News:

Omogućen je pristup forumu TAPATALK-om

Main Menu

Fotoaparati, fotografija, uputstva...

Started by Madjo, April 26, 2011, 00:11:56

Previous topic - Next topic

Bura

Bijah do grada pa malo slikao za vas.....

Bolje gram nafake no kilo mozga.

niksicki

Добре слике Кецми.Којим апаратом си сликавао ово?

Bura

Quote from: niksicki on January 24, 2012, 17:16:21 Добре слике Кецми.Којим апаратом си сликавао ово?

SAMSUNG ES15  :03:

vanja

:109: odlicno kecmi, svidja mi se ova sa brodovima najvise...bar je prelijep grad i nije unisten tolko divljom gradnjom kao ostali gradovi...jos  :52:

Bura

Quote from: vanja on January 25, 2012, 01:22:48  :109: odlicno kecmi, svidja mi se ova sa brodovima najvise...bar je prelijep grad i nije unisten tolko divljom gradnjom kao ostali gradovi...jos  :52:

Nadam se ni da nece, inace Bar i Tivat su jedini gradovi u Crnoj Gori koji imaju zavrsen urbanisticki plan......

MeteoLaik

Prelijep je grad. Dobre su ove nove zgrade. Nadam se da nijesu kvaliteta kao one podgoričke nove. Na jednoj slici je prikazana zgrada u kojoj je stan u kome provedem nekoliko dana tokom ljeta.

Bura

Ona plava zgrada na prvoj slici, prica se po Baru da je stan u podkrovlju milion eura. Kupljen je!

Madjo

Dobre, Kecmi, posebno kadar na šestoj slici.  :109:  

Evo i od mene nešto. Moja Opel Koza 1.0 12v, gazi snijeg kao terenac.  :48:

Bura

Ne moras kriti registraciju, znam ti je na pamet.....  :60:

Madjo

Bura

Bura

Krijuci sam brata slikao kroz kljucaonicu i evo sta je ipalo-meni se svidja  :05:

Madjo

Zanimljiva fotka.   :45:

Quote from: kecmi on January 25, 2012, 13:50:43 Jesi ozbiljno promjenio?  :99:

Ma ne, šalim se.

jedva skrpim da registrujem a ne još da mećem slova.
Nebih to stavio da je za spas.  :34:

Bura

:102: :102: Ma i meni to ruzno, da ti pravo recem....

boka

Quote from: Miloš on July 12, 2011, 14:50:32 Slike od sinoć:

Oko 22.30h već dovoljno blizu da se vide prve munje:

Povremeno obasjavaju zanimljive formacije oblaka:

Ova, kao da je neko prekinuo na pola. :)

Smajli. :) Samo fale oči i nos:

Kreću sve bliže:

Jedna od ljepših koje sam ikada uslikao, i moj sinoćni favorit:

Da ne bude da su sve bile tako blizu, evo i jednog zanimljivog duplikata, u daljini:

Ove slike do sada su uglavnom bile u pravcu SW-S, a zatim je više počelo da sijeva prema S-SE:

Moj drugi favorit:

Počinjala je kiša, ali pogledi na radarski snimak su ipak govorili da neće pasti puno, i da će jači dio oblaka proći južnije od grada.
Munje su povremeno osvjetljavale zanimljive formacije ka jugu:

Naročito ova:

ma velicanstvene su !!!!    svaka na svoj nacin.. :109:

Bura

Ljudi pogledajte zadnju sliku, desni donji ugao, sta se desava ovim prozorima????  :52: :52: :52:

Madjo

Tu je malo mrdnuo stativ ili aparat Milošu, vjerovatno u momenat kad je pritisnuo okidač.
Kad se malo bolje pogleda, svaki malo jači izvor svjetlosti se razlio uzduž.  :03:

Madjo

Quote from: SnowHunter on January 25, 2012, 17:38:20 Da sve ne bude baš idealno pobrinuo se Fuji, naime fotoaparat je ''ispustio dušu''  :12:

Šteta, žao mi je. :82: Neznaš što mu je i može li se popraviti ?  :32: Da nije zbog kvašenja, ili niske temperature ...  :32:

Fotke sa Avale su odlične SH. Snježina !!  :109:

Dzoni

Quote from: SnowHunter on January 25, 2012, 17:38:20 U ova dva dana se u Beogradu i okolini skupilo mjestimičmno i preko 50mm padavina. Nažalost u gradu je juče zbog previsoke temperature padala uglavnom kiša. Jučerašnja sondaža je pokazala da je nulta izoterma bila na oko 450mnm, bez pozitive u višim slojevima, a to je značilo samo jedno - vrh Avale (506m) je cijelo vrijeme bio u zoni sniježnih padavina. Umjesto da slikam jutrošnjih, gradskih i  mizernih 4cm snijega, rekoh da pođem do Avale, pa možda se prijatno iznenadim. Šta da kažem, bilo je fenomenalno - pa evo malo fotki da to dočaraju...

U selu Pinosava u podnožju (260m) bilo je 15cm snijega na tlu, do 20cm po krovovima i klupama. Kako se išlo više u brdo visina snijega je značajno rasla, na 300m ga je bilo 25-30cm, na 400m 35-40cm. Na platou gdje je Avalski toranj (450m) visina snijega na tlu je prosječno bila 45cm, a na samom vršnom platou cijelih 50cm!!! I to je sve palo praktično za 30-ak sati. Bio sam prvi koji je prtio stazu do gore, zadovoljstvo neopisivo  :43: :105::

Inače, u šumi je bilo mnogo polomljenih grana, čak i manjih stabala - često se moglo čuti kako puca drvo pod teretom velikog snijega. Stvarno jedan nesvakidašnji dan na Avali, koji govori kako i mala razlika u nadmorskoj visini nekad znači sve...  :121:

Da sve ne bude baš idealno pobrinuo se Fuji, naime fotoaparat je ''ispustio dušu''  :12:

Odusevio si me SH !!! Zaista si pravi meteoroloski entuzijasta zaljubljenik u snjijeg a koliko sam mogao primijetiti i u fotografisanje koje ti i vise nego ide od ruke !

PREDLAZEM DA MI, KOLEGE SA FORUMA, NAPRAVIMO MALU AKCIJU I KUPIMO @SH NOVI KVALITETAN FOTO APARAT, NE ZATO STO NEMA NOVCA VEC DA MU SE TIM PUTEM ZAHVALIMO I DA MU POKLONIMO "ORUDJE" ZA DALJE  !

SnowHunter

Tek sad ovo vidim, baš si me oraspoložio Džoni! :105: Lijepo je kad su ljudi solidarni, to je nažalost tako rijetko u ovaj ludi vakat. Inače, ja sam za fotoaparat više sentimentalno vezan, jer sam za tri godine napravio nekoliko desetina hiljada slika (ne samo planina i nevremena), nego što objektivno ima neku materijalnu vrijednost. Otišlo mu je ''power'' dugme - nije ni čudo, juče ga je 3-4 sata punila mećava i snijeg - a nijesam ga baš čuvao.  :79: Odnijeću ga na servis, možda pomogne - ako ne, da smo zdravo  :109:... častiću sebe boljim!  :120:

U svakom slučaju Džoni, hvala ti na lijepoj ideji!  :109:

Madjo

Quote from: SnowHunter on January 26, 2012, 03:52:16 Otišlo mu je ''power'' dugme - nije ni čudo, juče ga je 3-4 sata punila mećava i snijeg - a nijesam ga baš čuvao.  :79: Odnijeću ga na servis, možda pomogne - ako ne, da smo zdravo  :109:... častiću sebe boljim!  :120:

Jeli njemu power dugme klizno kao na moj Fudži ? To bi trebalo da se lako zamijeni, ako nije ništa drugo isplati se popravit.

Madjo

Šta to radiš, žutokljunče  :08:

Kósić. Vjesnik hladnoće i snijega. To mi je najmilija tičurina.  :121: Evo nekolike fotke, ufatio sam ga kako śedi i seré po mojoj ogradi.  :31:  S obzirom da je stariji i krupniji primjerak,a i da ograda nije odavno piturána- oprošteno mu je.  :67:     :81:

Bura

Bas lijepa ptica  :43: Ono oko kad sam vidio  :04: Inace ja prvo sto primjetim su oci.....

niksicki

Djoma,sto ga pusti da ti se mrsti ispred kuce?   :11:
Dobre slike.Ja sam par puta pokusao da slikam kakvu ticurinu,ali cim im pridjem na 72 metra odma bjeze  :77:

Cirius

:102:      :75:       :109:

Dobre ...    Kad čistiš ogradu ?     :120:  
Ne bi me začudilo da bude sve više ptica preko zime,  kao što se dešava u pojedinim krajevima ....   Iz Podgorice laste nisu morale odlazit' ove godine      :67: