News:

Omogućen je pristup forumu TAPATALK-om

Main Menu

Novembar 2023.

Started by Nikola, November 01, 2023, 00:27:07

Previous topic - Next topic

Matija Milosevic

Jutros je bilo pahuljanja i kod mene hahaha
Pa prijavljujem prvo propadanje snijega ove sezone nadam se da će ga biti u izobilju snijega naravno ove godine
Trenutno hladno najladniji dan od aprila mjeseca 3.6 C trenutno

Nikola

Danas povoljan dan za malo penjanja, brdo Zelenika prema Marezi, nekih 45-50min do vrha.

Dobar pogled na Zetsko-bjelopavlićku ravnicu.

-------------

Vjetar malo oslabio, vjerujem da ga u Danilovgrad neće biti tako da tamo ujutro može biti oko 0C.

Miloš BP

Nek' ostane zabiljezeno da je prvi snijeg na tlu osim Zabljaka jutros imalo i Rozaje. U 7h 1cm.
Only black and white

SnowHunter

Vrlo rijetko se dešava u posljednje vrijeme, ali dvije glavne stanice su imale datumske rekorde minimalne temperature. Jutrošnjih 2.0°C u Ulcinju i 3.3°C u Herceg Novom su najniže izmjerene temperature na ove dvije stanice na dan 19.11. u prethodnih 75 godina. Prethodni datumski rekord u Ulcinju je 3.0°C izmjeren dva puta 1995. i 1998, prethodni hercegnovski rekord od 3.4°C je iz 1995.

Bura

Ivanova korita među AMS-ovima od danas!  :116:

Oblačan i tmuran dan u Baru, hladnjikavo, T 14.1°C.
Bolje gram nafake no kilo mozga.

Nikola

Pravi zimski dan, oblačno. T 10.5C

SnowHunter

Ne samo Ivanova Korita, tu su i Kučka Korita i Manastir Morača - sve tri super zanimljive i kvalitetne lokacije!  :109: :43: :43: Nadam se da će nove AMS biti stabilne i pouzdane u radu kao što je većina postojećih.  :121:

Bio bi red da se AMS Crkvice konačno vrati u opadajući meni i omogući pristup 24-časovnim i sedmodnevnim podacima. Šteta što AMS Mokro već odavno nema online. Lijepo je što se širi mreža stanica, sada je već riječ o respektabilnom broju i što je mnogo važnije o neuporedivo boljoj pokrivenosti crnogorskog prostora meteo mjerenjima. Bravo za HMZCG, za ovo svakako zaslužuju pohvale!  :109:

Nakon što je svih prvih sedam dekada jeseni 2023. bilo toplije od prosjeka 2009-2023 (dio njih je bio i rekordno topao), druga novembarska dekada će biti prva koja je nešto hladnija od prosjeka. Zanimljivo da u dosadašnjem toku novembra Kosanica nije mrazni rekorder. Najviše mrazih dana (Tmin <0°C) bilježi Gornja Bukovica 13, Kosanica, Njegovuđa, Boan i Pošćenje broje 12, Studeno 11.

Nikola

:43:
Kučka korita i Manastir Morača su za mene od posebnog značaja jer pokrivaju specifične oblasti i visine, koje mogu dati bolju sliku graničnih situacija zimi kad je snijeg u pitanju, i porediti padavine i temeprature sa stanicama u južnom i zapadnom dijelu.

SnowHunter

Ne mare Kučka Korita napraviti ozbiljnu konkurenciju Kosanici?!  :104:  Trenutno večeras ubjedljivo najhladnija sa -2.1°C, Kosanica je na +0.2°C, Njegovuđa na +1.0°C.

Biće super zanimljivo pratiti narednih par dana padavine na novim stanicama. :105:

Nikola

Pucaju gromovi već par sati kao u sred ljeta. Polje nestabilnosti se stalno dopunjava sa razvojima od obale. Oko 27mm taloga.

T 10C

Matija Milosevic

Jaka kiša na Crkvinama skoro čitav dan

St.

Odlično za nove stanice. Gradi se fina mreza podataka ali samo se pitam hoće li ikad proraditi ova u Danilovgrad... i da li to ikoga interesuje uopšte

Sipa kiša to što može ne prestaje ga

Nikola

60ak litara do sad a trebalo bi još ovoliko da pane. Svitka i grmi i dalje.

T 12.4C

Buc

Ako padne sjutra pola ovoga danas mislim da ce se obrnuti rekordi

Nikola

Od početka padavina smo na 112mm, samo je u poslednja 4 sata palo 50mm a po sat24 se ne bi reklo da će se ovo strujanje mijenjati. Naizgled bezazlen ciklon biće jedan od najizdašnijih padavinski za PG.

Monsunski pljusak trenutno, zagrmi povremeno. T 13C, Žabljak susnježica 0.5C uz 0.8RR

sanjin

Ispada se kiša za sve pare. Samo da nam u decembru ne uslijedi dugotrajni anticiklon.

Nikola

8:30AM - 3:20AM - 144.6mm.

Matija Milosevic

Poplava u KL šta je ovo brate moj  :82:
Ne staje

Južina

U Berane je palo preko 90mm kise u zadnjih 24h :55:

niksicki

U nk isto dobra kisa sipa. Samo da pohvalim ove nove stanice. Milo mi je vidjeti da sada imaju podaci sa Velimlja. Nadam se da ce u buducnosti jos neka mjesta u Nk opštini dobiti ams. Ipak smo najveca opstina u CG.

Matija Milosevic

103 litra ovaj mjesec 477 mm

Matija Milosevic

Južina

Miloš BP

Sad je to vec snijeg. Mokre, krupne pahulje.
Only black and white

niksicki

I na Šćepan Polje presnijezilo