News:

Omogućen je pristup forumu TAPATALK-om

Main Menu

Avgust 2023.

Started by Nikola, August 01, 2023, 00:36:17

Previous topic - Next topic

Matija Milosevic

vladobr

Ulcinj oborio rekord,bilo 40,2  :57:

Bura

Quote from: Matija Milosevic on August 22, 2023, 15:22:12
Ali nevjerovatno je kako se to ustvari gleda mora bukvalno čitav dan da prodje da bi se priznao taj minimalac koji je jutros bio 30.2 c sad ne znam jel to najviša minimalna temp u Baru ili ne
Nekom mojom logikom ja bi to gledao od 8 uveče do 7 ujutru jer do tada bukvalno ljeti traje noć i jutro
Jer nije mi jasno zbog čega noć ima veze sa čitavim danom za mene je čitavo primorje juče imalo paklenu noć ja sam izgorio hahah
Nema to veze s trajanjem noći ili jutra. To se zove minimalna (ili maksimalna) DNEVNA temperatura, što znači da se računa za jedan cijeli dan, 24 sata.

Quote from: vladobr on August 22, 2023, 16:40:19
Ulcinj oborio rekord,bilo 40,2  :57:
Ima on do rekorda još da gusla. Avgustovski za Ulcinj je 41.0°C, a apsolutni 41.1°C. Biće maksimalac možda još koja decimala više, bio je blizu.

Čekamo Bar da vidimo je li oborio drugi "bitniji" rekord u samo mjesec dana. Trenutno T 30.9°C.
Bolje gram nafake no kilo mozga.

Bura

Bar nije oborio rekord. 29.6°C u 19:10h i biće do 20h još niže.  :45:

Miloš BP

Неком рекорди и паклене ноћи..нама магла од 01h до скоро 10h. Подсјећање шта нас чека на јесен и зиму.
Дању подношљивих 32,33°.
Only black and white

Matija Milosevic

Šteta za Bar ali ostaće ovaj minimalac da je bio 30.2 jutros
Uglavnom nadam se da će ova noć biti podnošljivija

vladobr

Bar trenutno 26,3 ,veliko zahladjenje  :04:

Matija Milosevic

Lakše se i u Budvi diše nema vjetra za sada

Nikola

Ne sjećam se kad je poslednji put bilo gotovo 33C u 23h,kod mene je tiho, pa je zbog toga i malo 'svježije', T 31C.

Matija Milosevic

Što pomenu Snow danas vjerovatno je i Budva imala paklene noći ali nažalost nemamo podataka ja to mogu tvrdim i da kažem da je sansa da se to nije desilo u proteklih 100 godina abnormalno mala  :67:
Čak mislim da je Budva grad sa najviše paklenih noći na Balkanu vjerujem da ih je bilo makar 5,6 od 1949

vladobr

Bar u 3.20 h 32,5 stepena  :57: Postadose nocne temperature kao dnevne 🤣

Južina

Bar 32.8 u 8h, strašno

Gaston

Pjuskić na Studeno, sa 26°C temperatura je pala na 19,3°C. 1,8mm kiše, nije bilo grada.

vladobr

Južina

Iako je magla, jedva ispod 17 stepeni jutros

Nikola

Jedan razvoj ode preko Kuča ka jezeru uz N strujanje može da nastavi do mora. Drugi je nadomak Nikšića, odraz nije jak.

Danilovgrad je u više navrata prelazio 40C, vrelo je opet se osjeća ona toplota kao iz rerne kad se izađe.

Miloš BP

Vidim na stranicama zavoda novu klimatolosku stanicu ''Bistrica''.
Zna li ko gdje se nalazi?
Only black and white

SnowHunter

Postoji nekoliko naselja i rijeka s imenom Bistrica u Crnoj Gori. Od naselja postoje bjelopoljska i mojkovačka Bistrica, kao i Lipovska i Moračka Bistrica u opštini Kolašin. Gledajući hod temperature koji je vrlo sličan Bijelom Polju, najvjerovatnije se radi o bjelopoljskoj Bistrici koja je i na sličnoj nadmorskoj visini kao grad. Zanimljivo da je u pitanju klimatološka stranica sa mjerenjem vjetra i insolacije. Bilo bi lijepo da dobijemo još neku...  :109:

Miloš BP

Ipak je u pitanju mojkovacka Bistrica. Lijepo. Valjda se nadje jedna klimatoloska i za Mojkovac. Meni licno bilo bi zanimljivo vidjeti razliku u temperaturi i padavinama izmedju BP i MK.
Only black and white

Matija Milosevic

33 C Kolašin dosta 27 tropski dan ovo ljeto

Gaston

Prokap na Studeno, malo grmljavine, 0,8mm, 20°C.

Transmat

Pošćenje toplike od bidve za gotovo 4 stepena..
Kosanica isto toplija od budve za 2 stepena..
Prži ga po visini.. do sjutra vece i onda zbogom ovo ljeto..

Bura

Od danas Berane među glavnim stanicama na stranici "aktuelno vrijeme". Nadam se da nije greška!

U Baru vruće, T 31.0°C. Još samo danas i sjutra pa da se pozdravljamo s ovim kastigom.

Matija Milosevic

Ja sam bez klime čitavo ljeto pa šta da vam kažem
Ja već ovih noći bolje spavam a tek ću
Prijaće zahladnjenje postaje ovo neprijatno
U KL danas drugi najtopliji dan ove godine 34.8