News:

Koristeći Profile, Modify profile i Look and Layout možete promijeniti izgled foruma, odnosno izabrati neku drugu temu.

Main Menu

Novembar 2011.

Started by Madjo, October 29, 2011, 12:38:03

Previous topic - Next topic

Madjo

Pogledajte što kaže yr.no za naredni vikend i poneđeljak.  :52:
Koja količina kiše u moje mjesto, blizu 300 mm  :07:  :55: Zanimljivo za viđet iako je teško ostvarivo.  :81:

Rade

Gledah sinoć, GFS crta isto kišu ali manje koliko sam sinoć pratio.

Madjo

Ovo je predaleko za pratit, ali ako bi se ostvario i peti dio to bi bio kraj našim mukama sa vodom.   :02:
Mislim, proradili bi konačno izvori i svi bi napunili svoje bistijerne.

Rade

Kraj mukama sa vodom i ljepota za moju napaćenu dušu željnu kiše :D

Rade

Nestale padavine na yr.no, ljeto do daljnjeg

Nikola

Anticiklon iznad istocne Evrope nece dozvoljavati vlaznom vazduhu da predje Italiju,ili ce to biti veoma malo.Ni hladni talas nije na vidiku,dani ce biti slicni do 05.11.

Madjo

Vratiće ih opet, već noćas ili śutra  :83:  

Kad će bit kiše ako ne bude u novembar.  

Kaže jedan stari čoek ovamo, kako je u sušne godine znalo na suvu zemlju da pane velik snijeg prije nego velika kiša, već u novembar ... :120: Ko zna možda i bude tako. :48:

Sve više vjerujem u narodna predskazanja a sve manje u karte.  :28:   Evo što sam bio napisá prije neđe :81:

Quote from: Madjo on August 29, 2011, 23:12:04 Inače, jučer je bio Gospođindan, stari Crnogorci su govorili "kakva uđe međudnica, takva zađe na Mali Gospođindan"  što znači da neće bit kiše do 21. septembra.

-Tako je i bilo.

Transmat

Samo polako..  Novembar traje 31 dan! Nije katastrofa sto nece biti kise recimo do 5 novembra..
Pogotovo ne za one koji zive u gradu i stanovima..
Kad pocne kisa da udara bice to bas dobra kisa! Dosadice brzo!

Nego, ovaj period do nedelje ce biti sjajan za odmor i setanje. Lijepi suncani dani sa normalnim temperaturama od 20 stepeni.

Bas cu da uzivam!

Stefan600

Transmate, pridruzujem ti se u potpunosti, ali u potpunosti... Sve si rekao. Odlicno  :45:  :109:
Februar 2012. :)

Cirius

Quote from: Transmat on October 30, 2011, 11:19:22 Samo polako..  Novembar traje 31 dan! Nije katastrofa sto nece biti kise recimo do 5 novembra..

:78:    to po ljetnjem računanju vremena,  ili ...     :67:

Transmat

Quote from: cirus on October 30, 2011, 14:19:52
Quote from: Transmat on October 30, 2011, 11:19:22 Samo polako..  Novembar traje 31 dan! Nije katastrofa sto nece biti kise recimo do 5 novembra..

:78:    to po ljetnjem računanju vremena,  ili ...     :67:
Ne to je bilo po mom racunanju hahahhaa (koje nije dobro sracunato )  :76:

perob

Evo danasnje prognoze ns yr.no za naredni period

Fraka

Fraka

Ho Ho Ho..Prizvah ga. Konacno GFS crta pravi zimski prodor za nekih 9 dana, jeste daleko, ali nije predaleko, nadam se da ce ga odrzat.. barem zbog takmicenja  :105:

Stefan600

Crta se nesto strahovito.
Februar 2012. :)

snesko belic

Quote from: stefan96 on October 31, 2011, 20:43:14 Crta se nesto strahovito.
Slazem se sa tobom stefane :109:
Evo srpski hidrometeoroloski zavod izdao mjesecu prognozu za beograd(sto ce se slicno desvati i kod nas),od 6 novembra sve hladnije. :111:

Dzoni

Nista spektakularno za drugu polovinu novembra !

Miloš

Nevjerovatno je da se ne nazire nikakva ozbiljnija promjena vremena, gotovo do 10. novembra.  :02: Čudna neka jesen...

Nikola

Sjecate li se novembra 2005 kada je do 18-tog bilo suncano i toplo pa moglo se i na more ic,a onda 24-tog snijeg 1cm u PG.U narednom periodu kod Crnog mora -10 na 850mb se spusta i na 40-tu paralelu,a kod nas toplo.To je sve kratkotrajno,jer u ovo doba godine temperatura zna da opane 20 stepeni za 24H kao 2007.Do sad nije zabiljezen novembar u arhivi da nije donio jaci snijeg sjeveru i planinama CG!

Rade

nikolA dižeš mi moral, odo da odjavim oglas da prodajem lance za auto i sve za snijeg što imam :D

Nikola

demijan

danima sam u vojvodinu ravnu..dani preslikani kao i svuda ugl..jutra sveza preko dana u kratke rukave po suncu...
chekajuci te najave promena za 10ak dana...zahladjenja...
nego,kazu ovde, da kada na ovako vrijeme u novembru im petlovi stoje(kao shto i rade valjda ovih dana) na jednu nogu bice jako gadna zima...a tek je pocetak novembra...ahaaaa!!  :79:    :110:

Madjo

Evo neka promjena vremena moguća nakon neđelje.  :28:

Dzoni

Quote from: Madjo on November 01, 2011, 23:43:40 Evo neka promjena vremena moguća nakon neđelje.  :28:

Ovo kako se sad "crta" izgleda jadna promjena,nesto oblacnosti na 2 dana i vrlo slabe kise.