News:

Koristeći Profile, Modify profile i Look and Layout možete promijeniti izgled foruma, odnosno izabrati neku drugu temu.

Main Menu

Januar 2011.

Started by Miloš, December 29, 2010, 11:40:27

Previous topic - Next topic

Poseydon

Jeste, toplije je po visini  :12:

Simke

Gledam izlaze GFS-a i realan je http://www.weather2umbrella.com/sr/vremenska-prognoza-podgorica/gfs/11/1410695/1/meteogram
Za danas je potrefio 6 a za sjutra 5 dnevna a na prelazu subote i nedelje snijeg i u nedelju :72:

Transmat

Quote from: Simke on January 21, 2011, 21:35:20 Gledam izlaze GFS-a i realan je http://www.weather2umbrella.com/sr/vremenska-prognoza-podgorica/gfs/11/1410695/1/meteogram
Za danas je potrefio 6 a za sjutra 5 dnevna a na prelazu subote i nedelje snijeg i u nedelju :72:
Ako ovdje gledas izlaze Gfs-a onda neces dobit bas pravo stanje..
Ne bih sad ovdje da pricam o W2U. Mnogo puta smo pricali o istom..

Madjo

Quote from: milos555 on January 21, 2011, 16:06:30 Pa moguce je da dostigne metar,posto je najavljen obilan snijeg.Do sjutra ujutru bi trebalo biti 50 cm

Ne zaboravite da se snijeg počinje slijegat nakon nekih 40-tak cm i da treba puno više padavina da bi dostiglo recimo 80 cenata nego kada kreće od nule do 40 cm.

Quote from: stefan96 on January 21, 2011, 21:08:33 Madjo jeli losiji ovaj izlaz Ec-a sad?

Jeste,ali je to bilo realno za očekivat.Skraćene su padavine u neđelju; na jugu ih gotovo nema, naravno uz sjeverac.

Quote from: Danilovgrad on January 21, 2011, 20:40:02 U koliko pocinju padavine sjutra?  

Kako đe, na planine neće ni prestajat,poneđe, trebalo bi da krene od ujutro, ono glavno od popodne.
Ovo izmutih da ni sam sebe ne shvaćam  :75:  :67:

Quote from: vanja on January 21, 2011, 20:03:51
Quote from: niksicki on January 21, 2011, 19:59:07 Nista  :63: Jedno pitanje.Da li se sjutra tokom dana ocekuju padavine i kolika se kod nas moze snijega ocekivat otprilike?

S obzirom da ima snijega na tlu svaki naredni litar padavina u Nikšiću pri temperaturi od 0° može donijet 2 cm.
Itekako je moguće da do neđelje ujutro bude 15-tak cm snijega.

Quote from: bulamarko on January 21, 2011, 20:43:23 Oće li se Podgorica zabijelit u nedelju-ponedeljak :79:

Tad sigurno neće,jer se očekuje prestanak padavina a oće li dan prije nijesam siguran.
Bolji odgovor će ti dati Podgoričani, npr Stefan  :63:

Simke

Ali to su izlazi GFS-a pa nije vazno koji je sajt,W2U je los ali ne mora da znaci da je ovo za Kabul kad je to za PG,a ovo mozes da procitas i na Meteociel.fr udjes u GFS i procitas sa karte

Vjestica

Izgleda da je ipak WRF na kraju izvukao deblji kraj,zadnji izlaz EC-a je losiji,presusio je nedjelju.
Sad cemo vidjet ove izlaze u 22h. Pa da vidimo na sto smo.

Dzoni

Quote from: Danilovgrad on January 21, 2011, 20:40:02 U koliko pocinju padavine sjutra?  :32:

Poslije 12h krecu a glavnica uvece i tokom noci.

Sacekajmo izlaze nocasnje NMM-a mnogo toga ce biti jasnije,mada se ni meni ne svidja ovo od EC-a.

Stefan600

Quote from: bulamarko on January 21, 2011, 20:43:23 Oće li se Podgorica zabijelit u nedelju-ponedeljak :79:
Nebih ni ja sad pricao o tome. Juce i prije ovog zadnjeg Ec-a mislio sam  da oce sig bar obijeljet a sad nisam ni to siguran...  :24:
Februar 2012. :)

Stefan600

Cekam sad ovaj Nmm da potvrdi ovo od proslog puta.  :22:

Admin

Kad gledate NMMtest imajte na umu da on kreće sa podlogom na kojoj nema snijega, pa je zato u startu malo topliji i duže mu treba da se ohladi.
Obratite pažnju na ono što on crta za nedjelu predveče!
Eh, kad bi mogli da iskombinujemo temperaturu sa WRF-a i padavine NMM-a bilo bi u nedjelju popopodne i uveče snijega do koljena.

Madjo

:78:  Zar se ovaj Nmm ne bazira na Ecmwf ? 
Jer Ecmwf ne crta ništa bitno u neđelju.

Admin

Da, kreće na ulaznim i bočnim podacima iz ECMWF!
Malo čudno, zar ne?

Madjo

:10: Kao da je sve pomjereno za jedan dan   :75:

Mladen

Ljudi, bar Cetinje nije daleko, oba modela daju iha-ha snijega, pa u neđelju (i tako je neradni dan) gore u šetnju i na grudvanje! Sigurno će biti prelijepo!
Što misliš ti Mađo, jesam li u pravu što se tiče ovoga snijega?

Fraka

Ovo je zaista cudno.. kao da je sve pomjereno za nedjelju uvece... tj jeste sve pomjereno za tada.. ovo moze ispast jako zanimljivo! tj, vec je zanimljivo

Stefan600

Da. Onda bi i temp. na 850 hPa bila niza a u prizemlju bi se ,,ohladili,, i imali vece sanse za formiranje ozbiljnijeg pokrivaca...  

Poseydon

goran

po nekoj mojoj teoriji za podgoricu nista od snijega u narednih 48 sati,moze se ocekivati da provijava ali tesko da se oformi snijezni pokrivac  :79:

Madjo

Quote from: Mladen on January 21, 2011, 23:03:10 Ljudi, bar Cetinje nije daleko, oba modela daju iha-ha snijega, pa u neđelju (i tako je neradni dan) gore u šetnju i na grudvanje! Sigurno će biti prelijepo!
Što misliš ti Mađo, jesam li u pravu što se tiče ovoga snijega?

E, dobro veliš, samo da ne ispari. Ne snijeg nego ovo što karte Nmm noćas crtaju.  :67: U Cetinje će bit dovoljno ladno.

Al opet sve zavisi koliko će se produbit masa u Jadran i možda se već sjutra ujutro pozicionira dalje od nas, što znači manje padavina, bla bla bla  :24:  :10:  Ne sviđa mi se zato što je sve ovo trebalo da se odigra sjutra, da dobijem te 10 cenata snijega i zadovoljan. Ne volim ovo prolongiranje, danas će sjutra će, ispade da će preksjutra.  :18:

Quote from: Poseydon on January 21, 2011, 23:10:12 Ja nista ne kapiram

Eto tako.  :55:

Danilovgrad

Iskreno ovo pomijeranje za nedelju je definitivno sve rasprsilo... ali ne samo moje vec i prognoze svih nas... Nervira me Zdravko, konj jedan!  :107: :14: :71:

Simke

Sta je ovo sa padavinama?Glavnina u nedelju popodne i vece to bi bilo bolje ali zar nije sjutra?Neko kaze u nedelju suvo a sad NMM daje jace padavine-O cemu se radi?

Transmat

Radi se o tome da ne treba gradit ražanj dok je zec u goru..  Pogotovo ne 10 dana unaprijed..

Madjo

Tako crta Nmm, tu je neđe i Wrf, znači da će vjerovatno tako nešto bit.
Jedino Simke tvoja Eta daje lijep vrtlog za sjutra  :67:   :79:  :81: http://www.ilmeteo.it/portale/node/168/36

Stefan600

U konfuziji sam... Nista ne shvatam. Pomutili su mi ovi izlazi sve... Znaci li ovo  :80: snijegu?

Simke

Quote from: Madjo on January 21, 2011, 23:26:33 Tako crta Nmm, tu je neđe i Wrf, znači da će vjerovatno tako nešto bit.
Jedino Simke tvoja Eta daje lijep vrtlog za sjutra  :67:   :79:  :81: http://www.ilmeteo.it/portale/node/168/36

U pravu si    :60: