News:

Koristeći Profile, Modify profile i Look and Layout možete promijeniti izgled foruma, odnosno izabrati neku drugu temu.

Main Menu

Jul 2024

Started by Nikola, July 01, 2024, 01:52:04

Previous topic - Next topic

Nikola

michael

https://map.blitzortung.org/#5.13/42.53/19.29    poprilicno jak grmljavinsko olujni sistem zahvatio beogradski okrug, ceste su nestassice struje i za sad manja steta

sto se nas tice, ujutru stize nestabilnost pa vidjecemo

Južina

5min apokalipse je bilo
Sada pada slaba kiša

michael

ja sam u zalivu, H Novi , kotor i uvala su pod zavjesom H novi vjetar kisica za sad... ali jos nema nista  ozbiljno

boka

Budva ,potop zadnjih 30 minuta   :01:

stize to polako u PG  :105:

Nikola

Od dvije izražene ćelije sa mora, ova koja ide od Budve drži dobru putanju. Za sad grmljavina, smračilo se.

sanjin

Cunami. Mrkli mrak.

Nikola

Najjača oluja koju sam doživio, vjetar koji sabija grane nadolje, biće polomljenih stabala dosta. Intenzitet kiše sličan od prije neki dan, do sad palo 20-30l/m2.

boka

Jako nevrijeme je proslo.
Nazalost ce sigurno biti dosta stete  :02:
Cak je i jedan ljudski zivot izgubljen na primorju  :16: :16: :16:

Cirius

Insolacija u Podgorici u 11:30 je cijelih  1   :22:   

Po ams-u je palo oko 23 l/m2,  temperatura slećela na prijatnih 17,6'C   :45:

Nikola

Imali smo stubić od gotovo 16mm. Cb je udario pravo preko mog mjesta, što je bilo praćeno izraženim 'downburst-om'. Nikad više zabilježenih varnica iako je jednom jače zagrmljelo. Prilično je svježe,  nevjerovatno djeluje za podnevno vrijeme na ovaj datum.

Matija Milosevic

Evo i u KL podataka cjelokupnih
Takođe jak front prošao dosta padavina vidjecemo ujutru

Nikola

U toku prolska razvoja.

Pored mnogo oborenih stabala, ova slika opisuje oluju kroz grad.

Promjenjiva oblačnost, T 25.2C, očekujem još nešto kiše do kraja dana.

Nikola

Koliko je front bio moćan kad se posle njega nije uspjela uspostaviti nijedna konvekcija.

Prijatnih 26.5C

Matija Milosevic

Slaba kiša na prekide prava jesen

michael

zanimljivo, ja sam u Herceg Novom bio danas, apsolutno nista.... lagan vjetar na momente pojacan i kisica.... ali se iz njivica prema budvi i kotoru vidio jak razvoj  koji je otisao u kontinent. lijepo je bilo gledati razvijanje sistema. na zalost steti i zivotima. maloprije je palo kupanje voda je topla i bilo je cak suncano popodne

Miloš BP

Dobra kiša iz 3 talasa. 40+mm.
Only black and white

Matija Milosevic

Sveže danas kod mene 14 mm
U BP muški 38.8 mm najviše

Južina

Kosanica ujutru ima minus da javi :11:

Nikola

Danas skoknuh do Buljarice, voda je topla i pored NW vjetra očekivao sam da će biti hladnija, bolje što nije, to naglašavam jer narednih 10-ak dana bićemo pod povoljnom baričkom situacijom za zagrijavanje vode, te bi T vode mogla da dostigne 30C u zalivu, što se čini mi se desilo jednom od kad pratim.

Matija Milosevic

Prošle godine čini mi se HN ili 30 ili 31 c temp mora
U KL za sada 6 ili 7 tropskih dana nije mnogo

Dusko

U Manastiru Morači danas zabeleženo  37.7 oC! Za 0.1 više nego u Danilovgradu.

Dado

Strašan razvoj južno od Nk, izgleda da nam izmiče.  :02:

Miloš BP

Only black and white

Matija Milosevic

Biće pakla biće i nestašica vode