News:

Omogućen je pristup forumu TAPATALK-om

Main Menu

Februar 2010

Started by bole, January 27, 2010, 13:16:24

Previous topic - Next topic

Dzoni

@lav

Ne mozemo ocekivati,nije realno. Kada bi ostala sadasnja temperatura od 4 C i sjutra,pri zahladjenju u petak bi postojala realna mogucnost da predja na snijeg,ali posto za sjutra najavljuju veliki skok na 10 C to je prosto nemoguce,izvedrice ga samo....O prokleti sjeverci Podgoricki  :'( :'( :'(

lav

SVE JE MOGUĆE DZONI U ZIVOTU,PA I TO DA SNIJEG PANE U PETAK!!!!KOLIKO PUTA SE OMANE SA PROGNOZAMA??

milosh

Snijeg je moguc u subotu(sanse su 9%) :-[,ali makar bi bilo dobro da bude jak sjeverni vjetar,osjetila bi se hladnoca pa i ako ne bude snijega. :( :( :(

lav

IMA LI SNIJEGA KOD TEBE MILOSE SAD??

Dzoni

Fala ti Miloshe na priganice (sjever)

milosh

NEMA!!! :( Ali pada slaba kisa,na kratkotrajne momente susnjezica ili snijeg.

lav

PA MOZDA OBIJELI KOD TEBE NOCAS???PRIGANICE DZONI????

lav

IZ KOG DIJELA GRADA SI DZONI??

milosh

Male su sanse,zemlja je jako vlazna,za sjutra se inace najavljuje kisa u vecem djelu zemlje.Ali kad se desi,kao sto se sada desava da prognoze promase i da ne bude snijega,onda mi je najmilije da bude olujnog sjeverca i neka sve nosi !!! :)

lav

Dzoni

@lav iz centra

Kaze se narodski "fala ti na priganice" kad nesto ne zelis ili ne volis a ja sam to rekao u kontextu sjeverca...

Cirius

Nema mjesta pesimizmu !   Komparacija izlaza vodecih svjetskih modela navodi na zakljucak da je formiranje snijeznog pokrivaca u Podgorici do kraja nedjelje  nekoliko  puta izvjesnije nego u sjevernoj Panami.

Poseydon

Ja bih rekao vise desetina puta ;D Salu na stranu ako se potpuno ne iscijedi petak na subotu bi moglo nesto biti.

Dzoni

Quote from: cirus on February 10, 2010, 16:26:25
Nema mjesta pesimizmu !   Komparacija izlaza vodecih svjetskih modela navodi na zakljucak da je formiranje snijeznog pokrivaca u Podgorici do kraja nedjelje  nekoliko  puta izvjesnije nego u sjevernoj Panami.

haahhahahhaha,e nikad jacu foru nisam cuo !  ;D ;D ;D  Ohrabrujuce zaista !

Madjo

hahahahahaha :D :D :D
koji si ti kralj

Mladen

E, face ove!!! ;D ;D ;D

bole

Bice snijega u Martu ccccc

Cirius

Haha ...  kod nas jos dosta kise sljedeca dva dana.
Quote from: Poseydon on February 10, 2010, 16:39:03
Ja bih rekao vise desetina puta ;D Salu na stranu ako se potpuno ne iscijedi petak na subotu bi moglo nesto biti.
Nije ovo nasa "ruka"  Poseydone,  zahladjenje u toku ciklona rijetko donosi snijeg Kazanu  (Zetsko-Bjelopavlicka ravnica),  i to neko posebno jako ...   nama treba hladjenje i vedrina prije toga.  Cak i da presjece hladnoca neke slojeve po visini i sa ultimom padavina naleti par pahulja,  formiranje pokrivaca je ...  kvota 4,80 ?   :)
Steta sto ovoliko ciklona nema preko ljeta,  tada bi kisa bila dobrodosla.  Ova 'produzena' Djurdja je, npr, jedan od vecih sistema na Mediteranu ove sezone,  a ima i dubinu ..  kako bih je poslao u jedan podgoricki avgust !     :D

bole

kad ce vise ljeto da ne pricamo stalno o snijegu u PG kojeg nikad nema  ;D

vanja

Quote from: bole on February 10, 2010, 19:16:22
kad ce vise ljeto da ne pricamo stalno o snijegu u PG kojeg nikad nema  ;D

to je opsesija...pogotovo nas podgoricana :)

napolju 5.6 stepeni
pljusak
veli da duva sjever 2 metra u sekundu...ja sam sad bio napolje...ne duva nista :) al hladnjikavo
ps. mozda nas iznenadi nesto ljudi :) dajte malo mjesta iznenadjenju :D  pa rece cirus dobro, barem imamo vece sanse od sjevernog djela paname za snijeg i to za nekoliko puta :) hahhaa

Dzoni

Evo za ADMINA jedno pitanje:

Kakva je bila prognoza HMZCG za danas kad su tempereture u pitanju ? Dobra ? Nebih rekao!

Evo sam danas propratio cio dan tu vasu cuvenu "najvisu dnevnu temperaturu" i od zore do sad(proslo 00:00h) max zaokruzena temperatura u PG je bila 5 C, a vi ste prognozirali "oko 8"  Skoro pa dupla vrijednost promasaja.

Transmat

Quote from: Dzoni on February 11, 2010, 00:13:21
Evo za ADMINA jedno pitanje:

Kakva je bila prognoza HMZCG za danas kad su tempereture u pitanju ? Dobra ? Nebih rekao!

Evo sam danas propratio cio dan tu vasu cuvenu "najvisu dnevnu temperaturu" i od zore do sad(proslo 00:00h) max zaokruzena temperatura u PG je bila 5 C, a vi ste prognozirali "oko 8"  Skoro pa dupla vrijednost promasaja.

Nadam se da ce ti odgovoriti Admin. Ja samo da kazem da je T-max bila 5.6 C.  U Baru je bilo cak 13.5 C.
13463 11550 80202 10056 20049 39867 49927 57001 60282 76366 8272/ 333 10056

back to on topic.  Do 20.00 h u Dg (po mom kisomjeru) palo 30 litara kise.

Madjo

Stara boljka pg,Dzoni.Zarobljen ladan vazduh,bez vjetra,temp nesto niza od ocekivane.Dzoni,i ja sam licno ocekiva malo jaci prodor juzine duz Zete i doline Bijelog Pavla.Medjutim,nije bilo vjetra ali je bilo dobre i konstantne kise,koja je kao termostat drzala temp da ne podje gore.
Jesi u pravu,ali zamisli da je najavljeno 5 a bude 8 C ?To jest,prodre juzina,pa skoci na 10-11 ? Vidis da se ne zna bozeg kraja,Niksic na nulu ima uglavnom kisu,Njegusi +3 i kisu na 860 m,Cetinje na 700 m +2 i jak snijeg uglavnom,itd itd.Raznolika jezera vazduha na malo podrucje.Ko ce uc vremenu u trag..

Dzoni

Naravno ima tu istine Madjo...ali mislim da je bolje uvijek prognozirati pa makar za "jotu" nizu temperaturu nego visu.
Jer prognoza je i svojevrsno upozorenje i obavjestenje ljudima,pa je bolje da je 5% pesimistickija od scenarija nego da bude preoptimisticna...Uglavnom je tako u Srbiji...niko ne kudi HMZ ako 1-2 budu vise temperature zimi od najavljenih,ali ako bude 3-4 nize e onda je frka...razmijes sto zelim reci ?

Ali naravno kod nas bez opreme nije ni lako dati preciznu prognozu.

Madjo

U potpunosti se slazem.
Nemam sto drugo rec.
Ja ne pratim puno najave temp "od do" vise ih dozivljavam orjentaciono.
Kad sam bio mladji,ako su najavljivali od 0 do 12 za CG,racuna sam na snijeg u Ct,ako najave do 14 max-racuna sam kisa u moj grad.