News:

Omogućen je pristup forumu TAPATALK-om

Main Menu

Januar 2011.

Started by Miloš, December 29, 2010, 11:40:27

Previous topic - Next topic

bole

Sad malo uzivamo u suvom i toplom vremenu, jos nedelju dana sigurno ... :11:

bole

Simke

moze li neko da postavi ako ima sacuvanu kartu{bilo kog modela} 24.1.2005?

bole

Simke

Veliko hvala Bole  :45:  :101: i pitam se hoce li se ovo opet ponoviti

pejamachine

Posto sam novi,i strastveni sam skijas,dajte neke prognoze za oblizne ski centre posto smo mi skijasi bez snijega prelose.

Hvala

coolerlive

Quote from: pejamachine on January 08, 2011, 22:42:52
Posto sam novi,i strastveni sam skijas,dajte neke prognoze za oblizne ski centre posto smo mi skijasi bez snijega prelose.

Hvala

e zdravo kolega  :11: :11: :11: to bih i ja voleo da cujem a javljaju da ce uskoro biti opet snijega tako da se mozemo radovati. :109: :109: :109: :79: :79:

Simke

ZA VUCJE I JEZERINE JE ISTA PROGNOZA>TEK OD 20.JANUARA BICE DOVOLJNO SNIJEGA ZA SKIJANJE  
STA MISLE OSTALI FORUMASI?

Fraka

Ostali forumasi misle da se ne moze znat kakvo ce vrijeme bit za 10 dana, barem ne precizno. Nista od snijega u narednoj sedmici, to je sigurno.

Madjo

Quote from: Simke on January 08, 2011, 21:06:23
moze li neko da postavi ako ima sacuvanu kartu{bilo kog modela} 24.1.2005?

Bilo je o tome riječi na forumu.Pogledaj ođe  :81: http://www.meteo.co.me/forumi/index.php?topic=87.0

Quote from: pejamachine on January 08, 2011, 22:42:52

Hvala

Dobrodošao nam Peja.
Nije dobra situacija, temperatura je u porastu tako da se polako topi ono malo što ima po planina.U utorak se crtaju neke padavine ali će temperatura bit dosta visoka za snijeg, možda samo vrhovi Durmitora dobiju novog.Nakon toga opet sunčano i toplije vrijeme. :02:

Quote from: Simke on January 08, 2011, 22:46:24
ZA VUCJE I JEZERINE JE ISTA PROGNOZA>TEK OD 20.JANUARA BICE DOVOLJNO SNIJEGA ZA SKIJANJE 
STA MISLE OSTALI FORUMASI?

Niko ne može znat što nas očekuje za period nakon 11 dana.Možemo da pratpostavimo da će bit hladnije vrijeme.

Poseydon

Po modelima kratkotrajno zahladjenje poslije 20. ,a onda opet toplije,sto ce reci da se snijegu lose pise. No to je toliko daleko da se iskreno nadam da grijese.

milos555

Grozan januar.Ako ne bude snijega do 27. onda čekamo sredinu februara ! :14: :14: :14:

Madjo

Ovo sjutra, mislite li da to uvedemo kao ciklon Željka ?  :32:
Pošto padavina nije bilo skoro 15 dana...

Poseydon

Ciklon koji u sred januara cijeloj Crnoj Gori donosi kisu zelj(ka)u mogu trpjeti. Bolje je Stanusa, nebi li kise stale za ovu zimu.

pejamachine

Hvala na dobrodoslici

Vec sam skije objesio o klin.
Pa dobro ljudi,ja te najhladnije zime kakve niko ne pamti ne vidim niti osjecam.  :12:

Simke

:45: Najave svjetskih meteorologa tokom oktombra da ce zima biti zajhladnija u poslednjih 1000 godina su bas suprotne,sad se vidi koliko nam jos decenija treba da bi mogli razotkriti atmosferu.A sto se tice sjutra snijeg ce padati samo 2000+ metara i to je pitanje,a po sadasnjim izlazima tek oko 25. januara treba ocekivati "pravi" snijeg. :07:

Cirius

Quote from: Madjo on January 10, 2011, 12:57:59
Ovo sjutra, mislite li da to uvedemo kao ciklon Željka ?  :32:
Pošto padavina nije bilo skoro 15 dana...
:45:   ima li zainteresovanih ?

Nakon Zeljke,  po svoj prilici,  jos suvih i pretezno suncanih dana.

Simke

Evo ja sam zainteresovan :03:

Cirius

Ok  Simke,  ako ostajes pri ponudi i ako mislis da si joj  "dorastao"   :122:   Opisi je i postavi adekvatne karte,  sa akcentom na momente/parametre koje ti smatras zanimljivim u njenom razvoju,  ili povuci neki uopsteni prikaz,  na tebi je ... 

snesko belic

Ja ne znam što je sa ovim vremenom,ovako nikad nije bilo,da ovoliko dana bude toplo,bilo je da naiđe neki topli talas pa posle nekog vremena hladni,a sad na bilo koji sajt da pogledam vremensku prognozu za dvije nedelje daje temperaturu za Podgoricu uvjek oko 13 stepeni.

Simke

http://www.meteociel.fr/modeles/ecmwf/run/ECM1-216.GIF?10-0

http://91.121.84.31/modeles/gens/run/gens-0-0-240.png?12
ali to je sve daleko,a ostale karte crtaju jaki anticiklon sve do 25.januara i oko 19 kratkotrajne padavine koje mogu donijeti manji snijeg  sjevernim i centralnim predjelima  :07: ja ocekujem da ce se ovo stanje promijeniti i da ce nas zaobici taj topli vazduh koji pristize sa sjevera afrike

Fraka

Snesko, ti kao da si se juce rodio.. prosla zima je bila mnogo gora. izgleda da ovi "neparni" mjeseci nikako ne idu.. prvo oktobar dobar, novembar katastrofa, pa dobar decembar i eo nagrdjen januar za sad, a kako prognoza za sad stoji.... lose

Madjo

Quote from: cirus on January 10, 2011, 20:27:51
Ok  Simke,  ako ostajes pri ponudi i ako mislis da si joj  "dorastao"   :122:

...i tako...  :11:   :122: 

Željka će donijet,ako ne neke velike padavine, makar nešto niže temperature vazduha naredne par dana.

Cirius

Quote from: Madjo on January 11, 2011, 02:24:47
Quote from: cirus on January 10, 2011, 20:27:51
Ok  Simke,  ako ostajes pri ponudi i ako mislis da si joj  "dorastao"   :122:
...i tako...  :11:   :122: 
:75:

Quote from: Madjo on January 11, 2011, 02:24:47
Željka će donijet,ako ne neke velike padavine, makar nešto niže temperature vazduha naredne par dana.

Da,  osvjezice malo u januaru ta kisa .. sta reci ..   No,  ima li ko stvarno da opise Zeljku ?  Ako ne bude (ozbiljno) zainteresovanih,  ja cu sjutra vece.

Poseydon

Quote from: Simke on January 10, 2011, 23:39:50
http://www.meteociel.fr/modeles/ecmwf/run/ECM1-216.GIF?10-0

http://91.121.84.31/modeles/gens/run/gens-0-0-240.png?12
ali to je sve daleko,a ostale karte crtaju jaki anticiklon sve do 25.januara i oko 19 kratkotrajne padavine koje mogu donijeti manji snijeg  sjevernim i centralnim predjelima  :07: ja ocekujem da ce se ovo stanje promijeniti i da ce nas zaobici taj topli vazduh koji pristize sa sjevera afrike
GFS je u zadnjih 10 izlaza minimum 6 puta promijenio pricu za 192+ :14: Cas zima,cas ljeto usred januara. Svidja mi se stomakar Ec vidi zahladjenje od 18.januara.Valjda ce potrajati...