News:

Koristeći Profile, Modify profile i Look and Layout možete promijeniti izgled foruma, odnosno izabrati neku drugu temu.

Main Menu

Srednjoročne i dugoročne prognoze

Started by Admin, September 20, 2009, 18:09:54

Previous topic - Next topic

Dzoni

O cemu vi to ljudi ?! NMM ne vidi za 2. , 3. i 4-ti januar nikakve padavine za PG. Tek poslije 5.01 i to kisu i temp od 5-8c.

Stefan600

Nzm ni ja o cemu vi. Ali ja smatram da mi meteorolozi ne mogu prognozirat vrijeme dobro zbog toga sto je josh uvijek priroda mnoooooogo iznad nas... Trebace nam vremena...
Februar 2012. :)

demijan

nesto se lijepo sluti od 2-3 januara.cini se snijeg lijep  :109:

Miloš

Tačnije, oko 4. januara na kartama GFS-a, jer bi 2. i 3. bilo pretoplo po visini. Doduše, sve je to još uvijek nagađanje s obzirom da EC za period od 2. januara crta stabilno, suvo i prilično hladnije vrijeme od GFS-a, a tek za 6. ili 7. januar se crta ciklon koji bi mogao da donese veselje (snijeg za Božić, baš lijepo zvuči  :03:).
Složićete se sa mnom da je sve ovo još uvijek predaleko za konkretniju prognozu, a čim išta bude izvjesnije, prebacujemo se u temu "Januar 2011".
Evo GFS meteograma za Bar koji crta snijeg 4. januara:

Fraka

Ali to je opet neki prelazak iz kise sto mi se ne svidja..

Transmat

3.01 Zahlađenje po visini..  Kako sada stvari stoje, mada nikad ne komentarisem preko 5 dana unaprijed, ali 04.01 bi vjerovatno raspalio jači sjeverni vjetar i onda nista od jačih padavina...  Žao mi je narode..  that's all folk's  :99:

Samo polako, ima dosta do tada..   Ja se iskreno nadam da ce potrajati periodf suvog vremena, to bi mnogo dobro bilo!!

Vjestica

Djole

bolje snijeg nego kisa i vjetar zajedno :D
On: Bice padavina u pon i utorak ujutro...

Fraka

Ao ljudi moji, samo da potraje ovo ledeno suvo vrijeme.. em je divno, dani su prelijepi em je to odlican preduslov da sledece padavine budu sniijezne. Za sad ne vidim nsita konkretno..modeli lutaju iz izlazau izlaz.. s prvoga cemo bit pametniji  :11:

sanjin

Quote from: Fraka on December 29, 2010, 20:06:27
Ao ljudi moji, samo da potraje ovo ledeno suvo vrijeme.. em je divno, dani su prelijepi em je to odlican preduslov da sledece padavine budu sniijezne. Za sad ne vidim nsita konkretno..modeli lutaju iz izlazau izlaz.. s prvoga cemo bit pametniji  :11:
S prvog cu i ja znat kakvo ce vrijeme biti drugoga..   :103:

Stefan600

jeste. zasto uvijek govorimo predaleko je, predaleko je kad je to period 3-4 dana... Znaci da nismo dorasli prirodi, i trebace nam josh vremena.
Februar 2012. :)

Poseydon

Suvo do bozica sa jutarnjim mrazevima, a onda juzina do Skandinavije.

snesko belic

Da li Podgorica ,,uopste,, moze ocekivat jos jedan snijezni pokrivac ove zime...??????? :22:

Simke

BICE LJUDI NE GUBITE NADU ZIMA JE TEK POCELA,ALI PRVA DEKADA JANUARA BICE TOPLA A ONDA.....   :05:

Madjo

Dobro Simke ali piši malim slovima  :76:

Ništa, ono što je crta Gfs ne prihvata Ec, a mislim na padavine i ciklon za neđelju.Nema od toga ništa.

Vasilije

Ocel bit snijega u Kolasin od  4 jan... kad ce prjuzit???

Simke

Bice postojan snijezni pokrivac ali nece padat,juzina dolazi od petka 7 januara

Vasilije

Nadam se da ova juzina sto najavljuju nece donijeti kisu SJEVERU Ili vecim oblastima od 1100m. nad... visine i da se taj snijeg nece tako brzo otopiti!!!

Transmat

Quote from: Transmat on December 29, 2010, 17:40:48
3.01 Zahlađenje po visini..  Kako sada stvari stoje, mada nikad ne komentarisem preko 5 dana unaprijed, ali 04.01 bi vjerovatno raspalio jači sjeverni vjetar i onda nista od jačih padavina...  Žao mi je narode..  that's all folk's  :99:

Samo polako, ima dosta do tada..   Ja se iskreno nadam da ce potrajati periodf suvog vremena, to bi mnogo dobro bilo!!

Eto, kako sam i rekao.
Logicno je bilo da nece biti padavina u nedelju i ponedeljak! Znalo se da nema nista od toga, jer tesko mogu jače padavine sa jakim sjevernim vjetrom, odnosno takvim zahlađenjem po visini. Nepisano pravilo
Samo su se izblamirali u "IZGLEDIMA VREMENA" kad su najavljivalji kisu i snijeg..
Ne treba žuriti!

Samo nesto grinjam!  :110:
Aj nebitno. Srecni praznici..

Dzoni

Quote from: Miloš on December 29, 2010, 11:32:16
Tačnije, oko 4. januara na kartama GFS-a, jer bi 2. i 3. bilo pretoplo po visini. Doduše, sve je to još uvijek nagađanje s obzirom da EC za period od 2. januara crta stabilno, suvo i prilično hladnije vrijeme od GFS-a, a tek za 6. ili 7. januar se crta ciklon koji bi mogao da donese veselje (snijeg za Božić, baš lijepo zvuči  :03:).
Složićete se sa mnom da je sve ovo još uvijek predaleko za konkretniju prognozu, a čim išta bude izvjesnije, prebacujemo se u temu "Januar 2011".
Evo GFS meteograma za Bar koji crta snijeg 4. januara:

Koliko vidim Milose, ovi nasi ni za 6i 7. ne najavljuju padavine,tako da...

Simke

Snijeg ce tek na jugu poslije 16-17.januara do tada juzni vjetar  :13: i temperature preko prosjeka 5-8 stepeni

Vasilije

A ocel ga bit na sjever??? :32:Tacnije Kolasin!!!

Simke

Nece ga biti u kolasinu od 7 ce doci do jaceg topljenja snijega tek oko 12 kolasin ima manji snijeg i to je to 

Miloš

Slab snijeg je tek ponegdje moguć u toku ove noći i sjutra, a najveće šanse imaju primorske planine.
Od Božića otopljenje, a period toplijeg vremena bi trebalo da se nastavi sve do 11. ili 12. januara. Konkretnije padavine se crtaju tek od 10. januara.