News:

Omogućen je pristup forumu TAPATALK-om

Main Menu

Decembar 2011.

Started by Bura, November 26, 2011, 19:45:12

Previous topic - Next topic

MeteoLaik

Nije svejedno roditeljima koji imaju bebe ako budu restrikcije.

Danilovgrad

Restrikcije struje su izvjesne...... Vise nema povratka... EPCG je uvezla do 1 decembra neke kolicine... Od vikenda ko nema drva "ogrijace" :05: se!

Rade

Sad vidim da je yr.no digao padavine od subote do utorka za PG...

demijan

dolazi aktivnija sedmica,narocito severnoj i srednjoj evropi.gore ce bit vrlo aktivno.rafalno aktivno-crtaju se ciklone jedna za drugom..
videcemo kod nas koliko ce i kako delovati.za ponedeljak vece se potvrdjuje jedno lepo zahladjenje i padavine...

LOMIBA

konacno cemo docakat kisu......!
U dobru se ne ponesi!

Miloš

Pod uticajem ciklona Špiro smo od nedjelje, 4. decembra. Dobro nam došao!  :105:

Nikola

Posle Spira,bice samo nakratko suvo vrijeme vec od cetvrtka nad Atlantikom formira se nas 'dobri' AC i otvara putanju polarnom vazduhu koji ce zahvatiti zapadnu i centralnu Evropu

Kod nas EC od petka vidi novu ciklogenezu,ali naredni izlazi su sve vise zanimljiviji

A inace oko 10.decembra dolazi do promjene strujanja na Arktiku....a to znaci otvoren put polarnom vazduhu ka nizim sirinama(kod nas)>izvor 3bmeteo

Rade

Neki modeli daju od sjutra padavine Crnoj Gori, neki od nedjelje.... Ne mogu dočekat promjenu vremena sa ovim ciklonom.

Fraka

Vjerujem da ce bit jako puno padavina od ovog ciklona...

Fraka

Moram da kazem da za sad GFS forsira isti scenario, i za naredna 2-3 dana i za 6 dana... lijep je to scenario i cini mi se dosta moguc...
Prava zima  :105:

bole

Prava zima, ali suvi zalad izgleda....

Nikola

Neka,dobro je i to samo da se odrzaje ovaj AC nad Atlantikom nikad se ne zna moze li koji cikloncic da uleti do tada.Prosle godine ista situacija oko 5-tog kad su karte crtale da posle zahladjenja 9-tog bice suvo a onda ciklon nad Jonskim morem 13-tog donio snijeg vecini Cg(decembar 2010).

Stefan600

Ne mogu da vidim modele GFS-a nesto, ne znam sta je...Ajde neka neko kaze o cemu se tacno radi i to, jer ne mogu da udjem da vidim modele...?
Februar 2012. :)

bole

:22:   

Page generated in 0.0034 seconds. Page 2 generated in seconds.  :83:

Stefan600

Yeah. A neko ko zna, o cemu se radi???

Nikola

Moguce da je to do njih bilo
http://www.wetterzentrale.de/topkarten/fsavneur.html

EC kao da najavljuje pocetak oktobra nidje padavina i ciklona na vidiku,Gfs druga prica,ali opet se na kraju izjednace,da vidimo ko ce na ciju stranu

prenka

gledajuci strane sajtove o vremenu naidjoh na jednu zanimljivu prognozu ... :39: rijec je o 3b meto ja mislim da su italijani u pitanju i za subotu vece prognoziraju snijezne padavine u podgorici ,zanemarljive ali... :33:http://www.3bmeteo.com/meteo/podgorica/montenegro/6   sad me interesuje ako moze neko da mi da odgovor koji model prati 3b meteo? :32:   unaprijed zahvalan

Fraka

Male su sanse i za zabljak da obijeli a ne pg  :07:

Madjo

Quote from: prenka on December 04, 2011, 22:00:24 sad me interesuje ako moze neko da mi da odgovor koji model prati 3b meteo? :32:   unaprijed zahvalan

3b meteo radi na osnovu ECMWF modela, ali ovo što si postavio je gruba gotova prognoza,tako da...  :60:

bole

Zabljak 15takm mm padavina u obliku snijega sjutra vece  :83:

Madjo

Quote from: bole on December 04, 2011, 22:20:49 Zabljak 15takm mm padavina u obliku snijega sjutra vece  :83:

Po ovakvom jugu ?  :32: Nema trika.
Veće su šanse dan ili dva kasnije...kad promijeni strujanje.  

Stefan600

GFS od 230+ pa dalje crta strahovitu hladnocu je l' da? Ali i povratak AC-a...  :46:

Fraka

oni na 230+ crtaju sto ispane.... eci peci pec...

Stefan600

Da, znam, pratim vec neko vrijeme modele, ali eto, uzmimo za pretpostavku da ce se tako nesto desiti...Fino bi bilo, ali mi se povratak Ac-a ne svidja, jer onda nema ni eventualnog snijega. No, dobro bi bilo kad bi nacrtali nesto ispod +150h pa da propratimo, ovo ostalo je, sto bi se reklo, samo lijepo za vidjet...  :75:  :64:

Fraka

Pa eto crta GFS neke padavine za 150 sati koje ce vjerovatno sjutra isparit..   :75: