News:

Koristeći Profile, Modify profile i Look and Layout možete promijeniti izgled foruma, odnosno izabrati neku drugu temu.

Main Menu

Off topic kamp

Started by Cirius, February 01, 2010, 17:24:34

Previous topic - Next topic

sone

Vazda dobrodosao moj dobri Madjo :62:

vanja

vanja

tj nije ga ni bilo   :122:

Madjo

Hm...Rusi utvrdili da 1908.godine u Tunguziju nije pao meteor, već kometa.  :52:

http://www.vijesti.me/index.php?id=353107

Sanjine... kao veliki poznavalac ruskih prilika, što kažeš na ovo ?  :67:

Fraka

zanimljivo...koja je to sila kad nesto tako malo moze napravit takav haos..

vanja

Quote from: Madjo on October 31, 2010, 23:13:29
Hm...Rusi utvrdili da 1908.godine u Tunguziju nije pao meteor, već kometa.  :52:

http://www.vijesti.me/index.php?id=353107

Sanjine... kao veliki poznavalac ruskih prilika, što kažeš na ovo ?  :67:

procitah u jednom dahu,odlican tekst !

ehtelion

otkriven je "manji" dio komete koji se odvojio od jezgra teškog nekoliko milijardi tona.   

a force to be reckoned with  :28:

kako su se samo osjecali ti ljudi koji su bili "u blizini mjesta dogadjaja"

vanja

i nikola tesla se dovodi u dodir sa tom eksplozijom jer je za potrebe nekog svog eksperimenta 2 mjeseca prije  te eksplozije od svog asistenta trazio da mu donese geografsku kartu tog nenaseljenog djela tadasnje rusije...ima naravno jos teorija...

vanja

STO NE MORA NARAVNO DA JE TACNO  :102:

Rade

Admine, jesi ti danas ili juče vozio Rextona sa kuferom gore, ulazio onđe kod HMZ-a blizu Univerziteta? :)

Admin

Ne, to bi bilo previše za mene, ja imam C-maxa.

Madjo

Miloš

Ljudi, kakav je zemljotres maloprije bio u Beogradu, ovako nešto još nisam doživio u ovih 20 godina!  :52:
Uglavnom, sve je prošlo i rekao bih da neće biti štete, javljaće sjutra vijesti o ovome.
Neće mi biti lako da sad opet zaspem.

Fraka

Jebo te bog gledam, ide mi krevet lijeo desno na cetvrti sprat..

Miloš

Ja sam drugom spratu, ali stara zgrada, pa mi nije baš svejedno bilo. Na sve strane škripi i pucketa. Ovih 10-ak sekundi (a možda ni toliko) su mi trajale ko pola sata.
Evo prvih informacija:

Magnitude   M 5.6
Region   SERBIA
Date time   2010-11-03 00:56:54.7 UTC
Location   43.76 N ; 20.68 E
Depth   10 km
Distances   35 km SW Kragujevac (pop 149,273 ; local time 01:56 2010-11-03)
2 km N Kraljevo (pop 58,140 ; local time 01:56 2010-11-03)

Fraka

5.6 zanima me oce li bit sto stete dolje? ne vjerujem, ali opet dosta jako

vanja

merkalijeva??? ili RIHTERA??

vanja

ma nije to nista...merkalijeva skala  :11: nedaj boze da je bio 5.5 rihtera...spavajte lijepo  :109:

Miloš

Nema još nikakvih pouzdanijih informacija o eventualnoj šteti. Evo, polako se smirujem.  :39:

vanja

5.5 merkalija je nesto kao 3.2 rihtera...tu nedje...ne vjerujem da ce biti stete , samo blaga panika kod naroda jer nisu navikli u tim predjelima na zemljotres...a i bolje je da ljulja cesce jer ako nastupi period tisine izvjesni broj godina ta energija se nakupi...tako nastaju jaci zemljotresi  :23:

Miloš

Ipak je Rihterova skala u pitanju.
Evo teksta seizmološkog zavoda:

Seizmoloski zavod Crne Gore je dana 3. novembra 2010. godine, u 1 cas i 56 minuta registrovao  snazan zemljotres sa epicentrom 11 km sjeveroistocno od KRALJEVA (Srbija).
Jacina zemljotresa u hipocentru (zaristu) iznosila je 5.4 jedinice Rihterove skale, sto odgovara epicentralnom intenzitetu od VII-VIII stepeni Merkalijeve skale (MCS). Zariste ovog zemljotresa locirano je na dubini od 13 km.
Na osnovu teorijskog makro-seizmickog modela ovog regiona, magnitude zemljotresa i dubine hipocentra, ovaj zemljotres je mogao izazvati znacajne materijalne stete u epicentralnom podrucju.

Najnovije informacije kažu da u okolini Kraljeva ima značajne štete, a da ima i dvoje mrtvih.  :82:

http://www.rts.rs/page/stories/sr/story/9/Srbija/789356/Zemljotres+u+centralnoj+Srbiji.html

ehtelion

uuu nikad ne bih rekao da je srbija u trusnoj zoni.

Fraka

E moj vanja, 8 komada po merkaliju haha.. mogu samo da zamislim kako je bilo u sumadiju, kad je odje u Bg bilo dosta jako.. slike i podaci o zrtvama govore sve.. uzas

vanja

zbunilo me je ono M ispred broja koji oznacava jacinu potresa...mislio sam da je to oznaka za merkalijevu a oznacavalo je magnitudu potresa...vidio sam na tv...ima dosta stete. dva covjeka poginula  :55: