News:

Omogućen je pristup forumu TAPATALK-om

Main Menu

Novembar 2011.

Started by Madjo, October 29, 2011, 12:38:03

Previous topic - Next topic

Madjo

Oće li uspjet se probit ova mrcina do nas i donijet malo kiše ? Čini mi se da će nas opet okrznut.  :78:

Nikola

U ponedeljak najveci izgledi za kisu prvenstveno na jugu i zapadu.U globalu ostajemo pod anticiklonom koji ojacava narednih dana,padavina nema do 15-tog.Ne mogu da vjerujem da je od 1.09.do sad bilo samo tri ciklona,ne pamtim ovo.

Madjo

Tačno tako,Nikola, jačanje i postepeno spuštanje anticiklona sa Rusije na istok Evrope a i kasnije pružanje njegovog grebena preko srednje i zapadne Evrope neće dozvoliti da ciklon priđe istoku. Potpuni blok.
Svi su izgledi da će se ciklon Čedo popuniti i nestati tamo đe je i nastao- u Mediteran.
Ne kažem da neće biti kiše i oblaka, ali je ipak podalje jača padavinska zona od naših krajeva.
Eventualno Primorje ako pobere nešto kiše i krajnji zapadni i jugozapadni krajevi.

Bio sam dobar pa sam uradio animaciju kretanja baričnih sistema tokom naredne 72 časa prema modelu Coamps 12z  :81:

Fraka

Vec duze sam se nadao da ce se ovaj prodor sto se crta vec nekoliko izlaza pomjerit zapadno, sto bi nama odgovaralo, i GFS je to odradio u 12z.. nadam se da ce nakon zahladjenja doci i padavine

Fraka

Uh kakvu zima nacrta GFS za 7 dana  :29: -10 po visini
Vec na 144 satu ce se citava zemlja naci "ispod nule" a ovo je cisto poslastica

Nikola

U Atinu za vikend max 10,a u Instabul moguc snijeg   :29:
Od vikenda i kod nas hladnije ali suvo vrijeme,bice zanimljivo pratiti period nakon toga.

Fraka

Da, nakon toga bi mogle neke padavine da ulete, a grcka ce dobit snijeg izgleda.. a za Stambol me ne cudi, zna tamo da uleti dobar studen...

Dzoni

Znaci suvo vrijeme i "dobri-stari" sjeverac,to vam je to....

Fraka

Nikola

:11: Gfs kako je krenuo stavi pola drzave u dnevni minus

snesko belic

Evo sta kaze freemeteo za nedjelju u Podgoricu(od kad ovo nisam vidio) :79:

Transmat

Quote from: snesko belic on November 07, 2011, 20:35:23 Evo sta kaze freemeteo za nedjelju u Podgoricu(od kad ovo nisam vidio) :79:

Odlicno, sjutra idem da kupim skije i zimsku opremu.

Fraka

:67: :67:
A okle snijeg, anticiklon nas nagrdi

snesko belic

Quote from: Fraka on November 07, 2011, 21:10:43 :67: :67:
Ma kakvi nema nikakve sanse,ali je lijepo vidjet. :11:

Transmat

Quote from: snesko belic on November 07, 2011, 21:14:35
Quote from: Fraka on November 07, 2011, 21:10:43 :67: :67:
Ma kakvi nema nikakve sanse,ali je lijepo vidjet. :11:

Lijepo jes, ali nerealno je. Tj, nepouydan je sajt.
Cekamo da objave takvu prognozu na Hmz, e to je vec nesto.  Dako se to desi makar ui decembru   :63:

vanja

tipujem na 17 decembar tacno godinu dana nakon 17cm u PG :)))

Calibraaa

A ja na Nikoljdan kao prosle godine  :72:

ehtelion

izgleda da cemo moc svratit do barija u trgovinu pjeske:)

Nikola

Fraka

Sto cini GFS.. rika totalna..

Nikola

EC jutros smanjio hladnocu tek -2 po visini dok GFS kao juce drzi zahladjenje sa visinskih -5C dva-tri dana i ETA crta slicno kao GFS.

demijan

i tako..od onog ,do preksinoc,silnog zahladjenja izgleda ostace "samo dugmici" i mozda rukavi..
nigde ozbiljnije kise na vidiku..a ni neozbiljne...  :78:

bole

poslednje dvije god oko Nikoljdana to je realno...da ovo crta ....................... :11:

Vasilije

Fraka