozu  :114:

Madjo

Zanimljivo je koliko je takmičara stavilo visinu snijega manju no što je danas izmjerena !  :07:

Miloš

Najviša T za Pljevlja, znao sam!  :48:

Mađo i Katarina su ponovo razmišljali slično meni, jedino što oni očekuju dosta novog snijega na Žabljaku i nešto više padavina. Biće zanimljivo. Srećno svima!  :109:

MeteoLaik

Neka mi se ispravi visina snijega na 45cm. Hvala. :)

Srećno svima. Znalci naprijed. Kaća,bravo za prognozu.

Bura

JEDINA utjeha mi je sto mi je Katarina blizu sa padavinama i snijegom na ZB.

Madjo

Mislim da u Cetinje kao od šale može panut više od 15 litara kiše.
Čak sam se razmišlja da stavim šifru 4.

Nikola

Quote from: Madjo on January 04, 2012, 00:35:51 Zanimljivo je koliko je takmičara stavilo visinu snijega manju no što je danas izmjerena !  :07:
Uuu,uopste o tome nisam razmisljao da ce padat jos snijega do cetvrtka u 07H  :75:

Fraka

A moze li se otopit kolko snijega sjutra?

Shody

Quote from: Fraka on January 04, 2012, 00:40:10 A moze li se otopit kolko snijega sjutra?
XXX

Ja sam razmišljao da se sutra otopi 2-3cm, i padne još toliko ili malo više.

Madjo

Quote from: Fraka on January 04, 2012, 00:40:10 A moze li se otopit kolko snijega sjutra?

Može koliko i danas-jedan cenat.
Śutra veče gore lagano može panuti od 5-10 cm novog snijega.

Nikola

Madjo

Eto tako, srećno svijema, najbitnije je da se igramo i da pomalo učimo.  :121:

Fraka

Zabljak vec preko 6 uz 3 m/s... dako se otopi malo.. mada ja sumnjam da ce panut 10 cm nocas...

Madjo

Sabio se snijeg već dosta,tako da topljenje ide sporije iako je temperatura u debeli plus  :23:  
Inače, gore može iz par mm padavina izać 10 cenata... još ako se uzme u obzir da ima pokrivača i da se svaka pahulja lako prima na stari.