News:

Omogućen je pristup forumu TAPATALK-om

Main Menu

Fotoaparati, fotografija, uputstva...

Started by Madjo, April 26, 2011, 00:11:56

Previous topic - Next topic

Madjo

:67: Upotrijebi super moćni zúm na Fudžija,Nikšićki.  :03:  Na ovu zadnju optički zum je bio na maksimum, i još sam prilično primaká sa digitalnim.  :27:

Al3k5aNd4R

Quote from: SnowHunter on January 26, 2012, 03:52:16 Tek sad ovo vidim, baš si me oraspoložio Džoni! :105: Lijepo je kad su ljudi solidarni, to je nažalost tako rijetko u ovaj ludi vakat. Inače, ja sam za fotoaparat više sentimentalno vezan, jer sam za tri godine napravio nekoliko desetina hiljada slika (ne samo planina i nevremena), nego što objektivno ima neku materijalnu vrijednost. Otišlo mu je ''power'' dugme - nije ni čudo, juče ga je 3-4 sata punila mećava i snijeg - a nijesam ga baš čuvao.  :79: Odnijeću ga na servis, možda pomogne - ako ne, da smo zdravo  :109:... častiću sebe boljim!  :120:

U svakom slučaju Džoni, hvala ti na lijepoj ideji!  :109:

jesi i vise sigurno... ja sam za po godine napravio preko 5000 fotki, a ne slikam svaki dan.. sve zajedno u kompu imam preko 120gb slika.. mada je tu nekoliko godina rada
❄❄❄ --> Podgorica <-- | ❄❄❄ |My gallery on 500px | Mačka mala | ❄❄❄

SnowHunter

Quote from: Madjo on January 26, 2012, 10:31:34 Jeli njemu power dugme klizno kao na moj Fudži ? To bi trebalo da se lako zamijeni, ako nije ništa drugo isplati se popravit.

Da, identično je kao na tvom aparatu. Nadam se i ja da se može popraviti, upravo ga nosim na servis. Štos je što u ovlašćenom Fuji servisu, ovdje u Beogradu, dijagnoza kvara i eventualni popravak traju desetak dana - pa u najzanimljivijem dijelu zime ostajem bez fotoaparata.  :75: Ko zna zašto je to dobro, recimo da ne valja biti zavisnik od modernih tehnoloških spravica - pa će u tom smislu ova apstinencija sasvim dobro doći. U tom kontekstu mi pada na pamet mobilni telefon, najsrećniji sam kad je ''istuljen''.  :120:

Al3k5aNd4R

Madjo

Al3k5aNd4R

malo je mutno.. ali ne mogah tako mirno da okinem..

ako pogledas kosu vidi se da nije precista

Dzoni

I dalje ostajem pri POZIVU NA AKCIJU da se kolegi @SH kupi novi dobar aparat tako sto cemo svi dati koliko mozemo ! Ovako smo na satelitskim forumima bar nekolicini kolega poklonili sattv uredjaje kao znak paznje za njihov kvalitetan rad i i doprinos zajednici.

Malo sam razocaran sto se JOS NIKO nije javio i podrzao moj predlog - nadam se da to nije moralni presjek naseg drustva nego vise sto nisu procitali !

Madjo

Baš je bolje kad je zeru blaže... pogotovo portret...  :27:  Kosa je malo više u kontrastu ali ja zato lice istaknuto...baš zato.  :45:

Fraka

Dzoni ja sam za to cus, sto treba da radim?

Al3k5aNd4R

SnowHunter

Džoni, hvala ti još jednom  :45: ali stvarno nije potrebno. Ja i nijesam neki foto freak, prije svega volim prirodu, vožnju bicikla, planinarenje, trčanje - a fotografisanje mi dođe onako usput. Najviše sam fotkao dok sam imao malog kompakta, uvijek je bio u džepu spreman na akciju, sa ovim prosumerom fotkam manje, jer mi je u nekim prilikama preglomazan. Mogao bih sebi da priuštim DSLR, ali veliko tijelo i izmjenjivi objektivi definitivno nijesu u zoni mog interesovanja. Eto tako, ima na ovom svijetu ljudi sa mnogo važnijim potrebama. Ovo je sitnica, uz to vrlo lako rješiva - aparat je uostalom već na servisu...  :122:

MeteoLaik

Jeste malo mutnija slika, mada sam ja laik za fotke.Ali cura ima opasan pogled. Grrr...  :21:

Al3k5aNd4R

Cirius

ehtelion

Al3k5aNd4R

niksicki

Људи,може ли ми неко помоћи?Ишао сам у шетњу и направио један клип.На апарату могу да га погледам,али кад пребачим на комп пише ми да је као празан фајл.Снимио сам неколико клипова и сви остали могу.Једина разлика је у томе што вај траје 3,4 минут,а ови остали доста мање.У чему може бити проблем?

Madjo

Izgleda da ti kompjuter podržava taj format video snimka, vjerovatno ti je neka greška do tog snimka.  :78:
Nikad nijesam imao nikakvih problema, Fudži inače radi odlične snimke u HD.  :109:

Madjo

Maloprije sam podizao slike, to jest neke karte na ImageShack, i stigla mi je od njih sledeća poruka  :81:

QuoteYou have 1694 photos stored. Since you're over the 500 photo limit you'll need to

upgrade to a Premium account or you'll only be able to keep 500 of your recent photos.

Older photos will expire on the 1st of March.

:16: Eto, traže da se učlanim i da im platim, u suprotnome ostaće mi samo 500 uploadovanih slika a ostalo će izbrisat 1. marta.  :56:

Pi, bem ti kapitalizam !  :31:

sanjin

Registruj se ponovo pod novim nikom.  :05:

Madjo

Ma znam, ali isto će mi pobrisati sve starije slike...  :80: ...sve slike što sam kačio prošle godine  :54: Nestaće i sa foruma isto   :12: :12:

sanjin

Pa preuzmi ih na komp. Pa ih onda ponovo sve uploaduj pod drugim nikom. Potrajace,ali...sta da se radi... :11:

Madjo

A to je dusá.  :07:

Evo, kliknuo sam na Subscribe, kaže se da za 2 dolara mjesečno mogu imati neograničen pristup svim mogućnostima.
Naravno da mi nije problem odvojiti te pare, ali kako da uplatim kad traže preko PayPall  :32: Mislim, platu podižem sa banke i imam svoj račun i Viza i Maestro kartice i sve matrake, ali kako preko ovoga ??  Pojma nemam.  

Zna li ko kako ??  :07:

sanjin

Nista osim da ti dam sajt toga cuda pa da sam vidis:
https://www.paypal.com/cy
Send Money, Pay Online or Set Up a Merchant Account with PayPal