News:

Omogućen je pristup forumu TAPATALK-om

Main Menu

Mart 2021.

Started by sanjin, February 28, 2021, 20:30:07

Previous topic - Next topic

sanjin

Ne da se Niksicu i Cetinju ove sezone. Cetvrtak ne djeluje obecavajuce. Vidjecemo sta ce biti 20-21.03.

Dado

Bice sjever olujne jacine i nadam se da je kraj ovog pokusaja od zime za nas kontinentalce.

Nikola

Ukoliko ovako ostane po EC Cetinje a posebno Nikšić očekuje dobar snjegopad noć petak-subota.

sanjin

Preduhitri me Nikola. Ali da napisem.

Noc petak na subotu izgleda obecavajuce za brdsko-planinske krajeve. Na sjeveru bi snijezni bili i subota, nedjelja, ponedjeljak. Od 30 do 50mm novog snijega ukupno. Vidjecemo...

cetinje1

I onda kisa ili snijeg i u subotu?

sanjin

U subotu bi prekisilo kod vas i u Nk. Ali bice tu jos varijacija na temu.

Nikola

Śutra prijepodne u śevernim a popodne i u većini kontinentalnih oblasti slabe padavine.U južnom i centralnom dijelu iznad 800mnv sniježne padavine.

Za vikend GFS znatno suvlji od EC-a ali zato i znatno hladniji,malo pomjeranje ciklona moglo bi donijeti susnježicu i snijeg u nizije.

sanjin

Vrhunski izlaz Ec-a. Od subote do utorka 20-60mm snijega u kontinentalnim predjelima, ne racunajuci PG-DG.

Naravno, ovo su grube procjene.

sanjin

Da se ostvari pola ovoga bilo bi odlicno

cetinje1

Ovo je od jutros? Eto ct na pola metra

sanjin

Ne moze bit pola metra jer je ovo akumulacija za 3 dana a bice i kise.

sanjin

Po modelima visoke rezolucije vecina padavina u Nk i Ct bi bila u obliku kise.

Kolasin bi mogao veoma dobro proci....

sanjin

Jos jedna slika. Visina snijega u utorak ujutro po NMM 1km.

изображение ссылка

Cetinje, B.Polje, Pljevlja desetak cm. Niksic simbolicni pokrivac. Kolasin bi mogao hvatat pola metra.

Dado

Sanjine modeli gotovo u svim terminima daju stabilan minus po visini, kad mislis da bi bilo kise?

Edit: Da preformulisem. Iz kojeg razloga moze biti kise? Prizemna T?

Meni ovo mirise na prvi ozbiljniji snijeg ove zime ili bolje reci proljeca jer i datumski ulazimo. :)

sanjin

I meni je cudno. Ali treba imati u vidu da je to treca dekada marta i nije dovoljno da bude samo minus po visini. Zavisice mnogo od T2m.

Dado

Da da, to sam i pomislio. Vidjeh jos sjeverno strujanje i nedovoljno jak vjetar da pokvari sve. Suma sumarum pred nama je dinamican period, cekamo naredne izlaze.

Nikola

Śutra u drugom dijelu dana EC crta par mm za NK i CT vjerovatno kao konventivne padavine tako da je to neizvjesno.Ono što je izvjesno da će sniježiti od subote popodne iznad 500-600mnv.Za NK se crta od 10-15mm kod oba modela zaključno sa ponedjeljkom,što bi većina padavina bila u obliku snijega ili susnježice.Akumulacija snijega će biti mala zbog nepovoljne T2m.Ali ovo bi za śeveroistok mogao da bude najjači snjegopad ove sezone,od 30-50mm.

cetinje1

Nikola

Quote from: cetinje1 on March 18, 2021, 19:44:10
A za ct?
Cetinje po padavinama slično kao Nikšić ali će biti granična T850mb u pojedinim terminima,biće i kiše i snijega.

sanjin

Drasticno smanjene padavine za Nk i Ct. Kao sto rece Nikola, gro padavina odlazi na sjeveroistok.

Poledica

Snaci da ocekujemo uglavnom slab snijeg povremeno subota popodne, nedelja I ponedeljak u Nk?

sanjin

Stvarno se ova zima sprda sa Niksicem i Cetinjem. Sa 40 litara snijega jutros na 10 litara nocas. Da ne spominjem HD modele, da vas ne deprimiram. 😑

cetinje1

Ima li šanse da se poveca sjutra?

sanjin

Pg, Nk, Ct skoro potpuno presusili.

Dado

Ct ima jos neke sanse za nedelju, sto se ne bi reklo za Nk. Alarmirao sam sve oko sebe za subotnji snijeg i imah sta vidjeti jutros. Doslo je vrijeme da ne mozes modele uzeti za ozbiljno dok ne udju u 24h.