News:

Omogućen je pristup forumu TAPATALK-om

Main Menu

Januar 2021.

Started by Nikola, January 01, 2021, 02:12:30

Previous topic - Next topic

St.

Ne bih rekao da je 1000m u pitanju ,a bio je dosta niže juče..

Trenutna.. Garač 1436mnv (Crnogorski Kilimandžaro)  :105:

Selo Mala Zagreda i Svinjaa Glava 435mnv kako oni kažu, su tačno ispod ovoga kabla na sliku  :120:

sanjin

Tokom prijepodneva bilo je padavina na sjeveroistoku. Rozaje poraslo na 37cm (Matija, u tebe gledam  :67: ), Plav na 28cm.

Matija Milosevic

Fino si ovo odradio
Svaka cast
Pa na jedno pola mozda 650 do 700 metra

Matija Milosevic

Quote from: sanjin on January 27, 2021, 15:28:41
Tokom prijepodneva bilo je padavina na sjeveroistoku. Rozaje poraslo na 37cm (Matija, u tebe gledam  :67: ), Plav na 28cm.
Sta radi Rozaje 12 cm od juce
Javices mi u 19 h
Kazu da je fino sipalo do skoro  :80:

Nikola

Snijega ima i na Kamenik,Radovče i Suka na oko 800mnv.Prekornica izgleda ušlagirana,iz pogleda kroz dvogled borovi su gotovo zaravnjeni.

sanjin

Quote from: Matija Milosevic on January 27, 2021, 15:35:18
Javices mi u 19 h
Klimatoloske stanice ne salju podatke za 19h. Tek ujutro cemo vidjet.

SnowHunter

Već 207 cm novog snijega na Žabljaku u ovom mjesecu i tu nije kraj... Od 2008. samo je februar 2012. bio snježniji:

Brojke s gornjeg grafa su iz synop izvještaja i mogu se razlikovati od zvaničnih.

Zbog oblačnosti i vjetra sinoć i jutros nije bilo uslova za ozbiljnije rashlađivanje i inverziju, ovo su najniži minimumi:

Viline Vode  -12.2°C
Studeno  -10.2°C
Žabljak  -9.1°C
Jezerine  -9.1°C
Njegovuđa  -8.4°C
Gornja Bukovica  -8.2°C
Mokro  -8.0°C

Sjutra ujutru će biti daleko bolji uslovi, ne i idealni, a zatim ide period toplijeg vremena bez jakih mrazeva.

Matija Milosevic

Quote from: sanjin on January 27, 2021, 16:25:17
Quote from: Matija Milosevic on January 27, 2021, 15:35:18
Javices mi u 19 h
Klimatoloske stanice ne salju podatke za 19h. Tek ujutro cemo vidjet.
Mislio sam za KL u 19 h ?

staracfoco

Prije sat, u Beranama, imali smo neviđen petominutni snjegopad. Palo je 2-3 cm snijega, bukvalno iz ničega. Takav intenzitet sam imao prilike da vidim samo nekoliko puta.

sanjin

U 19h:

Zabljak 123cm
Kolasin 32cm
Pljevlja 15cm
Niksic 3cm

Nikola

Dosta čudna zima đe imamo prilično ostvarene po prosjeku ili čak preko toga snjegove u planinskim oblastima središnjeg i severnog dijela a prilično blaga zima na jugu uključujući i niže centralne oblasti.Npr. Cetinje je imalo preko 40 dana u prosjeku sa sniježnim pokrivačem do '90e,dok u prošloj dekadi nije ni pola od toga,čiji prosjek podiže 2012.

Vedro,smirio se vjetar,T 1C.

sanjin

Quote from: staracfoco on January 27, 2021, 19:19:20
Prije sat, u Beranama, imali smo neviđen petominutni snjegopad. Palo je 2-3 cm snijega, bukvalno iz ničega. Takav intenzitet sam imao prilike da vidim samo nekoliko puta.
Gledam sad slike na Fejsu. Bas dobar pljusak snijega. A mi srecni kad vidimo jednu pahulju u toku noci.

Matija Milosevic

Cudi me visina snijega
Danas je finih pljuskova bilo  :79:
Ali dobro,svaka cast za Berane

Matija Milosevic

Dajte snijeg iz Berana da vidimo to cudo

staracfoco

Matija, ja fotografije nemam ali vjeruj, zbog godina koje imam, da takav sniježni blickrig nijesam često imao prilike da gledam. Nikad nijesam koristio termine poput trpačina i sl. a kad izađu podaci ispadne da je kod mene bilo više snijega nego tamo đe su bile te trpačine i jaki snjegovi. Ne znam šta se dešava, uzimajući u obzir prognoze, ali i trenutno pada umjeren snijeg. Oće li to biti ponovo neka kratkotrajna epizoda , ne bih znao. Radi se o potpuno suvom, vazdušastom snijegu pa ne znam kako će se to odraziti na visinu snijega ujutro, zbog slijeganja. 

Matija Milosevic

Lijep radar za sjutra vece
Samo more I okolina PG nebi vidjeli snijeg

St.

Ovamo ne prestaje ovaj vjetar, nema ni m od mraza. Ali je hladno. Nekih 5, 6m/s u prosjeku sigurno.

mareeram

Quote from: Matija Milosevic on January 27, 2021, 09:52:56
Znali ko koliko je snijega na Hajlu ?
Hajla je jaka kad je ovaj sjever u pitanju
Ako je juce u Rozaje palo 10 cm
Gore je 50 cm
Luda planina,tamo pane snijeg kad nidje ne pada
I ogromna visina 2403 mnv

A tek Prokletije, iznad Grebaje gore, vise Gusinja i Plava.. :52:

mareeram

Quote from: staracfoco on January 27, 2021, 22:43:39
Matija, ja fotografije nemam ali vjeruj, zbog godina koje imam, da takav sniježni blickrig nijesam često imao prilike da gledam. Nikad nijesam koristio termine poput trpačina i sl. a kad izađu podaci ispadne da je kod mene bilo više snijega nego tamo đe su bile te trpačine i jaki snjegovi. Ne znam šta se dešava, uzimajući u obzir prognoze, ali i trenutno pada umjeren snijeg. Oće li to biti ponovo neka kratkotrajna epizoda , ne bih znao. Radi se o potpuno suvom, vazdušastom snijegu pa ne znam kako će se to odraziti na visinu snijega ujutro, zbog slijeganja.

Konvektivne padavine u vidu snega.. :) tzv pljuskovi snega, mogu oni deneti 2-3 cm pokrivaca..bilo ih je ovih dana i po centralnoj Srbiji dosta, izvestavali bas ljudi sa nekoliko lokacija..

A kako je sinoc grmelo po Trakiji u Bugarskoj uz sneg! :29: Dobro je neko snimio u gradu Ivajlovgrad :45:

Dusko

Ledno bilo jutros, samo Budva i Bar u plusu. 'Zlato' odnijela Gornja Bukovica sa -18,35 oC

Matija Milosevic

Obzovica juce,na Cetinje kapi snijega
Zao mi je sto ovaj predio nije imao bolju zimu za sad
Tu sam 3 puta cekao dok sam isao za Kotor na fakultet da se ocisti snijeg,a najaci sam tu dozivio 10 januara 2019  :79: :119:

Garac u daljini pogled sa Zlatice na crnogorski Kilimadzaro 
:79:
program to take screenshots

St.

Iz našeg zavod, meteorolozi poručiše "tokom noći su ponegdje moguće slabe padavine."  Kakve što kad gdje kako zašto ,ne zajebaji.. Pa jes, auu..  :72:

Aquaria

Quote from: St. on January 28, 2021, 12:26:59
Iz našeg zavod, meteorolozi poručiše "tokom noći su ponegdje moguće slabe padavine."  Kakve što kad gdje kako zašto ,ne zajebaji.. Pa jes, auu..  :72:
To da ne pokvare efekat iznenađenja, da narod ne bi selektivno otišao ranije na spavanje - pa ko šta zakuči noćas

Danas prelijep dan, pretežno vedro i bez vjetra. Golubovci 7, Masline 8,5°C... Ali subjektivno se nešto smrzoh danas

Sent from my WAS-LX1 using Tapatalk

Matija Milosevic

Evo jedne lijepe reportaze od Mioske do KL gdje se promijeni pet klimata, ja sam uzivao dok sam putovao
Za pocetak blizu Manastira Moraca na oko 285 mnv
I pogled na Moracke Planine  :79:

Na oko 700 mnv vec snijeg oko 15 cm
Snijezna granica oko 550 mnv

Na oko 850 mnv snijega oko 25 cm
Pogled se pruza na Maganik I Tali  :79:

Blizu Crkvina oko 1000 metara oko 40 cm
Pogled ka savrsen dolje kopno gore ko zna koliko snijega
Od maganika do Manastira  :120: :79:

Moj Kolasin I pogled ka Bjelasici I Kljucu  :79:

Poslo sam greskom dva puta jednu Ali nije strasno da ne brisem sad
Jos jedna iz grada to je to  :79:

Bura

Minimalne temperature u Crnoj Gori za 28. 1. 2021.

Kamenari 4.3°C
Kotor 3.6°C
Budva 3.0°C
Tivat 2.8°C
Bar 1.8°C
Petrovac 1.0°C
Ulcinj 0.0°C
Herceg Novi -1.2°C
Podgorica -1.4°C
Gornji Bandići -1.9°C
Virpazar -2.1°C
Podgorica, Masline -2.4°C