News:

Koristeći Profile, Modify profile i Look and Layout možete promijeniti izgled foruma, odnosno izabrati neku drugu temu.

Main Menu

Decembar 2011.

Started by Bura, November 26, 2011, 19:45:12

Previous topic - Next topic

Stefan600

Sjutra je ja mislim prvi dan ove jeseni da je najavljena dnevna temperatura u Podgorici manja od 10 stepeni... Sjutra 9...

Februar 2012. :)

LOMIBA

ewo sad slikah nesto zanimljivo na Komove trenutno nista ne pada i vide se citavi,a desno na slici vidi se kako trpa snijeg na Bjelasicu...!
U dobru se ne ponesi!

Dzoni

Ja sam misljenja da u nedelju vece i ponedeljak sve iznad 300mnv dobija susnjezicu i snijeg.

Stefan600

Ako bude bilo izgleda za to, ja s drustvom idem s autom put Kuca... Da se malo zabavimo  :11:

Vasilije

Quote from: Dzoni on December 17, 2011, 15:16:53 Ja sam misljenja da u nedelju vece i ponedeljak sve iznad 300mnv dobija susnjezicu i snijeg.

Totalno se slazem pa je moguce i koja ovamo da doleti ali bez znacaja!

Nikola

GFS 12H  Padavine do utorka ujutru i nece biti slabe,visinsku nulu zaustavljaju primorske planine tako da ce biti finog snijega na preko 600m.Izmedju pon-uto snijezna granica ce se nize spustiti,ali T u Podgorici nece ici ispod 4C u padavinskom periodu

Stefan600

Ne gledajte Gfs, za danas se ispromasivao kolko ja vidjeh...

Bura

Quote from: stefan96 on December 17, 2011, 17:30:24 Ne gledajte Gfs, za danas se ispromasivao kolko ja vidjeh...

Pu, ja GFS-u ne vjerujem nikad. Da ne kazem sta je od modela.
Bolje gram nafake no kilo mozga.

niksicki

Evo najavise na vijesti da je u ponedeljak vece i utorak prijepodne u visim predjelima u Pg moguce mijesanje snijega  :45:

Nikola

Tako je niksicki ali se misli na opstinu PG gdje pripada i Lijeva rijeka tako da,u gradsko jezgro sa sirom okolinom ne.Vecerasnji EC solidan,hladniji od proslog,sto ce dobro da obijeli 90% CG do srijede.

Vasilije

Pa ne bih se nikolA slozio bas da su mislili na Lijevu rijeku  to se moze okarakterisati kao visi predjeli na jugu ali za PG. nikako! :109:

Nikola

Visi predjeli Podgorice su i Lijeva rijeka i Kopilje i Medun itd...ali potpuno nebitno sva ta mjesta su oko 600mnv,Kopilje mislim 500mnv,ali izmedju pon-uto do utorka ujuru ta granica bice na 400m.

ehtelion

opstina Podgorica nije grad Podgorica.  Sigurno nisu mislili na Lijevu rijeku, ne znam po kom bi kriterijumu Lijeva Rijeka pripadala Podgorici kao gradu.

Vasilije

E ali nesto mora da spada u vise predjele na jugu?! Onda na sta konkretno misle kad kazu visi predjeli na jugu po tome bi onda se i Crkvine mogle okarekterisat kao visi predio na jugu... :32:

Bura

Quote from: Vasilije on December 17, 2011, 20:46:47 E ali nesto mora da spada u vise predjele na jugu?! Onda na sta konkretno misle kad kazu visi predjeli na jugu po tome bi onda se i Crkvine mogle okarekterisat kao visi predio na jugu... :32:

Kada kazu visi predjeli na jugu misle na planine u zaljedu kao i visa brda.  :03:
Bolje gram nafake no kilo mozga.

Stefan600

Misli se na nize predjele u sjevero-istocnom dijelu grada...Na pr. Kupusci mjesto koje je na 10-ak minuta voznje od marketa ,,Voli,, na Zlatici... Tu mi otac ide u lov...

Edit: Pricam za Pg...

scepo

pozz svima:)znaci nece ni prolecet koja pahulja u Pg :06:

Nikola

Jedna prednost ce biti ako bude vedro do 18H sjutra tako da bi oblacnost zarobila malo hladniji vazduh,tj.ako oblacnost bude kasnila :81:

Quote from: scepo on December 17, 2011, 21:48:08 pozz svima:)znaci nece ni prolecet koja pahulja u Pg :06:

Nista scepo,samo kisa

Stefan600

Dobrodosao nam Scepo!  :03:

Nece Scepo nazalost, bicemo pretopoli..

Madjo

Ćao Šćepo  :38:

Naoblačiće se potpuno tek uveče.

Novi Ec daje 10-tak mm padavina od neđelje veče do poneđeljka.
Mada, može bit lako i više...

Nikola

Zanimljiv je ovaj novi ciklon od srijede koji ce se nalaziti iznad Jonskog mora,ako se blago pomjeri ka sjeveru eto opet padavina,no otom-potom,da ispratimo sad ovaj ciklon;padavine ce se produziti do utorka popodne,a visinska nula ostaje juznije od nas tako da nice zanimljivo i kod Madja jer ce biti na granici nocas do sjutra ujutro(kisa+snijeg)

Madjo

Dakle, ako bude sve onako kako crta jutrošnji finorezolucijski Nmm,uz naravno određenu korekciju znajući mikrofaktore Njeguša, moglo bi na kraju panuti i preko 30 cm snijega do utorka ujutro !!   :58:

Dzoni

Quote from: nikolA on December 18, 2011, 11:14:40 Zanimljiv je ovaj novi ciklon od srijede koji ce se nalaziti iznad Jonskog mora,ako se blago pomjeri ka sjeveru eto opet padavina,no otom-potom,da ispratimo sad ovaj ciklon;padavine ce se produziti do utorka popodne,a visinska nula ostaje juznije od nas tako da nice zanimljivo i kod Madja jer ce biti na granici nocas do sjutra ujutro(kisa+snijeg)

Ja ne vidim da Madjo moze biti na granici, smatram da Njegusi dobijaju siguran snijeg i to oko 20cm !

Madjo

Doduše, postoji šansa da probije jedan klin malo toplijeg vazduha ali to zavisi od jačine vjetra i smjera.
Nadam se da tako neće biti, jer ipak je istočna/jugoistočna komponenta ladnija nego čista južna.  :59:

prenka

dobro je sto je gfs povukao ac za naredni period ,i samo opusteno podgoricani bice situacija za pg  :122: