News:

Koristeći Profile, Modify profile i Look and Layout možete promijeniti izgled foruma, odnosno izabrati neku drugu temu.

Main Menu

II ciklus - komentari

Started by Nikola, November 24, 2011, 21:53:21

Previous topic - Next topic

Fraka

Lose se izrazih.. kasno je  :07:
Padavine sam mislio  :99:

Madjo

Admin

Iz nekog razloga prilikom pretvaranja xls u pdf fajlu desetak poslednjih na listi su nestali.
Sada je, čini se, sve u redu!!
---
Inače, veoma jak vjetar se očekuje u petak veče, a u četvrtak sasvim pristojan!
Danas u 12 UTC iznosio je 12 m/s.

Madjo

Quote from: Admin on December 14, 2011, 01:17:37 Inače, veoma jak vjetar se očekuje u petak veče, a u četvrtak sasvim pristojan!

Uhh...sad odahnuh.  :25: Mogu odit lijegat.  :39:  Završi mi to za četvrtak,oli ?  :67:

Rade

Quote from: Admin on December 14, 2011, 01:17:37 Iz nekog razloga prilikom pretvaranja xls u pdf fajlu desetak poslednjih na listi su nestali.
Sada je, čini se, sve u redu!!

Vjerovatno u vezi margina, pretpostavljam da je podešeno za a4 štampač pa okine višak ili tako nešto.

Admin

Quote from: Madjo on December 14, 2011, 01:19:53
Quote from: Admin on December 14, 2011, 01:17:37 Inače, veoma jak vjetar se očekuje u petak veče, a u četvrtak sasvim pristojan!

Uhh...sad odahnuh.  :25: Mogu odit lijegat.  :39:  Završi mi to za četvrtak,oli ?  :67:

Kasno si mi reka' Mađo.  :01:  
Već sam obeća' nekima što su dali malo jači vjetar. Praštaj :02:

Madjo

:22: A ništa onda.
Moram náć nekoga da zaglavi oni propeler na ulcinjsku AMS  :11:

Laku noć.   :38:  
I srećno svijema.

Стенли

Quote from: Madjo on December 14, 2011, 01:19:53

...Hehehehehehehehehe...  :109:  :109:

Miloš

Sastavljao juče prognozu sa "pola mozga", bio sam premoren nakon teškog ispita, pa se nisam previše udubljivao u modele i više se oslonio na neki osjećaj. Ipak, vidim da se moja prognoza ne razlikuje značajnije od ostalih. Konačno sam sa Tmin negdje u sredini. Očekujem zadržavanje inverzije u Pljevljima i Tmin između 1°C i 2°C, ali sam namjerno povisio na 2.5°C kako bi u slučaju eventualnog razbijanja inverzije pokrio i 3-4°C koliko očekujem na Žabljaku.
Sa Nikšićem sam svjesno rizikovao sa padavinama, ali makar po mom mišljenju su više rizikovali oni koji su za Ulcinj stavili preko šifre 2, s obzirom na južni vjetar. Da nema juga, i ja bih možda stavio najviše padavina za Ulcinj.
Vidim da su Mađo, cirus i Gustav razmišljali slično kao ja, samo što oni očekuju manje padavina.
Srećno svima, biće zanimljivo sjutra, sabiraće se padavine od ranoga jutra!  :72:

Madjo

Nema, ti si mačak iskusni.  :63:

I ja sam u startu bio stavio 4 na Nikšić i 2 na Ulcinj, pa sam smanjio za jedan.Računam da se glavnina padavina očekuje u poslijepodnevnim i večernjim časovima pa sam promislio da bi cio proces mogao zakasniti par sati,kao što zna u sličnim situacijama.
Slažem se da su takmičari više rizikovali sa šifrom 3 na Ulcinj, ali nikad se ne zna...  :78:

Miloš

Neko iskustvo me naučilo da pri južnim strujanjima padavine u unutrašnjosti Crne Gore porane, a na krajnjem jugu i primorju zakasne u odnosu na tajming koji crtaju modeli. Tu, naravno, presudan uticaj ima orografija. Da sad mogu da mijenjam prognozu, opet bih stavio iste šifre, ali nikad se ne zna...

goga

ja se uopče nisam htjela zamarati sa padavinama ... svima 2 pa što uleti uleti :03:

Madjo

Tačno tako.
E ovo nam je falilo tokom prvih nekoliko kola.  :109:  Koliko bi sve bilo zanimljivije da je makar svako drugo kolo bio po jedan ovakav ciklon.  :101:

A ne sve one nule, pii  :14:

MAGICIAN

Nikad se ne zna koliko jedan dobar pljusak moze da "izruci" padavina !   :28:

goga

aj mađo ima još kola ... tek smo na pola

Madjo

Quote from: MAGICIAN on December 14, 2011, 09:57:24 Nikad se ne zna koliko jedan dobar pljusak moze da "izruci" padavina !   :28:

Nadaj se ti da će ga dobro izručit u Ulcinj.  :02:

Quote from: goga on December 14, 2011, 09:57:55 aj mađo ima još kola ... tek smo na pola

E... viđećeš kad prisuši ova duga polovina.  :55:

MAGICIAN

:28:  Nadam se !  :28:

Fraka

Mmm Ponedeljak bi mogo da bude lijep... EC i GFS daju preko 20 mm za Bg.. zbilja sam se uzelio snijega, jos malo cu za kotor, ocu da vidim jedan prije nove...  :28:

Admin

Mene jako interesuje šta će biti sa Tmax u Ulcinju, što opet zavisi od jačine vjetra. Ukoliko vjetar ne bude dovoljno jak, moglo bi se desiti da T ostane ispod 13 stepeni, a ako dune kako treba bilo bi za očekivati da bude malo padavina, a T da ode možda i na 17.
Da sam takmičar čini mi se da bih za Ulcinj dao takvu prognozu da ne idem u minus.

Shody

I ja sam računao na to; tipično stanje pred kišu; umjeren vjetar; oblačno vrijeme; velika vlažnost zraka; ja sam stavio 15.2 ako se ne varam, mislim da tu nemam gdje izgubit bod.

Više me brine količina oborina u Nikiću, stavio sam 3 imajući na umu i riskirajući da negdje treba past više oborina nego drugdje, gledao sam WRF-ARW...

Nikola

Shody i ja sam slicno odigrao a znam da Niksic dobija u ovakvim situacijama preko 15mm lagano

Rade

Sad će da se pokaže ko je od čega napravljen, a nije mi milo što je Ethelion odustao jer sam vjerovao da može mnogo gore da igra, ali biće do godine takmičenje opet  :77:

RAMONES

Što se tiče vjetra, ja sam stavio 15. Mislim da je sasvim moguće da se raspuše pa da ukupno zbroj bude i iznad 18 m/s  :02:

Dejo

Vetar bi trebao biti više nego u prošlom kolu kada je bilo 12  :77:

Fraka