News:

Omogućen je pristup forumu TAPATALK-om

Main Menu

Zvanična mjerenja, nezvanična zapažanja

Started by Admin, September 20, 2009, 18:18:44

Previous topic - Next topic

Madjo

Moram pohvalit modele,posebno ec i aladin,po pitanju kolicine padavina i rasporeda.Kod mene u 2 dana palo nesto preko 20 mm,upravo je toliko davao ec.

Branko Micev

Danas 18h UTC, Žabljak snijeg 25cm!
Karte , rekao bih, u potpunosti opravdavaju stanje na terenu. Modeli za sada odlični. 

Madjo

U prosle 24h na Njegusima palo 23,8mm.Pojacalo tokom jutra.

Madjo

Evo i padavine u prethodne 24h po Ogimet-u
Bar  20 mm
Golubovci 18 mm
Pljevlja  15 mm
Niksic  13 mm
Tivat  5,4 mm

Miloš

Od 8h do 14h ubjedljivo najviše kiše palo u Herceg-Novom, 26mm.
Na Žabljaku je u 14h izmjereno, za oktobar nevjerovatnih, 42cm snijega, i dalje pada umjerenim intenzitetom.
Zna li neko koja je maksimalna visina snijega za oktobar mjesec ?
Prošle godine ga ovoliko nije bilo do februara (možda i jeste, lupam :))...
Dobar je i Kolašin, sa 15cm.

Kod mene u Beogradu slaba kiša, temperatura od juče ne mrda sa 6°C. Palo je oko 20mm od početka uticaja ovog ciklona. U ovom oktobru se već utrostručila normalna količina padavina.  :o

Madjo

Stvarno Zabljak rastura.Lijepo bi bilo vidjet koju sliku sa Zabljaka.Mogu mislit kako je sad na Durmitor...jedna metarska trpacina.
U periodu od 08 do 19h na Njeguse bile intezivnije padavine nego juce i palo je 22,8 mm.Ukupno od ovog ciklona padavine iznose tacno 62 mm.
Napominjem i da sam dobio precizniji kisomjer od strane Zavoda,kojima ovom prilikom zahvaljujem,a posebno gospodinu Dusanu.

Madjo

Ukupne padavine od ovog ciklona jutros iznose 65,7 mm.

Kimi

Kod mene vedro uz 6°C,vetra nema.Sprema se magla ujutru,a bogami mogla bi se i duže zadržati  :)  ;D Živela  kotlina   ;D ;D

Kimi

Madjo

Madjo

Pljevlja danas temp max 18 C,a Cetinje tek 12 C!
Eto sto cini jugo.

Admin

U Podgorici noćas sipa li, sipa.
Biče ovaj oktobar jedan od najkišovitijih od '49.
Nadam se da će nas Branko obradovati nekim podacima, makar za Podgoricu i Cetinje.
Inače, sajt najviše posjećuju Podgoričani, Kotorani, Novljani i Nikšićani. Potom idu Ucinj, Budva i Bar.
Na sjeveru možda nema struje? :(

Aleksandar Berber

Pada ko iz kabla, pokis'o sam k'o miš. Al' najbitnije je da je sve po prognozi! Mada je jutros poranila :)

Aleksandar Berber

Madjo

Madjo

Po Ogimetu evo podaci u 8h:
Niksic  80 mm
Golubovci 61 mm
Tivat  45 mm
dok na sjeveru malo kise
Pljevlja 4 mm

Admin

Dakle, ponovo najviše na Cetinju. Tokom prethodnih 24 sata palo je 160 litara vodenog taloga po kvadratnom metru.
Ako sam dobro pratio ovog mjeseca je već palo više od 600 litara. :-\

Transmat

Zasto se na sajtu azuriraju pogresni podaci o kolicini padavina? Mislim na dio sajta METEOROLOGIJA/Tmax/Tmin/RR/Snijeg. Ili mozda ja pogresno racunam tj, ne razumijem sifre u sinopu? Po mome primjera radi u Podgorici je u predhodna 24 casa ukupno palo 157,6 mm kise a ne 83,0 mm  ???.

Admin

Sabiraju se količine padavina od 18 i 06 UTC, jer je u njima data 12-časovna količina. Zbog toga na kraju šeste grupe (grupa za količinu padavina) stoji cifra 2, koja označava da su sabrane dvije šestočasovne količine padavina.
U 12 i 00 UTC su date šestočasovne padavine, pa na kraju grupe 6 stoji cifra 1.

bole

Quote from: Admin on October 23, 2009, 09:15:58
Dakle, ponovo najviše na Cetinju. Tokom prethodnih 24 sata palo je 160 litara vodenog taloga po kvadratnom metru.
Ako sam dobro pratio ovog mjeseca je već palo više od 600 litara. :-\

Na srecu nasu sto ovo nece potrajati narednih dana ....sto se tice Cetinjana jos malo i mogu da pocu da izgradjuju Dokove  ;D

Madjo

bole

Madjo sipa li u crnogorskoj prijestonici, karakteristocnoj po najvecim kolicinama padavina u Evropi  ;D

Kimi

Oblačno i suvo uz fenski vetar SE pravaca.Takt 18C.

Madjo

Od 08h do 16h palo 45,3 mm.Ukupno do ovog trenutka od kad se naoblacilo je palo 117,5 mm.Pada Bole bogami i ovamo,al Cetinje je zakon.