News:

Omogućen je pristup forumu TAPATALK-om

Main Menu

Decembar 2011.

Started by Bura, November 26, 2011, 19:45:12

Previous topic - Next topic

Стенли

Skapiraj ti moj stefke.  :78:  Neka prvo pane tamo dje mu je mjesto,na planinama. Pusti Podgoricu i Danilovgrad,ima kad... za 2 godine ili 3.  :122:

Samo ga kuliraj,snesko voli da nervira.

Mladen

Ovaj ciklon niko nije opisao, a donijece dosta padavina u CG.

Bura

Kao da me neko gleda, evo upravo ga opisujem  :03:
Bolje gram nafake no kilo mozga.

Stefan600

Skapirao sam ja.  Ali ce mi ovo samo  :35:
Februar 2012. :)

Mladen

Mladen

I HMZCG zvanično najavio snijeg u visim predjelima na jugu od subote popodne, śever će biti "išlagiran"  :79: :
U petak u prvom djelu dana uglavnom suvo, u drugom djelu dana i tokom noći se očekuju intenzivnije padavine, ponegdje su moguće i obilne količine. U subotu umjereno do potpuno oblačno, mjestimično i povremeno sa kišom, na sjeveru susnježicom i snijegom, uslijed jačeg zahlađenja slabih sniježnih padavina u popodnevim satima, ponegdje može biti i u višim planinskim predjelima na jugu. U nedjelju i ponedjeljak hladno, povremeno sa padavinama, u većem djelu države očekuje se snijeg i susnježica, samo u najnižim predjelima na jugu kiša. U utorak u prvom djelu dana još ponegdje sa padavinama, u drugom djelu dana uglavnom suvo. Vjetar povremeno umjeren do pojačan, mjestimično na udare jak, južnih a od nedjelje uglavnom slab do umjeren, sjevernih smjerova. Temperatura vazduha od subote u padu.
Daliborka Gojković-Bajčeta, dipl.fiz., 15.12.2011. (10:29 GMT)

Madjo

Ako sve bude kako sadake crta Ecmwf, u utorak ujutro ima dobro da lopatam.  :60:

Mladen

Ja cu ovaj put da uzivam i na śeveru i na jugu, u subotu popodne putujem u Bijelo Polje, ostajem do ponedjeljka popodne, a onda odoh u utorak na Cetinje!  :79: Napravicu i koju fotku na tom putu, nadam se!

Stefan600

Mladen

Stefane, ako voliš da ideš na slavu, možeš sa mnom, ali tamo u te krajeve (a čini mi se da si i ti neđe odtuda, pomenuo si ranije) pije se opasna rakija!  :122: Sve neke šljive i kruške!
Potrudiću se bar da napravim neke fine fotke, prolazim pored Kolašina, Mojkovca, Krstac, pa Bijelo Polje, biće sigurno lijepo! A kad se vratim - CETINJE U BIJELO! Strava! :114: :79:

Stefan600

Ipak kad budes prolazio kroz Podgoricu, sjetices me se, i reci ces, u kakvu rupu zivimo mi podgoricani... Svudje snijeg osim kod nas  :75: A taman i jesmo rupa u sred ovih planina koje nas okruzuju...

bole

Moja standardna ruta Ponedeljek- Utorak

Ponedeljak PG-NK-RISAN-HN-TV-KO-BD-CT-PG
Utorak       KL-BP-BA-PV     :79:  bice mi zanimljivo  :109:

Mladen

U pravu si, ali isto tako par puta kad sam se izmučio u snijegu, načekao u kolonama, smrzao se u putu, kad dođem u Pg, bude mi lijepo, kad niđe nije više zeleno, u KAZANU još jeste. Svaka klima ima svojih prednosti i mana. Podgorica ima mnogo suvlju klimu nego ostali kontinentalni gradovi, pa su ljudi manje bolesni tokom godine...
Izvinjavam se za offtopic.

Stefan600

Dabogda odje da nas zamete, da ovi biznismeni ne izlaze vise iz kuce a da ja podjem na oklna brda da skijam  :120:

michael

prica o kisi, snijegu...blablabla, sto cemo sa ovim vjetrom sjutra navecer!?  :71:

pogledajte strujanje, pritisak... primjer proizvoda sekundarnog ciklona u zavjetrini alpa.

ovaj "cilonski jugo" moze donijeti probleme sjevernjacima, posebno u podrucjima iznad 1000m   :23:

Cirius

Tačno Michael,  dobra akcija śutra veče,  dolazi veoma jak jugo ...    Evo posljednje projekcije  nmm-a  za prvi i drugi dio noći     :77:  

Mladen

Dušan je sinoć pomenuto da će vjetar biti olujne do orkanske jačine, i preko 25m/s! To mu je oko 90km/h, ako sam dobro vidio na net-u.

Madjo

Uz jak vjetar Nmm crta i obilnu kišu  :52: 

Jedan udarni termin  :81:

I očekivane 24-časovne padavine od noćas do śutra veče :81:

Danilovgrad

HMZ CG: "U ponedjeljak pretežno oblačno, na primorju sa kišom, na sjeveru sa snijegom, a u ostalim predjela sa snijegom i kišom".

Стенли

Pa normalno,a u ostalim predjelima sa snijegom i kisom, Nk-Ct-Kl snijeg Pg-Dg kisa. Realno gledano sto su htjeli da kazu.

Nikola

Kisa u ponedeljak,osim Ct,Nk i sjever.U ponedeljak kasno uvece do utorka ujutru bice uslova za pojavu susnjezice ili vlaznog snijega ali bez pokrivaca u Zetsko-bjelopavlickoj ravnici.

Dzoni

Upravo tako Stenli !

Kisa je sigurna u ponedeljak za PG i DG nakon toga bez padavina ili nemjerljive kolicine tako da to provijavanje "necega" nije relevantno.

P.S.

E bas bih volio da vidim tu OGROMNU KOLICINU PADAVINA u PG uz OLUJNI JUZNI VJETAR.

snesko belic

Branko Micev u danasnjim novinama zvanicno najavio snijeg u Podgorici :04:

Vasilije

Quote from: snesko belic on December 16, 2011, 15:30:53 Branko Micev u danasnjim novinama zvanicno najavio snijeg u Podgorici :04:

To sam i ja sad procitao i iznenadio se!

Стенли

U kojim je to novinama bilo? ...Ne znam,bas sumnjam da moze snijeg u Podgorici,po meni su sanse premale.  Ali eto,valja vjerovat.