News:

Koristeći Profile, Modify profile i Look and Layout možete promijeniti izgled foruma, odnosno izabrati neku drugu temu.

Main Menu

Januar 2012.

Started by Cirius, December 28, 2011, 13:48:33

Previous topic - Next topic

Fraka

Ovaj novi GFS je jako dobar... primjetio sam da se prate izlazi zadnjih par dana, valjda nocas EC bude dobar  :78:
Ima jos vremena za razne varijacije... sve je u polozaju ciklona..

Južina

Da li je ovaj GFS ikad išta pogodio, pitam jer trenutno crta veliku trpačinu kod mene?

Stefan600

Ne brini ti, za tebe ce biti jedna jaka porcija...

Novi GFS bolji, kao sto Nikola rece daje prelazak kise u snijeg, scenariou koji iskusni ne vjeruju...
Februar 2012. :)

skener

Obicno kad treba da predje kisa u snijeg dune sjever i nista od toga,skoro uvijek je tako  :02: ali da se nadamo da ce se nesto promijeniti na bolje

winter

Bolje da pocne sa kisom pa da kisa prede u snijg no obrnuto ka sa Dragicom sto je bilo :72:

Fraka

winter Dragica je bila savrsen scenario za ravnicu, ne moze bolje od toga. Kad prelazi iz kise u snijeg vece sanse ima primorje za pokrivac nego podgorica, to 100%

Fraka

A stefane ne zivis na aljasku, nego u Podgoricu, sto je jedan od najtoplijih gradova Evrope. Znaci ne valja 20 cm nego bi i da bude 2 mjeseca pokirvac.. treba bit realan, to sto se desilo 2005. se desava jednom u 20-30 godina.

Stefan600

Ne govorim o tome! Ti bi znaci volio da svaki snijezni ciklon u Pg bude snijeg a da zavrsi sa kisom i da ostavi za sobom ulice pune vode? Trebalo bi valjda da pocne sa snijegom i da tako zavrsi.

Fraka

Stefane ja nidje ne rekoh da ista volim i da bi volio, no da je to najbolji scenario za snijeg.. nisam mislio bukvalno dragica...  uglavnom poenta je bila da od prelaska kise u snijeg u pg nema nista u 99% slucajeva

Stefan600

Ok to stoji, ali Dragica nije idealan scenario, nego onaj sto je bio 2005... Svaki put da pocne sa snijegom i onda samo da gledam kako danima pada sa krovova ostavlja vodurinu iza sebe, to mi ne treba...

Fraka

Imao si srece sto si kao mlad vidio zimu 2005. Po statistici, za to ces cekat jos barem 15 godina. Jednostavno to su izuzetno ekstremne situacije. Da ne pricam o globalnom zagrijavanju i te gluposti, zime imaju tendeciju da su sve toplije pomalo.
No da se vratimo mi prognozama. Zbilja ovaj GFS je nemoguce ispratit uopste... u 6 sati se sve izobrce da ne znas sto se desava.

skener

Mislim da ovaj put nema nista od snijega u pg,ni prije kise,ni posle kise,dobro ce biti ako ga bude u Nk i Ct

Južina

Mislim da su ovo one graniče situacije za Bijelo Polje ili padne preko 30 cm ili šljaka ( odvratna bljuzgava jugovina ) 5 cm.Naravno ako bude imalo padavina.

winter

Sad se sjetih 2005 kad je padala kisa a cio dan a starog je snijga bilo ostalo samo u djelove po malo i ja odoh da spavam a kad se probudih u skolu da idem sjutra reko da pogledam sto je kisa ucinila sa snijgom kad ono novi snijg prekrio sve i pada samo tako bio je cetvrtak dobro se sjecam to je bilo prejako  :101:
Bice nesto  :79:

Nikola

Padavine pocinju u cetvrtak kasno uvece.Snijeg ce padati preko 600m do petka u prvom dijelu dana kada ce po visini otopliti i snijeg ce preci u kisu i na tim visinama cak i do 1500m padace kisa.Subota kisa obilnijeg karaktera tokom dana u sjevernim a krajem dana i centralnim predjelima i (preko 600m) kisa ce preci u snijeg.U nedelju snijezna granica se spusta do 400-500m kisa u Zetsko-Bjelopavlickoj ravnici snijeg u ostalim predjelima.
Ovako stoji trenutno stanje prognoze.

Danilovgrad

Quote from: nikolA on January 16, 2012, 16:35:33 Padavine pocinju u cetvrtak kasno uvece.Snijeg ce padati preko 600m do petka u prvom dijelu dana kada ce po visini otopliti i snijeg ce preci u kisu i na tim visinama cak i do 1500m padace kisa.Subota kisa obilnijeg karaktera tokom dana u sjevernim a krajem dana i centralnim predjelima i (preko 600m) kisa ce preci u snijeg.U nedelju snijezna granica se spusta do 400-500m kisa u Zetsko-Bjelopavlickoj ravnici snijeg u ostalim predjelima.
KOREKCIJA NAVEDENOG
Padavine pocinju u cetvrtak kasno uvece.Snijeg ce padati svuda osim na primorju do petka u prvom dijelu dana kada ce po visini otopliti i snijeg ce preci u kisu i na tim visinama cak i do 1500m padace kisa.Subota kisa obilnijeg karaktera tokom dana u sjevernim a krajem dana i centralnim predjelima i (preko 600m) kisa ce preci u snijeg.U nedelju snijezna granica se spusta tako da ce u vecini kontinentalnih predjela osim primorja padati snijeg.

Fraka

Nikola

Danilovgrad

Quote from: Fraka on January 16, 2012, 16:45:22 Jel to po ECDGMWF  :67:
Ja sam vec rekao da pocinje sa snijegom u cetvrtak vece ukljucujuci Danilovgrad. U petak trano ujutro kisa sve do nedelje rano ujutro kada ce kisa preci u snijeg u Danilovgradu i Podgorici.

Stefan600

Prije ce bit da je to on iskusno iskombinovao i iz DGGFS i iz ECDGMWF   :111:  :109:

Danilovgrad

Quote from: stefan96 on January 16, 2012, 16:49:20 Prije ce bit da je to on iskusno iskombinovao i iz DGGFS i iz ECDGMWF   :111:  :109:
Ne zelim vise da komentarisem. Rekao sam da ce biti ovako. To je znak pitanja za PG... Ona ce dobiti bljuzgavicu kao i uvijek....

skener

E nije vala moralo dolaziti to otopljenje u petak  :35:

Stefan600

Dobro blizu je DG ici cemo tamo na skijanje, ogrebacemo se  :105:   :79: hahah

winter

Ne treba zaboravit da Pg zadrzava hladnocu pa treba vise dok probije juzina   :08:

Fraka

Winter nije ovo takva situacija bas.. zadrzace pg nisku T ali ce padat kisa