News:

Koristeći Profile, Modify profile i Look and Layout možete promijeniti izgled foruma, odnosno izabrati neku drugu temu.

Main Menu

Januar 2011.

Started by Miloš, December 29, 2010, 11:40:27

Previous topic - Next topic

Danilovgrad

Quote from: snesko belic on January 22, 2011, 00:33:15 Pa zna li se sto mozemo ocekivat sjutra i u nedelju,totalno sam zbunjen.........??? :22:
Neka sto si ti nego svi... Pozivamo ADMINA da nam kaze.... :78:

Miloš

Pravo da vam kažem, i ja sam zbunjen... Dok se WRF drži svoje priče od prethodnih izlaza, NMM je nacrtao nešto što nema blage veze sa onim od jutros. Malo pomjeren centar ciklona i period djelovanja ciklona, i sve se poremeti. Po ovome Podgorica nema nikakve šanse za snijeg sjutra veče i u nedjelju tokom dana što smo pominjali.
Večeras ne znam ni sam šta očekujem, pa ću napisati sjutra ujutru, da ako se išta razjasni.

goran

meni izgleda jos dva kisna dana pred nama  :48:

Stefan600

Ja i Madjo smo se prije po sata slozili da ima vecih sansi za snijeg!? Kako mozes sad ti da kazes tako nesto? Ma dajjj. Ko je ovdje u krivu? Svi govore sta im je milo!
Februar 2012. :)

goran

ok stefane svi bi voljeli da vidimo snijeg,ali budi malo realan pa pogledaj kakva je situacija!!!

Stefan600

Dobro ja znam kako smo ja i Madjo vidjeli situaciju!

Miloš

Čovjek je samo iznio ono što je najrealnije za naredna dva dana na osnovu trenutnih izlaza. A s obzirom da se ti trenutni izlazi toliko razlikuju od prethodnih, zato ja namjerno nisam iznio svoje mišljenje jer nisam ni sam siguran više.

Stefan600

Jednostavno se ovdje ne zna sto ce biti. Meni ovo licno vise lici na snijeg.

goran

Ni mene nije sve ovo jasno ali videcemo sta ce biti  :107:

Miloš

Pa ljudi, u tome je i čar meteorologije i prognoze vremena!  :122:

Stefan600

Lako je vama tamo po Bg-u. Imate stalno snijega, a mi se ovamo mucimo da dobijemo 1 cm. :82: Vec pocinje da me hvata ono osjecanje, poznato ovakve situacije-TUGA.

Miloš

Stefane, Podgorica je ove zime imala veću maksimalnu visinu snijega od Beograda, 17cm : 14cm. Nema razloga da budeš tužan, bilo je snijega, a i biće opet. Ako ne sad za vikend, onda možda sledeći vikend, možda i u februaru, a možda i sledeće zime. Samo nek smo živi zdravi, a pustimo atmosferu da radi svoj posao. Mi tu ne možemo da utičemo, možemo samo da predviđamo, očekujemo, nadamo se...

Miloš

Jutrošnji NMM nema blage veze sa životom. Ko zna šta je on računao!  :52:
WRF se drži svoje priče, a to je da večeras kreću padavine, u PG uglavnom kiša i susnježica u nedjelju.

Poseydon

Sad sam bas to krenuo da napisem. NMM poludio,nidje veze....

snesko belic

pa sto mozemo ocekivat................... :22:

Danilovgrad

Imam zestok osjecaj da ce nas Zdravko veceras iznenaditi. :79: NMM je ;oludio i trba mu lijecenje.  :11:

Madjo

Pa viđelo se sinoć da nešto nije u redu sa NMM.

Cirius

Quote from: Madjo on January 22, 2011, 11:18:54 Pa viđelo se sinoć da nešto nije u redu sa NMM.
Juce je pomjerio padavine za nedelju,  a jutros vjerovatno za februar.  Steta,  bas su nam danas trebale te finije rezolucije ...  ostaje wrf relativno dosljedan i realan.

Transmat

Quote from: cirus on January 22, 2011, 11:22:37
Quote from: Madjo on January 22, 2011, 11:18:54 Pa viđelo se sinoć da nešto nije u redu sa NMM.
Juce je pomjerio padavine za nedelju,  a jutros vjerovatno za februar.  Steta,  bas su nam danas trebale te finije rezolucije ...  ostaje wrf relativno dosljedan i realan.

Ne znam za nmm. Ajde da bude da je poludio?
Ali sinoc od 18, ni kapi kise.. A ipak nije tako crtao wrf..  prema tome..

Danilovgrad

Quote from: cirus on January 22, 2011, 11:22:37
Hhahhhahahahhahah, faca.. :67:
Ma ja mislim da ce veceras biti sto smo najavljivali predhodnih dana, NMM je zatajio. Nego samo neka mi Milos rece dolaze li padavine ili ne :32:
Ima li ih na radaru?

Miloš

Ne treba da vas iznenadi trenutni porast temperatura na jugu Crne Gore.
GFS baš i vidi uvlačenje klina toplog vazduha po visini pravo do juga naše zemlje, pa je snijeg čak i kod Mađa večeras pod znakom pitanja.

Zato, večeras od ponoći sasvim siguran minus po visini:

Za nekih 10-ak minuta ću postaviti analizu zadnjeg izlaza GFS-a za Podgoricu i šanse za snijeg.

Madjo

Evo da prokomentarišem.

Moguća kiša,moguća susnježica, moguće je da ne bude padavina a moguće je i da napada.Kako đe i zavisi kad.
U zadnje par dana karte možemo upotrijebit samo za veliku nuždu  :81:

Stefan600

Miloš

Koji ti je to model Mađo? Mora da pogađa prognozu bez greške.  :11:

Šalu na stranu, evo zadnjeg izlaza GFS-a za PG. Nema tu šta puno da se analizira. Večeras kreću padavine i pad temperature. Prema ovom meteograu šansi za čist snijeg gotovo da ni nema, možda eventualno susnježice, baš kao što i WRF crta.

Danilovgrad

ahahaahaahahhahaahhahahahahahhhahahahahahahahhhahahah!!!!!!!  :67: :67: :67: :75: :102: