News:

Omogućen je pristup forumu TAPATALK-om

Main Menu

Novembar 2023.

Started by Nikola, November 01, 2023, 00:27:07

Previous topic - Next topic

Matija Milosevic

Ja sam u PG slaba kiša do umjerena od jutros

Nebojsa

Dosta niska temperatura u PG,radi klima od jutros punim kapacitetom.Moracu od ponedeljka sporet nalagat,vrijeme je vise.Ranijih godina se nalagalo od 15 oktobra vec tako da je ovo dosta kasan datum za pucketanje vatre u sporetu.

Dusko

Prvi zvanični mrazni dan u Kolašinu ove jeseni. Jutros upisano -0,4 oC :116:

Matija Milosevic

U PG danas cjelodnevna kiša bez prestanka

Matija Milosevic

Potop trenutno na izlazu iz PG

Nikola

Kosanica je išla na -5.7C prije razbijanja inverzije. I u PG je oblačnost zarobila hladan vazduh tokom noći pa je T ostala niža.

Jači pljuskovi, prethodno stubić od 7.5mm. Konvekcije na primorju.

Edit: Do sada 37.2mm

Nikola

Do 20h palo je 58.8mm, od tada 2.9mm, možemo da prebacimo 100mm do sjutra ujutro. Dolaskom hladnijeg vazduha trebalo bi da krenu ponovo jače padavine.

Miloš BP

Данас већи дио дана суво, или уз слабу једва мјерљиву кишу. Тек негдје крајем дана нешто озбиљније кренула.
Тренутно умјерена киша, повремено има и грмљавине. 7°C.
Only black and white

Nikola

Od 20h do sad palo je 34.4mm, ukupno 93.2mm.

Na Žabljaku je nešto iza 8h pa do pola 10h bilo susnježice, vlažnog snijega na webcam se vidi sniježni pokrivač je na 1800/900mnv.

Pretežno oblačno i suvo trenutno, T 12C.

Matija Milosevic

Hladno snijega je najviše na Torni djeluje uslagirano :79:
Danas sam bio na jezero kakav porast vode,već sam slao prije 20 dana jezero kad je bilo na minimumu
Evo ga danas i dalje je u fazi rasta  :109:

Nikola

Jutros DG na 3.4C, PG 7.2C, lijep dan sa Tmax oko 18C.

Trenutno 12C

Nikola

Pretežno oblačno od jutros, nešto malo kiše nemjerljive količine. Ovaj front koji trenutno djeluje u središnjoj Bosni i zapadnoj Srbiji kod mene oko 17h očekujem.

T 17C

Nikola

Za sad nema neke kiše, ali vjetar najjači u državi sa udarima 20.7m/s.

P.s. Nikšić 25.3m/s

Glavno tek stiže.

Matija Milosevic

Kiša i ja sam u PG
Zahladnjelo je,tačno se vidi da je snijeg pao još niže hahahw

St.

Na skijalista u Kolasin pada fin snijeg Matija, sad gledah neke snimke..  :105:

Miloš BP

Овдје до сада пало 10mm. И мислим да је то тO.
До поднева доста сунца и топлоте, мах. т.19.3°С уз краткотрајно и јак јужни вјетар..
Скретањем вјетра на N смјерове т. брзо пала. Тренутно 6.5°C.
Only black and white

Bura

Može li se napisat kakva peticija kojom bismo zahtijevali da ovi osmatrači počnu po protokolu uzimat minimalne temperature, a ne kako im se ćefne.  :102: Sad ozbiljno... Ja ne znam... evo gledam za proteklih 5 dana za Podgoricu pa i za Bar (vjerujem da je slično i za ostale gradove), svaki put je uzet minimalac ostvaren poslije 00UTC, ovih 6 sati od 18UTC do 00UTC kao da ne postoje. Ili smo to mi, prepametni, mimo cijelog svijeta donijeli novi protokol...? Ne bih se začudio. Ovo sam primjećivao i ranije, ali proteklih dana je učestalo pa me je iznerviralo. SnowHunter je svojevremeno skretao pažnju i na diskutabilno mjerenje padavina, sjećam se.

Uz izvinjenje za moju nasafrenost zbog šalabajzerskog pristupa prikupljanju podataka, javiću da je vani prava hladana zimska kiša uz umjerenu do jaku buru. Sad je počelo i da bljecka, a jednom je zagrmjelo, ima ovaj jedan razvojčić na teritoriji ulcinjske opštine. Iako se po temperaturi ne bi reklo, prilično je hladno, naročito jer je naglo zahladilo poslije današnje Tmax od skoro 22°С, trenutno T 13.5°С.
Žabljak već par sati javlja snijeg.
Bolje gram nafake no kilo mozga.

Miloš BP

Члан сусједног форума који и овдје понекад пише, каже да Жабљак вечерас мјери 2cm.
Не знам може ли се гдје провјерити...

IMG-20231115-213503" border="0
Only black and white

Bura

Nema što da se provjerava, u synopu tako piše. Žabljak u 19h 2 cm snijega na tlu.
Bolje gram nafake no kilo mozga.

Miloš BP

Никако се навићи да је synop опет доступан.

На крају око 13mm падавина. Види се по која звијезда,али навлачи се магла...
Only black and white

teletabis89

Bjelašnica sinoć ipak 6 cm, naknadno stigao podatak, jutros također 6 cm.

Žabljak i jutros 2 cm.

Kopaonik 5 cm.

Kanin 76 cm, Kredarica 45 cm, Zelenica 5 cm.

SnowHunter

Nakon dva i po jesenja mjeseca ovako izgleda prolaz srednje temperature na uzorku od 9 glavnih stanica:

Šanse da ova jesen ne završi kao najtoplija su minimalne...

Matija Milosevic

9 c trenutno mirise na prve pahulje noćas  :79:
Mračno umjerena kiša trenutno

Miloš BP

Brzinski palo 7mm uz par grmljavina, pa se izvedrilo. Trebalo bi kasnije jos 1 talas slabijih padavina da bude.
Max 17.2 po Ams-u. Trenutno 8°.
Only black and white

Južina

Da se upise, propada po koja pahulja :79: