News:

Omogućen je pristup forumu TAPATALK-om

Main Menu

Decembar 2011.

Started by Bura, November 26, 2011, 19:45:12

Previous topic - Next topic

Stefan600

Samo pogledajte prognozu na Yr.no... E ako ce onako da mi prodje narednih 10 dana, bolje da me nema.
Februar 2012. :)

Stefan600

Brza promjena modela, mora se to desit, ubrzo.

Nikola

???? znace se kroz dva-tri dana ima li za Pg snijega kao dvije prosle godine.

snesko belic

Ja imam neki predosecaj da ce bas na Nikoljdan Podgorica docekat prvi snijeg. :101:

bole

Frka oce li biti snijeznih padavina oko Nikoljdana  :110:

Nema potreba da se prozivaju clanovi foruma, niti da se brisu postovi koji nisu uvredljivog karaktera ...,a ticu se vremenskih promijena uopsteno meteorologije.  Mozda nisu u odgovarajucoj temi postavljeni postovi, to ce Moderatori da premijeste eventualno opomenu clanove da postuju u odgovarajucoj temi. :)

bole

copy paste
Nikom nije zabranjeno
New Posts    Prognoza vremena
Dajte svoju prognozu, prenesite tuđu, komentarišite prognoze...  nisam rekao da ti prozivas, nekoliko clanova se ukljucilo u raspravu o brisanju postova......to sam rekao da se nebi dalje polemisalo o ovome....

Neki clanovi su vise upuceni u Meteorologiju , neki manje......to neznaci da ih treba diskriminisat.

steka telenor :)

snesko belic

Evo sta kaze foreca....  :22:

Fraka

Izgleda da smo na pragu zime, GFS i EC daju prave zimske izlaze jutros, predivno.
Jos 4-5 dana ove dosade pa pocinje zabava  :79:

Nikola

Od petka bice hladnije vrijeme a i AC ce zauzeti poziciju tako da pocinje prava zima  :111:

Stefan600

Nisam se mnogo zadrzavao na izlazima Gfs-a sad, ali sam vidio cikloncic 1010mb kako ulijece i sred dolaska hladnog vazduha sa sjevera... Ne znam da li tu nesto moze biti, jer nisam toliko strucan, pa ako neko ima vremena, neka pogleda i malo pojasni...  :48:

Nikola

Odlicno si Stefane to primijetio evo sad cu staviti kartu.Dok jaca Anticiklon nad V.Britanijom vlazan i hladan vazduh ulaze u mediteran iz pravca Skandinavije gdje vec postoji depresiono polje mijesajuci se sa toplim vazduhom i automatski se stvara depresija i to najvise vazi kad imamo kruzni pravilni oblik AC! :81:

Stefan600

Koliko sam vidio, hladan vazduh ce kasniti, pa u nize predjele nema sansi za snijeg, ali na sjeveru, da, je li tako?

Nikola

Pa da,jos je rano ali i zavisice od dubine i mjesta ciklona,nikad ne reci nikad  :122: Znas da za snijeg na jugu je neizvjesno i dan ranije,izlazi ce se mijenjati pa da vidimo, uglavnom konacno ulazimo u zanimljiviji period

edit: Kao sto rekoh neizvjesno do samog kraja Gfs mijenja iz sata u sat ljeto i zimu  :32: ,sad vidim sto ljudi ne prate Gfs no EC

Stefan600

Evo pratim mijenjanje Ec-ovih izlaza, jedna po jedan kako izlaze na 24h... Losiji su, za sad...

Edit: I naravno, desilo se ono na sta si upozoravao, promjena modela.(EC). Ali ko zna, mozda Ec vrati oono od jutros pa da bude nesto...

Danilovgrad

Nikola... Znaci definitivno hladnoca od petka?  :79:

Danilovgrad

Nikola

Za sad se to pomjera za nedelju ali kazem modeli ce da variraju jos nema na vidiku one prave zime

Stefan600

Mijenjace se modeli sigurno(govorim za ove prognoze za 20-ti) sve do 15-16-og...Tek  cemo tada znati sto nas ceka...Nadam se da ce dati makar i suvu zimu, da osjetimo malo po kostima  :67:

Bura

Quote from: Danilovgrad on December 11, 2011, 20:12:32 http://www.foreca.com/Montenegro/Danilovgrad

Evo i neke susnjezice po Foreci za ponedeljak...

Ono sto prognozira foreca mozes okacit macku o rep.  :05:

Ne bi me zacudilo da daa snijeg jugu Crne Gore u sred jula.  :05:
Bolje gram nafake no kilo mozga.

Danilovgrad

Quote from: kecmi on December 11, 2011, 21:15:04
Quote from: Danilovgrad on December 11, 2011, 20:12:32 http://www.foreca.com/Montenegro/Danilovgrad

Evo i neke susnjezice po Foreci za ponedeljak...

Ono sto prognozira foreca mozes okacit macku o rep.  :05:

Ne bi me zacudilo da daa snijeg jugu Crne Gore u sred jula.  :05:
Tacno tako.. Pojma nemaju!  :05:

Fraka

Ajde da vjerujemo da ce EC nocas ispratit GFS 6z  :101:
Po njemu, prava zima uz snijeg svuda bez mozda primorje i ravnica...

niksicki

Nema snijega dok ga Madjo ne najavi  :36:

Madjo

Quote from: niksicki on December 12, 2011, 12:57:41 Nema snijega dok ga Madjo ne najavi  :36:

:67: Misliš, dok ja ne dozvolim.  :11:

Nijesam u toku što se tiče prognoze iz znanih razloga ali koliko sam uspio viđet čini se da, nakon ovih kišnih i relativno toplih dana, slijedi ladniji i suvlji period.

prenka

gfs na +162 vidi jedan fin cikloncic 1015 mb sa ulaskom na otrantska vrata ,pri vec pristiglom hladnom vazduhu ...zanimljivo za pratiti dalje :33:

Nikola

GFS 12H daje za nedelju snijeg u sjevernim i centralnim a u ponedeljak produbljivanje ciklona i snijeg u kontinentalnim predjelima,ali od toga nista biti nice(nismo mi te srece)