News:

Omogućen je pristup forumu TAPATALK-om

Main Menu

Januar 2023.

Started by Nikola, January 01, 2023, 00:18:12

Previous topic - Next topic

Niksic 3

Niksic na dobrih 15cm.

sanjin

U Podgorici pljušti i grmi na +5.

Nikola

Danilovgrad se spuštao na 2.4C da je ona prvobitna prognoza bila kad smo govorili da će T2m biti problem sa -3C po visini bilo bi snijega,ali neka trpa u više oblasti.

Matija Milosevic

Trpa napolje odoh na Bjelasicu   :79:

Yeti

Jedno 8 do 10 cm, ali već kiši :07:
Listen to me carefully,I shall say this only once

Niksic 3

Niksic zvanicno u 7h 16cm. :03:

sanjin

Bilo je javljanje meteorologa na radiju. U 7h zvanično: Žabljak 38cm, Kolašin 27cm. Ostali ispod 20cm.

RainMan

Jutros kratkotrajni grad u Rvašima.
Primijetio sam, za mene neuobičajenu pojavu, a to je grad u zimskim mjesecima i ovo je druga godina za redom da sam to zabilježio.
Okolina Skadarskog jezera je  tradicionalno vinagradarska regija i ljetnji gradovi jesu problem i briga vinogradara. Iako ovi zimski gradovi ne mogu pričinitii štetu vinovoj lozi ipak naprave dosta oštećenja rijetkim agrumima, maslinama i ukrasnom zimzelenom bilju.
Nadam se da će zimski grad, ipak ostati u zoni izuzetaka i da neće postati redovna pojava za ovaj kraj.

sanjin

Kako trpa na Bjelasici. Ovo je bruka.

Drazen

Podgorica u 9 h izađe na 10 stepeni,Ubli kod Podgorice dje danas trebala da bude trpaona 7 stepeni.  :26:

sanjin

Yeti

Ima li išta odvratnije, no ovako padne malo snijega i odma se kiša useka u njega. 3,14
Listen to me carefully,I shall say this only once

Južina

Znate li onaj osjecaj, 21.april naleti hladni talas padne snijega eto toliko da sve pobijeli, pocinje da se otapa vremenom, voda je na sve strane, hladnjikavo je a vi zadovoljni
E danas je sve tako, samo sto nije april i sto trenutno propada kisa i nikakvo zadovoljstvo u ovom pokusaju od bljuzge ne vidim :11:

sanjin

Quote from: Yeti on January 21, 2023, 09:25:37
Ima li išta odvratnije, no ovako padne malo snijega i odma se kiša useka u njega. 3,14
Osjetili ste čari podgoricke "idile". :67:

Al3k5aNd4R

Quote from: Drazen on January 21, 2023, 09:14:00
Podgorica u 9 h izađe na 10 stepeni,Ubli kod Podgorice dje danas trebala da bude trpaona 7 stepeni.  :26:

Ne znam da li smo gledali istu prognozu za Ubli ali ako je kojim slučajem na yr.no njihovi Ubli su neđe otprilike kod Radovča. I gledao sam na google mape, stvarno se tamo ta regija zove Ubli, taj natpis stoji preko šume.
❄❄❄ --> Podgorica <-- | ❄❄❄ |My gallery on 500px | Mačka mala | ❄❄❄

sanjin

Objavljene su visine snijega na sajtu Zavoda.
Nk  16cm, Ct 12cm jutros.

Slike iz Pljevalja
https://rtcg.me/vijesti/drustvo/396526/pljevlja-pod-bijelim-prekrivacem.html

michael

Od trpaone nema nista, nidje, jugo se raspuvao kao lud... pametnom dosta :78:

sanjin

Modeli bas u ovim terminima vide slabljenje padavina i jak vjetar.  Nova tura  popodne ili uvece. S tim sto su male sanse da presnijezi u CT/NK.

Nikola

Oko 10h krenuo sam prema Radovču,koje je udaljeno tačno 27km od moje kuće.Do nekih 750mnv padala je čista kiša,a onda na ulazak i na samo Radovče po neka rastopljena.Snijeg koji je sinoć padao zadržao se na 750mnv u tragovima a na samo Radovče ga je bilo 3-4cm.Zatim sam u povratku skrenuo prema Gostilju(880mnv) preko Kopilja i tu je loša situacija sa snijegom na 800mnv bez snijega uz poneku rastopljenu a na Gostilje 10ak cm vodnjavog snijega jer je i tamo već odavno bilo prekišilo.

Po planinama se vidi da je sniježna granica na 1200mnv što znači da je nulta izoterma još visočija.Uzrok tome je jako južno strujanje i vjetar koji je praktično izjednačio T850mb i nultu izotermu.

Vratio sam se preko Lukine stijene i Bjelopavlića.Dojava sa Studenog da je tamo 45cm snijega i padao je jak snijeg do prije 2 sata.

:81:

Pogled sa Kopilja(600mnv) na Brotnjik

Pred sami ulazak u Radovče

Radovče

Gostilje(1km prije Manastira Sv.Paraskeve)

Pogled na Lisac sa istog mjesta

I na kraju Veliki i Mali Garač(snijeg na oko 700mnv)

Trenutno povremeno zagrmi uz slabu kišu.
Koliko grmljavine od jutros od Bara do Krivošija,mislim da je tamo sniježna granica na 1500mnv ali u tim zonama je palo skoro ako ne i preko metar snijega od sinoć.

Niksic 3

Jugo silovo snijeg u Nk i prepolovio ga sa 16cm na 8cm.

Nikola

Veliak razlika PG-DG cijelih 4C.Kolašin na 3C ali teško da tamo može prekišiti.

P.S. Ovoliko grmljavine ne pamtim u ovo doba,ni da je sredina maja.

boka

Tacno je iznad Cg po radaru granica izmedju juznih i sjevernih strujanja i zbog tog ima i toliko grmljavine.
Ogroman snijeg je to u visocije predjele pogotovo na jugu drzave.

Nikola

Kako ciklon rotira i oscilira blago zapadno,tako navlači hladniji vazduh pa se to već osjeća po padu T. Od sad pa do ponoći kreću i intezivnije padavine,gotovi modeli daju mogućnost da presniježi u NK i na CT od 17-18h trebalo bi da to bude i ranije.

T 9.6C

sanjin

Problem je što mi nemamo pristup mapama sa T925hPa. U tim "međuslojevima" je temp.  očigledno u debelom plusu.