News:

Koristeći Profile, Modify profile i Look and Layout možete promijeniti izgled foruma, odnosno izabrati neku drugu temu.

Main Menu

III ciklus komentari

Started by goga, December 29, 2011, 16:50:38

Previous topic - Next topic

Miloš

Pljevlja odoše u plus, naravno pada kiša jer je pretoplo na visini još uvijek. Žabljak i Cetinje stagniraju tuda negdje oko +1°C, i Kolašin je blizu.
Po novim izlazima modela, nije realno očekivati preko 3cm snijega na Žabljaku. Modeli su malo pojačali padavine za Bar i Cetinje.

Nikola

Sve su prilike da nece ic ispod -2.5C ujutru,a padavina znatno manje na sjever preko 5cm tesko da ce do ujutru na Zb panut,temperaturu bi jedino spustilo razvedravanje.

RAMONES

Miloše pod kojim imenom se ti natječeš, ne vidim te u poretku?

Miloš

Quote from: RAMONES on January 04, 2012, 22:40:03
Miloše pod kojim imenom se ti natječeš, ne vidim te u poretku?

"Stormbringer", to mi je umjetničko ime još od prvog takmičenja, pa mi je glupo da mijenjam.  :03:

Žabljak (+0.8°C) i Pljevlja (+0.3°C) su se skoro izjednačili. Sredinom dana razlika je bila preko 10°C.

Quote from: nikolA on January 04, 2012, 22:17:21
Sve su prilike da nece ic ispod -2.5C ujutru,a padavina znatno manje na sjever preko 5cm tesko da ce do ujutru na Zb panut,temperaturu bi jedino spustilo razvedravanje.

Ja se pitam hoće li išta panut', s obzirom da bi prema modelima već trebalo da ima jačih padavina, a Žabljak ima samo 0.2mm na pozitivnoj temperaturi. A za Tmin, sve su manje šanse da može ispod -2°C. Nadam se da će biti barem blagi minus, pa da uhvatim bod.

Madjo

:67: E ako ne bude u minus da oprostite 'bem ja ovakvu zimu  :31:

Najača scena će bit kiša na Žabljak.  :29:  :07:

Nikola

Dobro ce bit ako bude i 2mm na Zabljak znaci oko 40cm bice ujutru,a on ce imati i minimum oko -2. Bar moze sjutra lako u 2 Ct u 3 a Pv 0  :02: zeznuto kolo padavine,snijeg, T, vjetar sve neizvjesno sjutra

edit: Zabljak -0.6 pad 0.3 za 10 min

Madjo

Žabljak u jedan ipo -0.7°C.  
Pada snijeg.  :79:

Fraka

Nikola

Zabljak biljezi pad od 1C za sat vremena,sad nema dileme prelazi -2 lagano kada bi trebao do -3 da stagnira

edit:-1.7 u 0220H,jos 1.3C fore za bod,a jos punih 5 sati  :80:

Fraka

Meni treba -3 za bod.. ali se ne zanosim tu.. samo da ne predje 43 cm.. da smo zdrao

Shody

Palo je oko 1.3mm... nije puno...

Računam da će ujutro biti oko 41cm snijega... i tmin oko -2.8

Fraka

ako ne bude padalo vise nece moc bit 41 cm.. 36 je bilo u 19h... a vecina padavina je bila u plusu...

Shody

A vidjet ćemo, uzimam bod ako bude i 34 i 44 :)

Nikola

Pa da nece ispod 36cm a nece ni preko 42cm sve su padavine bile u plusu i to oko 1.3mm,vec je suvo sat vremena temperatura stagnira pola sata na -1.7 Pv gore za 0.1 trenutno 1C

edit: Cetinje biljezi prvih 0.1mm danas Zabljak -1.9 u 0330H

Dejo

Žabljak ima najnižu temperaturu u 7h i iznosi -3.1°C
Visina snega 37cm.

Miloš

Ipak ode Žabljak jutros dosta niže nego što sam očekivao. Srećom, ne previše nisko da mi ode bod. Dan je počeo sa dva osvojena boda, vidjećemo kako će nastaviti.
Inače, u Baru je bilo dobre kiše u toku prethodne noći, ali trenutno ne pada.
Trenutno stanje:
Bar 10.6C
Cetinje 1.6C
Pljevlja 0.0C
Vjetar 4m/s.

Miloš

Ево кише у Бару и на Цетињу, вјероватно већ има мјерљивих падавина.

Admin

Najnižu temperaturu jutros u 06 UTC (Žabljak, -3.1oC) uspješno je prognozirao 31 takmičar.
Visinu snijega na Žabljaku (37 cm) uspješno je prognoziralo 25 takmičara.

Miloš

Razvedrava se u Baru, ali to će biti samo privremeno. Čudi me da AMS nije zabilježila mjerljive padavine, jer je u mom dijelu grada palo barem 0.3mm. Cetinje već ima 1.2mm.
U 9h:
Bar 10.7C
Cetinje 1.9C
Pljevlja 1.2C
Vjetar 5m/s

Madjo

Znači, na Žabljak je samo jedan cenat snijega pridodalo u odnosu na sinoć.  :75:

goga

ae ... morao je nešto ... vidio da je padalo pa da baš nebude isto kao sinoć :05:

zezam se ali stvarno nevjerojatno mi je neke stvari poloviti u ovoj mojoj blesavoj glavi ... možda da odem tamo i vidim te krajeve na neko duže vrijeme bi mi i bilo jasnije ovako se samo čudom čudim vrlo često  :07:

Madjo

Podaci u 10h:

BR   12.7
CT   2.4
PLJE  2.6

Vjetar 4

Miloš

U Baru je naglo pojačao vjetar, a ima i sunčanih intervala, pa je to izazvalo porast temperature. U Pljevljima još uvijek nije probio jugo, ali temperatura raste. Cetinje ima 1.3mm padavina za sad.

Madjo

Mislim da će i u Pljevlja i Cetinje Tmax bit u kasne popodnevne sate.

Miloš

Ne bih se složio u potpunosti. Na Cetinju sigurno hoće, a vrlo vjerovatno i u Baru. S tim što će na Cetinju cijeli dan biti laganog rasta, a u Baru će stalno da ide gore - dolje u zavisnosti od vjetra i eventualne kiše. U Pljevljima očekujem nagli skok čim probije fen, ali već tamo negdje od 13h ili 14h lagani pad temperature.
Najsvježiji:
Bar 12.9C
Cetinje 2.6C
Pljevlja 1.9C (interesantan pad)
Vjetar 5m/s