News:

Koristeći Profile, Modify profile i Look and Layout možete promijeniti izgled foruma, odnosno izabrati neku drugu temu.

Main Menu

Mart 2021.

Started by Nikola, March 01, 2021, 00:00:07

Previous topic - Next topic

Matija Milosevic

Evo jedne danas,zahvacene tali zimskom konvektivnoscu
Jedno 2 ipo sata je bilo ovako
Koliko je iz toga palo snijega bas i nzm ali slika je vrhunska
Uzivajte ❄️❄️❄️❄️❄️

Miloš BP

Poslije 19.30h snijeg znatno oslabio. Sad samo slab. Do 21h palo 5mm. T. 0°. 3-4cm.
Only black and white

Nikola

U ove dva dana dešava mi se prvi put da vidim ljetnje razvoje u toku zime koje prati snijeg.Juče je jedan pogodio brdsko-planinski dio Bjelipavlića pa se zabijeljelo do 400mnv dok je na Garču kopno i do samog vrha.A danas sam išao do DG i nakon razvoja iznad Barjamovice prelijep prizor,na tom mjestu sniježna dekoracija a po rubovima kopno.

Malo oblačno,preko Jadrana pristiže oblačnost,T 5C

Poledica

Danas popodne je bilo snijega koji je padao dva sata ali se nije primao zbog tople podloge.

Matija Milosevic

Od jutros pada snijeg
I za sad se ne prima lose
Vjerovatno je podloga hladnija nego prosli put ❄️❄️❄️

Mladen

Po web kameri, počela je akcija na Njeguše. Lovćen je u sniježnoj zavjesi.

sanjin

Cetinje je do 13h zabiljezilo 2mm padavina. Po synopu, padao je snijeg ali se zbog visoke temperature (+2) nije primao.

Matija Milosevic

Sad malo pojacalo
Uglavnom i kod mene od jutros slaba primanje snijega
Ali vise zbog inteziteta nego podloge,vidjecemo nocas sta ce biti ❄️❄️❄️

sanjin

Donja Dobrilovina mjeri -0.3 u 14h.

Jedna danasnja sa Fejsbuka, manastir Dobrilovina

Matija Milosevic

Kod mene se konacno sloj napravio
T -0.2 C

Nikola

Oko 16h u Kuče je na oko 500mnv bila po neka rastopljena a na 700mnv obijelio.Duvao je prilično jak N vjetar sve do Doljana.

Matija Milosevic

Odje ima sad par cm mozda i vise
Jaka mecava,vjetar urnise napolje
U 21 h -1.4 C

SnowHunter

Hladna druga martovska dekada, u višim predjelima prava zimska. Srednje temperature na glavnim stanicama sa odstupanjem od prosjeka 2009-2021:

Na uzorku od 8 glavnih stanica samo je druga dekada marta 2009. bila za nijansu hladnija, dok je na Žabljaku i u Podgorici hladnije bilo ove godine. Na dekadnom nivou nulta izoterma je bila na visini 1050 m - 1100 m. Viline Vode su imale srednjak od -5.0°C.

Južina

Pada snijeg evo dva dana, a cm nema na povrsinama
Pa mozete zamisliti tu muku

Miloš BP

Bas tako.. Juce 9mm padavina ode u nista. Nocas zadnja sansa za castan oprostaj od zime.
Only black and white

Matija Milosevic

Kod mene je samo palo 1 mm juce
Jutros oko 5 cm snijega

Matija Milosevic

Ogrija sunce evo
Nekarakteristicno i juce i danas preslab intezitet padavina u KL,ko zna mozda zatisje pred buru 😄😄😄
Ovih 4,5 cm se dobro drze,steta jer je temp.u minusu konstantno,ni podloga nije problem, samo padavine trenutno

Nikola

Koja ispala po modelima makar za istočni dio,biće daleko ispod očekivanih količina.

Mladen

Quote from: Nikola on March 21, 2021, 18:23:48
Koja ispala po modelima makar za istočni dio,biće daleko ispod očekivanih količina.
Baš tako. Ni kiše, ni pljuskova, ni snijega. Modeli potpuno omašili.

sanjin

Za juzne i centralne krajeve su uglavnom pogodili ali samo dan pred prognozirani period. A za sjever bas teska ispala. Evo da vidimo sta donosi noc.

Nikola

Od juga samo Ulcinj i eventualno Bar će imati neke značajnije količine,moguće da će biti dobrog snijega u višim zonama Rumije.

Zbog kiše Ulcinj najhladniji na jugu,T 5C.U Podgorici počela sitna kiša uz umjeren do jak vjetar. T 8C

michael

pojaca kisa u Pg upravo

Matija Milosevic

Nada umire poslednja zadnijh sat vremena umjeren snijeg
Vise mecava ali i gust sto pokazuje sinop
Znaci Januar da se ne postidi napolje 😄😄❄️❄️❄️
Mozda se izvuce nesto

sanjin

Velika biljezi 3mm snijega u sat vremena (20-21h). Makar sjeveroistok da izvuce nesto.

Po veb kamerama, na Njegusima obijeljeli krovovi.

Matija Milosevic

Aooo sta se radi bice neravnomjerno rasporedjen snijeg sigurno, trenutno na ulicu moju ima 7.8 cm