News:

Omogućen je pristup forumu TAPATALK-om

Main Menu

Decembar 2011.

Started by Bura, November 26, 2011, 19:45:12

Previous topic - Next topic

Bole-PG

Oce li biti padavina na Zabljak ova 3,4 dana
Podgorice grade moj!!!

Nikola

Bice padavina na Zabljak petak poslijepodne i subotu

Bole-PG

Quote from: nikolA on December 28, 2011, 14:33:46 Bice padavina na Zabljak petak poslijepodne i subotu
Moze li biti ono umjereni jak snijeg,par cm novog snijega?
Podgorice grade moj!!!

Nikola

Ne mogu reci sa vecom preciznoscu ali sigurno je da ce od petka vece i tokom subote na Zabljaku konstantno biti ispod nule i oko 5mm/-+ 2 pa racunaj ako je na 0C 1mm=1cm

bole

Ne moze se tako racunati 1mm padavina u obliku snijega moze  proizvesti, ako je suv i 2 cm snijega, msm.  jedino tacno racunanje moze biti otapanjem.....to ce ti Madjo bolje  reci  :122: mislim da je tako....

Nikola

Pa jes zavisi i od podloge ali posto je vec snijeg zbijen novi snijeg bi se trebao racunati tako to sam procitao i na forumu kod SnowHunter-a
http://www.meteo.co.me/forumi/index.php?topic=87.0 ,mada je i Madjo to nedje pisao ali ne mogu da nadjem

bole

suv ili vlazan........sto je i logicno, mada zvanicnog podatka nema o tom proracunavanju, madjo je experimentisao sa tim otapanjem, na kraju se ispostavilo da i to nije bas najbolje.

Madjo

Quote from: nikolA on December 28, 2011, 20:52:16 Ne mogu reci sa vecom preciznoscu ali sigurno je da ce od petka vece i tokom subote na Zabljaku konstantno biti ispod nule i oko 5mm/-+ 2 pa racunaj ako je na 0C 1mm=1cm

Te 5 mm padavina bi mogle lagano da budu i 15 cm snijega pršića gore na Žabljak.  :17: Nezahvalno je prognozirat koliko će đe panut snijega u centimetre.Evo zadnji primjer kad je padao snijeg na Njeguše - palo je više od 10 cm snijega iz 3 mm padavina,koliko sam izmjerio otapanjem.A mogu reć da intezitet i nije bio ništa posebno,čak kasnije je temperatura bila pošla u plus.Istina, bilo je starog snijega i lako se primao ali...  :02:

On: Ecmwf ukinuo otopljenje koje daje tamo od polovine naredne sedmice.  :48:

Bole-PG

Hvala vi dobri ljudi,znaci moze se ocekivat lijepe padavine za ovu novu godinu.Bogomi vise je red izostajao  je ove godinama
Podgorice grade moj!!!

Madjo

Eo snijega śutra kod mene  :105:  Šteta što neću bit kući da pratim, imamo popis u firmu.

winter

Moze li Pg zakacit makar susnjezica  :22:

niksicki

Quote from: Madjo on December 29, 2011, 22:19:42 Eo snijega śutra kod mene  :105:  Šteta što neću bit kući da pratim, imamo popis u firmu.
Moze li se ocekivati koji cm ili neka p******?  :103:

Nikola

Sve zavisi za Pg od oblacnosti,ako se rano ujutru naoblaci i tako ostane ima velike sanse da vidi makar susnjezicu kasno uvece,a ako bude provirivalo Sunce nema sanse jer T ic' preko 7C,sto se Nk tice nema sto da brines bice koji cm ili par cm.

Dzoni

Kako rekoh vec ranije , slicno prethodnom ciklonu po pitanju vrste padavina (PG i DG kisa,moguce DG susnjezica pred zoru, a CT i NK snijeg) ali sa dosta manjom kolicinom padavina,dakle nista znacajno za petak vece i subotu ujutru. A poslije toga lose,snijega nema na vidiku...

Madjo

scepo

Dako proleti koja pahulja :23:,mozda bude oblacno od ranog jutra :32:

vanja

bolje bi bilo tim oblacima onda da pozure  , nesto mi kasne    :120:

Nikola

Naoblacenje po Eta i nmm oko 6H,ako bude ranije nije na odmet,jedna oblacnost je vec na Jadranu blizu obale,ako bude potpuno oblacno tokom dana moze bit nesto,mislim..vec..vise...  :02:

Miloš

Evo šta kažu modeli boljih rezolucija za narednih 12h, kad su padavine u pitanju.
NMM konkretnije padavine crta samo na primorju i na sjeveru, ponegdje u centralnim predjelima bez padavina:

WRF crta prilično ujednačene padavine u većem dijelu zemlje, najmanje na primorju, najviše na planinama na sjeveru:

Стенли

Sve mi smrdi da cemo proc kako NMM kaze.  :16:

Fraka

A otkad si ti to postao pesimistican  :28:
Valjda bude sto.. ovamo su krenule slabe padavine.. dako pojacaju i potraju.

Стенли

Pa nismo prvi put u ovakve situacije i slicne.. Obicno nam se ne posreci jednostavno.. i naravno uvijek vise vjerujem NMM-u barem malo.. Ali neka pogrije ovoga puta,znacilo bi nam..  :02:

Dzoni

Kad bi WRF bio u pravu eto nama 5-10 mm ali mi se to cini nemogucim.

Bice juzine i kise naredne nedelje ne sjekirajmo se  :02: :75: