News:

Koristeći Profile, Modify profile i Look and Layout možete promijeniti izgled foruma, odnosno izabrati neku drugu temu.

Main Menu

Februar 2010

Started by bole, January 27, 2010, 13:16:24

Previous topic - Next topic

SnowHunter

Dobrodošao nazad, Šone  ;) Super je što ima toliko ljubitelja vremenskih prilika i neprilika u našoj maloj Crnoj Gori, a ovo je baš lijepo mjesto za druženje  :D
Za primorske planine EC daje obilne padavine u petak i pogotovo subotu, kada bi se sniježna granica mogla spustiti možda i do 1000m. Nego, daleko je, a kako nas driblaju ovi modeli svašta je moguće. Evo samo dvije gotove prognoze za Orjen sedlo i Štirovnik:

bole

Kakvi su ovi modeli ovo ne teba gledat   
0Z Sjajajn nema juzine :)
Nesto malo u Subotu ......
Dako nam vrne ono sto je crtao prije par dana  ;D

bole

Poseydon

Samo da ne ispari, a moga bi zeru i da se primakne >:D

bole

Sad za subotu modeli daju kisu.......kad se primakne nedje na 24h  neka ga presaltaju u snijeg :)
Prosli put se crtao snijeg, a padala je kisa. Sad je obrnuta situacija, malo je zeznuta logika ali to je to  ;D

Madjo

Ec 12z,David u najbolju snagu,hladnoca polovinom subote zauzima pozicije  ;)

Oce li ovo ranije obrnut na snijeg u moj Velji kraj  ???

Kimi

ENSI 12Z....sve je otvoreno  :) ;)

Madjo

Ec 12z jos bolje pozicionira ciklon,putanja sjever Italije-juzni Jadran.Vise mi lici na istocne vjetrove,s ovom pozicijom.Kisa u nizim,dok ce u visim krajevima voditi bitku sa snijegom.Odlucivace lokalni faktori.
Ukmo daje juzinu,nogaps odluta s ciklonom put Slovenije,coamps vidi suncano :D

Cirius

Quote from: Madjo on February 03, 2010, 20:50:33
coamps vidi suncano :D
:D  sad ce on da ga  "izostri" ...  lijepo se prosetao.  Doduse i nogaps se prije tako izdvojio  (sad sporije obara ovaj greben,  zato nosi ciklon do Titovog rodnog kraja hahahah),  pa je ispalo da su svi drugi ostali  "izdvojeni" ... 
Zanima me nesto da li ce u petak na Zabljaku poceti padavine prije 3 pm  ...  ako neko hoce da se okusa s kakvom prognozom,  slobodno neka je prilozi.   :)

Madjo

Da vidimo sto kaze 0z ec za subotu:

Ciklon sa centrom nad zapadnu obalu centralne Italije,ne bas plitak

Granica topal-ladan vazduh nasa obala,sjever dobija snijeg,jugu gusto po 12z

Dok budemo cekali Davida,evo jedna da oraspolozi Poseydona,kakav ciklon

Madjo

3b meteo finorezolucijski vidi putanju Davida sjeverna Italija-Dalmacija

Madjo

Idemo dalje.
Za srijedu ec 12z crta dubok ciklon zapadnog porijekla
To bi bila Djurdja.

bole

vele bice snijega u Pg cetvrtak vece na petaak ........
;D

vanja

Quote from: bole on February 06, 2010, 21:20:36
vele bice snijega u Pg cetvrtak vece na petaak ........
;D

bole bogami ne da pokazuje snijeg samo tu noc vec i kasnije ....ocemo li pocet da  se palimo polako?  ;D

milosh

Pogledajte na www.weather2umbrella.com         SNIJEG u Pg za petak i subotu !!! :D :D :D

Kimi

Evo jedne karte od kolege sa SM foruma

Biće veselo kod mene  :) :) :)

Poseydon

Quote from: Madjo on February 04, 2010, 14:14:16
Da vidimo sto kaze 0z ec za subotu:

Ciklon sa centrom nad zapadnu obalu centralne Italije,ne bas plitak

Granica topal-ladan vazduh nasa obala,sjever dobija snijeg,jugu gusto po 12z

Dok budemo cekali Davida,evo jedna da oraspolozi Poseydona,kakav ciklon

Novi centar na sred Jadrana, visina vruca uopste me nisi oraspolozio

Gaga

ljudi moze li biti sto u petak ili subotu ?? jes da je daleko za  prognozu,ali mnogi daju snijeg za pg ;D

Madjo

Ukmo,Ec,Eta,crtaju za petak zahladjenje sa sjeverozapada,po prestanku dejstva ciklona Djurdje na nase krajeve.Pitanje je ima li ista od padavina.

milosh

Jeste,mnogi sajtovi daju snijeg u Podgorici za petak,tako da su sanse oko 35% :o

vanja

u moju kladionicu koeficijent za taj snijeg je 1.6 al navijacki :)

Madjo

Po talijanskom Ec-u,sa zapada Sredozemlja se pokrece ciklon pravo na istok,tj nad juznu Italiju dolazi ciklon na +60h,karte pokazuju jacanje,tj,pad pritiska u centru tacno nad nas dio Jadrana,blagi pokret prema nama,potom odlazak na Otrantska vrata.Interesantno.

bole

weather2umbrella iscrta cudo boye snijega

bole

Mladen