News:

Koristeći Profile, Modify profile i Look and Layout možete promijeniti izgled foruma, odnosno izabrati neku drugu temu.

Main Menu

Januar 2012.

Started by Cirius, December 28, 2011, 13:48:33

Previous topic - Next topic

winter

Pa moze li bit sto za pg i dg onda oko bozica  :32:

Stefan600

Ada ne moze...Citajte ostale postove, samo kisa da pada, da mi unisti raspust, jos mi to treba.  :120:
Dabogda neki Ac do 10-og i onda neki ciklon i svi zadovoljni...Ali nemamo mi srece...
Februar 2012. :)

bole

Quote from: Madjo on December 31, 2011, 10:08:15 Izgleda da će samo u višim krajevima na sjeveru bit novog snijega, po zadnjim izlazima, tokom naredne sedmice.

Što se mene tiče i neka malo omeči, zbilja čitava polovina decembra je bila ladna i snjegovita i nema se što zamjerit !  :79: 

Takva treba da bude madjo, nema prostora da omeci kod tebe  :109:

winter

http://meteociel.fr/modeles/ecmwf/run/ECM0-168.GIF?31-12  bili pada snijg po ovj temp na visini
unaprijd fala na odg

Stefan600

Temperatura po visini na 850mb je odlicna, ali temp u prizemlju ne valja, ne znam zbog cega, i nebi padao... Neka pojasni neko malo bolje... Ni mn nije jasno kako to, uh!!!

Madjo

Đeco, ne zamarajte se sa srednjeročnim kartama, ma ništa ne gledajte bez ono što je unutar 3-4 dana.  :03:
To će se još deset puta promijeniti.

Quote from: winter on December 31, 2011, 15:47:49 http://meteociel.fr/modeles/ecmwf/run/ECM0-168.GIF?31-12  bili pada snijg po ovj temp na visini
unaprijd fala na odg

Naravno da bi i u nižim krajevima, pod uslovom da ima iz čega padat!

bole

:116: natoci malo crnoga :) sorry za off

Miloš

Novo veliko razilaženje NMM-a i WRF-a, padavine u utorak:

Da ako se sjutra slože, kad proslave Novu Godinu.  :116:

boka

nisu losi ovi izlazi za 7...
jes daleko al ako bog da podrze....

Dzoni

Ma nema ljudi nista za nas ovamo...Imacemo  povremenu kisu od srijede vece do petka, onda razvedravanje i sjeverni vjetar. Na sjeveru ce biti prava zimska idila jer kod njih nastavlja snijeg tokom Bozica (vikenda) pa ce imati zaista pravu snijeznu idilu.

LOMIBA

izgleda ce biti nesto lijepo od pocetka ove godine bar kada su meteoroloske prilike u pitanju.. :15:
U dobru se ne ponesi!

Stefan600

Kakav je Gfs za 16 januar.  :101: Bajka  :04: Steta sto ce jos u sledecem izlazu pola toga da ispari najmanje...

snesko belic

Pozdrav za sve vas,malo sam skoknuo do Osijeka.
Da li znate kada mozemo u slavoniji  ocekivat snijeg.

Nikola

Samo da ne bude slicna 2006/07,ovaj islandski minimum ne popusta ni narednih dana,sjever ce dobijati snijeg,mjestimicno i obilan cetvrtak vece i petak ujutru,a na jugu cekamo sredinu januara

Danilovgrad

Ove godine ce prosetati neka "Biserka" do mora, jer tako mora.  :116:

Dzoni

Ma mozes ti Nidzo cekat polovinu januara kolko oces, nema snijega u januaru a bojim se onda ni do kraja zime za zetsko-bjelopavlicku ravnicu !

Стенли

Kakav je Dzoni ,lupi i ostane ziv. Ne znam po cemu ti to znas da nece bit snijega u januar? :78:

Djole

michael

M**** najavi obilne snijezne padavine na sjeveru u noci cetvrtak na petak.

zasto sam skeptican po tom pitanju!?  :78:
ono sto bi rekli, iz njegovih usta  u bozije usi...

Fraka

Quote from: michael on January 02, 2012, 22:54:28 M**** najavi obilne snijezne padavine na sjeveru u noci cetvrtak na petak.

zasto sam skeptican po tom pitanju!?  :78:
ono sto bi rekli, iz njegovih usta  u bozije usi...
Pa postoji realna sansa za obilne padavine...

bole

pretece me frka  :83: sve mi se cini da ce na Bozic u rubrici Visina snijega u 07h, Stajati Zabljak blizu 100tke....sudeci po ovome sto mu sad modeli crtaju  :77:

Dzoni

Quote from: Stenli on January 02, 2012, 19:31:04
Kakav je Dzoni ,lupi i ostane ziv. Ne znam po cemu ti to znas da nece bit snijega u januar? :78:

Ja ne lupam vec govorim ili kucam.

Govorim na osnovu trenutno dostupnog materijala, da snijega za nas nema do polovine januara iako ce biti hladnoce od 11-12.01 ali suvina a onda samo predpostavljam da je dan duzi, obdanice dize temp i da cemo biti kurate srece pa da ga ni u zadnjih 10 dana januara necemo vidjet.

Rekoh negdje ranije nista cudno nebi bilo i da ga nemamo ove zime posto je bilo po 2-3 zime da snijega nemamo (u obliku pokrivaca) u Z-B ravnici.

Stefan600

Dzoni i sam znas, da te prognoze dugorocne nisu pouzdane. A i zasto se i sam malo ne nadas, nego pises takve komentare kad znas da to neke od nas boli. Lako je meni poc autom 30 min i vidjet snijeg, ali nije to to. Ipak.
Uostalom, ne znam zasto ovo moram da pricam, o ovome je bilo price.

Predstojece vrijeme u Podgorici i ostalim gradovima na jugu ce obiljeziti oblaci i kisa. (jao zasto kisa mora bozic da mi upropasti, ne znam)

michael

Quote from: bole on January 03, 2012, 00:03:08 pretece me frka  :83: sve mi se cini da ce na Bozic u rubrici Visina snijega u 07h, Stajati Zabljak blizu 100tke....sudeci po ovome sto mu sad modeli crtaju  :77:

modeli su mnogo sta crtali u zadnje vrijeme. skeptican - jer je bilo ispala samo takvih. da ne ureknemo!
srbi oprezno sa najavama - zlatibor slab(moguc) snijeg...
http://www.hidmet.gov.rs/ciril/prognoza/stanica.php?mp_id=13367

Madjo

Modeli su danima ujednačeno crtali ovo što nas očekuje za par dana. Gotovo da nije bilo nikakve izmjene posljednje 3 dana.  :27:
Znači, pristiže nešto topliji vazduh, tako da će snijeg padati samo u najvišim predjelima na śeveru.