News:

Koristeći Profile, Modify profile i Look and Layout možete promijeniti izgled foruma, odnosno izabrati neku drugu temu.

Main Menu

Srednjoročne i dugoročne prognoze

Started by Admin, September 20, 2009, 18:09:54

Previous topic - Next topic

sanjin

GFS ne odustaje od alpinizacije Balkana za katolički Božić.  :04:

-23 po visini. Mislim da se ovo nikad nije crtalo otkako pratim modele.

json parser validator online

scepo

Zato je tu uvijek Ec da nas vrati u realnost, mala pomjerenja ovog anticiklona nad Britanijom diktiraju cijelu postavku, tako i modeli mijenjaju sliku, uglavnom zanimljivo za pracenje, :72:

sanjin

Quote from: scepo on December 14, 2021, 20:13:36
Zato je tu uvijek Ec da nas vrati u realnost, mala pomjerenja ovog anticiklona nad Britanijom diktiraju cijelu postavku, tako i modeli mijenjaju sliku, uglavnom zanimljivo za pracenje, :72:
Da, EC dugoročno loš. Od 24-og Atlantik se razbuktava. Nadajmo se da je to samo jedan slab izlaz.

Nikola

Oko Nove godine trebalo bi da dođe do rascjepa u polarnom vrtlogu i da polarna hladnoća bude praktično 'copy-paste' prenešena u niže paralele.Gdje će to srećno za snjegoljupce područje biti ostaje da pratimo.

sanjin

GFS vraća nadu da se zima može vratiti pred Novu godinu. Vidi novo uzdizanje AC bloka do Skandinavije.

sanjin

Sada je EC taj koji vidi uspostavljanje jakog anticiklona nad Skandinavijom, uz podizanje azorskog AC do Zapadne Evrope. Šta li će nam to donijeti...

michael

pleme moje snom mrtvijem spava... nidje nikog, dakle kao sto rekosmo prije par dana, kisurina i snjegove cemo na dvoglede gledat. nadamo se brzom povratku zime od 25tog, mada...

ubi u pojam ovaj ovako snazan prodor juga, eto malo i da kukam nece niko zamjeriti valjda

Nikola

Zagrijavanje na 10hPA u prvoj dekadi januara,hladna La Ninja sa trenutom vrijednošću oko -2 što je jača varijanta,ali nikakvih naznaka ja jače prodore hladnoće ka jugu Evrope,makar u narednih 10 dana.

Yeti

Listen to me carefully,I shall say this only once

sanjin

U 2022. godinu ćemo izgleda ući sa +20.  :67:
Očajne su karte. No, možda bolje ovako, pa da nas pozitivno iznenade za neki bliži termin. Do sada su nam sve srednjoročne/dugoročne bajke propale.

michael

pa tako nekako, karte su najavljivale neke nevidjene hladnoce a onda preko noci +20....

nikakav sam meteorolog ali mi je tih dugorocnih lupetanja preko glave. drzimo se narednih max 5/7 dana a to mu ga dodje jugo bolest kisa.

ko je planirao novogodisnje skijanje nek zaboravi, da budemo iskreni

Južina

Zime nema na vidiku ni u januaru.Trećina zadnjeg zimskog mjeseca će da propadne u aprilskom vremenu.

skener

Quote from: Južina on December 26, 2021, 07:56:01
Zime nema na vidiku ni u januaru.Trećina zadnjeg zimskog mjeseca će da propadne u aprilskom vremenu.

Do Bozica nema zime, ali bi nakon toga trebalo da bude. U svakom slucaju januar svakako nije zadnji zimski mjesec.

Dzoni

Južina

Quote from: skener on December 26, 2021, 08:44:26
Quote from: Južina on December 26, 2021, 07:56:01

Do Bozica nema zime, ali bi nakon toga trebalo da bude. U svakom slucaju januar svakako nije zadnji zimski mjesec.
Februar je postao mjesec u kojem lagano temperatura zna da ode na 28 stepeni kod nas, 20+ da zaređa nekoliko dana kao iz šale
U zadnjih 10g, jednom je bio zimski mjesec.

Nikola

dacolik

Quote from: Nikola on December 29, 2021, 17:49:08
GFS uvodi hladnoću 6-og.

Moze li sto biti uz sjeverni vjetar u PG?  Djeluje dosta nerealno.

vanja

Quote from: dacolik on December 29, 2021, 18:57:50
Moze li sto biti uz sjeverni vjetar u PG?  Djeluje dosta nerealno.

Sam si dao odgovor :)

michael

Gosn Micev najavi sad na Tv1 cg, pored idealnih prilika za novu god, kao sto eto znamo/kukasmo, 3-4-5 januara kisa/snijeg, za bozic bez padavina

sanjin

Mislim da je prva polovina januara otpisana, barem za nize predjele.

Nikola

Modeli,posebno GFS daje olujni vjetar od 10og do 13og kao posljedica ciklona koji prolazi južnije.

sanjin

GFS crta sniježnu bajku za 25-26. januar. Đenovski ciklon sa idealnom putanjom i dubinom. Za sada je ovaj model usamljen u tome.

Buc

Winter81

Niko da prokomentarise da stize napokon zima u ravnice posle ovoga u pet-sub

Niksic 3

Quote from: Winter81 on January 18, 2022, 00:26:39
Niko da prokomentarise da stize napokon zima u ravnice posle ovoga u pet-sub
Stiže rođeni, ali suva. :05: