News:

Omogućen je pristup forumu TAPATALK-om

Main Menu

Srednjoročne i dugoročne prognoze

Started by Admin, September 20, 2009, 18:09:54

Previous topic - Next topic

sanjin

Иначе,ово изгледа одлично  :04:  

Али далекооооооооо....  :83:

bole

Neka ostane u arhivi, izgleda fantasticno ali daleko.....jos uvjek   :122:

Poseydon

Za arhivu.EC je ovo crtao za  4.Feb. , a evo i GFS za 11. neka se nadju 7-8. Koga ovo dofati....

Fraka

Miloš

Mislim da takav raspored baričkih sistema nikada nije zabilježen od kad postoje mjerenja.  :03:
Mada, kad bi sve ovo bilo pomjereno za nekih 100-200km zapadnije, bio bi to snijeg u našim krajevima o kakvom smo do sad samo čitali u novinama.

Poseydon

Ja se tome i nadam. Da se sekundarni centar ovog sjevernog sistema  izdvoji nedje u djenovskom zalivu,kao stoje bilo sa Dragicom,i uhvati pravu putanju(ono sto je falilo Dragici....Interesantno je da dva modela slicno vide, istina u dva razlicita termina...

Simke

Ovo je nemoguce za +384 to se nikad u istoriji zemlje nije desilo i primorje bi dobilo 50 cm snijega  :120: Sad do 8.feb nemamo neka veca zahladjenja i otopljenja i bice uglavnom suvo do 5-tog.Nadam se jos jednom snijegu u februaru jer ponovo jaca anticiklon na Atlantiku   :62:

Bole-PG

Samo bi volio Dragicu i posle toga neki cikloncic koji bi zadrzao bar 1 C bar 2 dana da bude snijega
Podgorice grade moj!!!

Vasilije

Quote from: Simke on January 27, 2011, 22:55:49 Ovo je nemoguce za +384 to se nikad u istoriji zemlje nije desilo i primorje bi dobilo 50 cm snijega  :120: Sad do 8.feb nemamo neka veca zahladjenja i otopljenja i bice uglavnom suvo do 5-tog.Nadam se jos jednom snijegu u februaru jer ponovo jaca anticiklon na Atlantiku   :62:
Ko zna mozda 2005 u jacoj verziji!!! :27:Tad su one velike padavine bile pocetkom februara!!

Simke

Kako sada stvari stoje do 10.februara nista znacajno za PG

milos555

Madjo

Nemora značit, preko dana onako toplo, uveče ladno,inverzija,mraz...

sanjin

Madjo

Simke

Po sadasnjim izlazima nema zime do 13.februara ja bih volio da grijese  :07:

LOMIBA

U dobru se ne ponesi!

milos555

Eeee,da je koji dan blize dobro bi bilo,ali nije  :82:

Fraka

Nije bitno sto nije, bitno je da u nekom daljem periodu on vidi povratak zime.. u svakom slucaju nas ocekuje 10 proljecnjih dana.

Fraka

GFS vratio zimu za nekoliko dana vec, ali suvu. mada padavine daje za 10 dana, no to je daleko, vidjecemo. Nadamo se najboljem  :111:

sanjin

Evo kao neke zime tamo nedje...

Svidja mi se ovaj klin toplijeg vazduha preko Islanda do Grenlanda  :05: Kao i ovih -20 izmedju Poljske i Cehoslovacke...  :109:

Oko 12-13. http://www.yr.no/place/Montenegro/Other/Podgorica/long.html

ehtelion

12. i 13. pravimo tradicionalni Uspon na Prekornicu pa bi lijepo bilo da nema padavina i da ne bude +20. ostalo neka bude kako god oce.

Simke

Dobro je EC,Ensemble i GFS crtaju dobar povratak zime od 12-tog kad mozemo ocekivati snijeg u Pg ali samo da ne ureknem ima do tada jos masu :45: :77:

Fraka

Fraka

A GFS kao po obicaju crta bajke, crta sibirsku hladnocu za 14. februar, ovo mu je najsmjelija bajka do sad haha

Poseydon

Kakvi GFS i bakraci, ovo je zima.Termini se polapaju dako jednom ubodu...